Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

ВЪПРОС ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА FEEDER
Модератор: Paublo_Eskobar
ВЪПРОС ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА FEEDER
Вече си харесах няколко модела, но всеки идва с върхове с различни тежести на изхвърляне. Та въпросът ми е следният: За риболов по нашенските водоеми( на каракуда, шаран, платика и тн. с наи-различни размери) кои акции са най-подходящи ?
Един от фаворитите ми е: 'Shimano/ Catana AX Feeder Medium'
Дават я с 2 върха: 1- 2oz-0.0566кг/ 1- 3oz- 0.0849kg
Също и: 'Shimano/ Catana AX Feeder Heavy'
Отново иа дават с два върха: 1- 2 1/2oz-0.07075kg / 1- 4oz- 0.1132kg
Много благодаря на всеки дал съвета си !!!
Един от фаворитите ми е: 'Shimano/ Catana AX Feeder Medium'
Дават я с 2 върха: 1- 2oz-0.0566кг/ 1- 3oz- 0.0849kg
Също и: 'Shimano/ Catana AX Feeder Heavy'
Отново иа дават с два върха: 1- 2 1/2oz-0.07075kg / 1- 4oz- 0.1132kg
Много благодаря на всеки дал съвета си !!!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колеги, а можете ли да ми кажете удачно ли е да се използва фидер-пръчката за риболов на плувка?!?
Знам че въпросът ми е тъп, но един колега в службата ми го заби преди половин час с надежда да му дам съвет, но аз не можах, тъй като не съм запознат с фидерите. Успях само да му кажа, че за тези пари съвсем спокойно може да си купи не фидер, а да речем някакво хубаво телескопче или болонезе... Видял човекът някаква унгарска (!!?!) пръчка от 3 части с 3 заменящи се върха и иска да знае дали става за риболов на "леко"
Ако можете дайте някакви напътствия!

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Според мен ако има универсална пръчка то това е фидера -
с мекия връх няма да имаш проблеми да ловиш червеноперка е уклей ,а с по-твърдите може да се прави всичко
по язовирите съм виждал колеги , който ловят на плувка и с откровенно дънарски пръти
,
а в офиса последната придубивка ни е 3.30 60-110 гр акция -куча марка- щтял да си лови с нея на плувчиза колегата
та същия си беше купил и макара - менте на ДАМ за 35 лв , а е като дялана с тесла
с мекия връх няма да имаш проблеми да ловиш червеноперка е уклей ,а с по-твърдите може да се прави всичко

по язовирите съм виждал колеги , който ловят на плувка и с откровенно дънарски пръти

а в офиса последната придубивка ни е 3.30 60-110 гр акция -куча марка- щтял да си лови с нея на плувчиза колегата

та същия си беше купил и макара - менте на ДАМ за 35 лв , а е като дялана с тесла
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач