Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Мнение от Petur60 »

За еъдици от по 300 лева е нормално да има някаква гаранция.
Макар на сайта на производителя да няма подобна информация, това не значи, че вносителя трябва да се прави, че не е забелязал, че такава информация липсва и на неговия сайт.
А инак не виждам нещо лошо в това, някой търговец да каже : " Няма да ти взема парите, защото не мога да ти дам гаранция за стоката ".
Затова - докато не ги изклатим ние, не бива да се сърдим че ни клатят те.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

A4O24 написа: Гледам какви данни им дават,ако ги бях ползвал нямаше да питам.Искам пръта да е лек,достатъчно здрав,да не е кол и да изхвърля добре 10гр.примамки.Ти беше писал,че карбофлекса на 60гр. си е бая кол,затова мисля 40гр. да взема ОК.
Ако искаш точно това което си написал Xzoga e твоята въдица тъй като съм мятал и със Спортекс на 40гр. Xzoga-та мята много по-приятно примамки от 10гр. :!: :wink:
Изображение Изображение
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

От зогите най ми допада BLASTINO,и като цена и като данни,някой знае ли къде мога да ги видя в Пловдив?
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

fn1p написа:Колега в момента ползвам Xzoga JapStyle 2.59m до 60гр а преди това Спортекс Карбофлекс NG 2.70м - 60gr. толеранс. Та да си дойдем на думата, ако искаш да ловиш от 08:00 часа до 22:00 часа без да се опитваш да вадиш товарни влакове твоята въдица е XZOGA до към 30кг сом ще го измъкне от там нагоре незнам какво ще се случи но със сигурност няма да се счупи. А ако искаш въдица с която да вадиш риби който тежат около 40кг без проблем си вземи Карбофлекс но не на 40гр. а на 60гр. но там повече от 5 часа риболов вече започва да тежи.
А аз да попитам колко сома по 30кг. извади със Зогата и колко по 40 със Спортекса :roll:
Не го приемай като заяждане но на приказки лесно се вадят.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

:lol: :lol: :lol: Николко, но имам сом 17кг с въдица която като здравина отговаря на Спортекса на 60гр (BeastMaster 3м 50-100гр) и беше вънка за около 3 мин, 40кг сом 4 пъти да е по-мощен ще бъде вънка за 15-20мин, тъй като все пак на такава въдица да сложиш въже под 40lb просто не става. ТОВА ВСИЧКО СЕ БАЗИРА НА ТЕОРИЯ И НА СУХИ ТЕСТОВЕ. А колкото до Зогата имам 3 излета с нея тъй като я купих малко преди на влезне забраната и още нямам риба на нея, но съм я напъвал в закачка и в къщи съм и правил сухи тестове нея я ползвам с 20lb въже и си ми е много готино, защото мога да си мятам цял ден с нея, тъй като, като цяло такъма ми е доста лек и с тези балансиращите шайби дето са и сложили правиш си баланса перфектен и всичко е ОК. Другото много важно нещо е, че тези въпросните големи сомове са огромна рядкост и да гониш михаля с някой кол не си заслужава.

ВАЖЕН ФАКТ Е, че риба която ти се е закачила, ако е нарочена да е твоя няма никакво значение с какъв такъм си ще я извадиш !
Изображение Изображение
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

Намерих в един магазин Speedmaster 2.70/20-50gr.,за 260лв.,може би ще взема нея :D
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Също много добра въдица :wink:
Изображение Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Petur60 написа:...

:partyman:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

A4O24 написа:Намерих в един магазин Speedmaster 2.70/20-50gr.,за 260лв.,може би ще взема нея :D
Аз ползвам същата по марица СпеедМастер 20-50 но стария и съм доволен...не бих я сменил за нищо на света....друга взимам тая оставям!Идеално си я ползвам с примамки от 12гр до 30гр имам и по тежки примамки но ги замятам мн внимателно и следователно ги водя по леко!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

От 2-ве години ловя с въдица Sportex NG 15-35 по Марица. Много съм доволен и не мислям да я сменям. Сом 10-15 кг. може да бъде изваден с нея.... Идеална е за риболов на щука и распер... Навремето сестрата ми я препоръча.., и изборът беше добър. Много здрава и качествена пръчка.

п.п. Вносителя за БГ е много точен и коректен http://altmex.com/" onclick="window.open(this.href);return false;. Пръчката е с 10г. гаранция.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Мунчо написа:
Petur60 написа:...

:partyman:
поздрав, докато чакаме да дойде нашия ред ;)

Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

A4O24 написа:Намерих в един магазин Speedmaster 2.70/20-50gr.,за 260лв.,може би ще взема нея :D
колега сподели какво си си купил най накрая....пак да раздвижиш темата!дали като моята красавица :mrgreen:
Изображение
Reel Tuning
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

КалинПетров написа:
колега сподели какво си си купил най накрая....пак да раздвижиш темата!дали като моята красавица :mrgreen:
Да,взех я :)
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

аз ловя с такава 1г доволен съм!
Изображение
Reel Tuning
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

КалинПетров написа:аз ловя с такава 1г доволен съм!
Извинявай но не ловиш с нея от 1 година щото я взе зимата от колега от форума :lol:
И колко риби извади със нея че си толкова доволен :roll:
Не го приемай като заяждане но човека пита за мнение а ти го заблуждаваш в момента.
И как разбирате че една въдица е добра само с тръскане кото няма извадена риба с нея не мога да го разбера.
Поздрави... и без лоши чувства.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”