Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

на лов за калкан
Модератор: nkolev66
-
- вече хвърля и на тежко
Прочети тук: http://forum.nariba.com/viewtopic6796.htmlvanko-i написа:Хванахххххххххххх
Урааааааааааааааа
Най накрайа го видях тоя калан малко калканче но голям кеф тръпката е неуписуема
1,5 килограма много се кефя хванах го на шабла на 5 метра дълбочина
Намушках го с ножа напрво в мозъка![]()
Незнам как да кача снимката ако може някой да ми помогне да пише.
[/img]
_____
Здравейте ! Аз съм рапанджия и обикновенно най-много калкан пада през пролетта , когато излиза да си хвърля хайвера.Най- лесно можеш да го намериш около Даляните , на границата между пясъка и камъчетата , на границата където водата стои като мастика.Калкана много често върви по двойки . За гмуркането до даляните не ти го препоръчвам дори и да си с придружител.Харпун не ти трябва за този вид риболов.Можеш до исползваш само стрелата или ножа които е задължителен! Наслука през новата година !!! Морето ражда мъже , а полето тикви ! 

Re:
С извинение ама това са пълни глупости.Риболовът с въдица е различен от този с харпун.Това че на въдицата не кълве не значи че няма риба...Тя си е там.А за камъчетата даже и няма смисъл да го коментирам.Най важното при подводния риболов на калкан е да умееш да видш рибата.Може сто пъти да минеш покрай една риба и да не я видиш....docenta написа:Здравей авер,vanko-i написа:От брега
Смятам утре пак да ходя дават го хубаво времето
Там, където си ги ловил на въдица - на същото място и дистанция трябва да ги търсиш с харпуна. Не знам какво разбираш под "Хубаво време" за калкан, но когато дава на въдица - обикновено е по-трудно да удариш калкан с харпун. При спокойно море си вземи камъчета от брега и при всяко подходящо място по дъното пускай по едно камъче да вдигне пясък - ако наблизо има калкан ще се размърда пущината
Re: Калкан
Здравейте
Вече може да се каже че съм напреднал водолаз
Това с камачетата е пълен смях
Риба има колкото искате ама и вода има много
За калкана вече сам доста в час
Сега и е сезона защото сега си хвърля хайвера,но сега е забранен за жалост
Но номера е сега да се ходи вече намушках кам 20 парчета.
Надявам се все повече да си подобрявам рекорда а тои за сега е 4 калкана на гмуркане.
Успех на всички калканджии................
Сега е момента да хванете нещо...
Надявам се все повече да си подобрявам рекорда а тои за сега е 4 калкана на гмуркане.
- barutchiata ©
- Администратор
vanko-i написа:Здравейте
Не разбирам, водолаз ли си или харпунджия??

Здравейте отново ! Днес се гмурках с ботилки край село Варвара ( местноста Ставро ), но нищо не видах .Максималната дълбочина на която бях беше 16.3 метра.Колегите рапанджий казват , че движение на калкан вече се забелязва . Утре смятам да отскоча до Синеморец и ще пиша какво съм видял.
Струва ми се, че тази тема взе да става едно голямо мазало. За мене е престъпление да влизаш в морето с бутилки и да трепеш риба на поразия. За това изказване пък направо нямам думи:

Все пак темата е за подводен риболов, а екипировката на харпуниста не включва бутилки, за тази цел се използва шнорхел!Сега и е сезона защото сега си хвърля хайвера,но сега е забранен за жалост