ВЪПРОС ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА FEEDER

Модератор: Paublo_Eskobar

top_gun
новобранец
новобранец

ВЪПРОС ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА FEEDER

Мнение от top_gun »

Вече си харесах няколко модела, но всеки идва с върхове с различни тежести на изхвърляне. Та въпросът ми е следният: За риболов по нашенските водоеми( на каракуда, шаран, платика и тн. с наи-различни размери) кои акции са най-подходящи ?

Един от фаворитите ми е: 'Shimano/ Catana AX Feeder Medium'
Дават я с 2 върха: 1- 2oz-0.0566кг/ 1- 3oz- 0.0849kg

Също и: 'Shimano/ Catana AX Feeder Heavy'
Отново иа дават с два върха: 1- 2 1/2oz-0.07075kg / 1- 4oz- 0.1132kg

Много благодаря на всеки дал съвета си !!!
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Аз отскоро имам фидер - купих си на SPRO - продавачите ми обясниха, че акцията му се равнява на 30-90 гр и смело мятам булдото - все още нямам опит с фидерите, но този тип риболов страшно ми допада.
колкото повече вали, толкова повече вали
lucifer
новобранец
новобранец

Мнение от lucifer »

булдодо го бях позабравил но предната седмица останах доста доволен че все пак още стои в куфара , в дъждеца американката го водеше като бясна :P
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

И аз скоро се сдобих с пръчка на EUROHOLD 3.60 с три върха
белязани с LIGHT MEDIUM HEAVY - казаха че мога да мятам до около 80 гр. По другата седмица ще я пробвам някъде около Батак, Доспат и т.н - ако не мине котка път
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

top_gun,моят фидер е хеви,4 връхчета,за сега ловя само с този от 2oz.Имам и 3oz,но с по мекия до сега нямам проблеми по платените язовири дори с шараните.На втория модел акцията отива към шаранските "сопи".С първия ще ти е по удобно да ловиш.И да знаеш - това е най-ниския клас на Shimano.
top_gun
новобранец
новобранец

Мнение от top_gun »

Николай, значи да разбирам, че първият модел, medium, ще е по-добър. Нали няма пробвлем ако нещо по-голямо се закачи? С 2оз връх-за каракуди и тн ще е достатъчно чувствителен или... ?
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Да,тази акция до 3oz ти е достатъчна(предполагам,че няма да ловиш с огромни хранилки).С 2oz връхче съм усещал кълване и на уклейче,колкото малкия ми пръст.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Препоръчвам по-мекия модел :P
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колеги, а можете ли да ми кажете удачно ли е да се използва фидер-пръчката за риболов на плувка?!? :oops: Знам че въпросът ми е тъп, но един колега в службата ми го заби преди половин час с надежда да му дам съвет, но аз не можах, тъй като не съм запознат с фидерите. Успях само да му кажа, че за тези пари съвсем спокойно може да си купи не фидер, а да речем някакво хубаво телескопче или болонезе... Видял човекът някаква унгарска (!!?!) пръчка от 3 части с 3 заменящи се върха и иска да знае дали става за риболов на "леко" :roll: Ако можете дайте някакви напътствия!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Според мен ако има универсална пръчка то това е фидера -
с мекия връх няма да имаш проблеми да ловиш червеноперка е уклей ,а с по-твърдите може да се прави всичко :lol:
по язовирите съм виждал колеги , който ловят на плувка и с откровенно дънарски пръти :roll: ,
а в офиса последната придубивка ни е 3.30 60-110 гр акция -куча марка- щтял да си лови с нея на плувчиза колегата :oops:
та същия си беше купил и макара - менте на ДАМ за 35 лв , а е като дялана с тесла
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Имам фидер и го ползвам само по предназначение(така ще е и за напред).За риболов с плувка - болонезе,мач или гол телескоп.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ловил съм с фидер на плувка само веднъж, защото си бях забравил болонезето. Повече няма да повторя тази грешка.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Не обяснихте много добре нещата, но мисля, че схващам накъде биете. Ще взема да вразумя колегата да си вземе телескоп или болонезе щом ще лови на плувка, а фидерът...да го взима, когато реши да лови на фидер :lol: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Не бре Жоре, не става въпрос за мен, а за един колега. И не че тръси фидер, а пръчка за "плувков" риболов!!!
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

www.***.com написа:Ловил съм с фидер на плувка само веднъж, защото си бях забравил болонезето. Повече няма да повторя тази грешка.
Стига бе Жорко що пък да не ловиш с фидер на плувка?Особено с тежки ваглери на голяма дистанция :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”