Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Питане към ИАРА гр. Ловеч,г-н Найденов
Модератор: sapuna
Питане към ИАРА гр. Ловеч,г-н Найденов
г-н Найденов може ли в забраения период за хишници да се лови бяла риба на яз.Сопот,прочел съм всички заповеди на ИА ИАРА,моля за отговор,защото всичко е подвеждащо.
Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Питане към ИАРА гр. Ловеч,г-н Найденов
Интересен въпрос
Би трябвало да е разрешен,щом язовира е разрешен и не го касае цялостната забрана.Но дали няма нещо допълнително като заповед

Всичко може,но не всеки го можe.

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=149&t=76248" onclick="window.open(this.href);return false;

В тоз гьол,риба няма!
Всичката тая неразбория се дължи на чиновническо безхаберие.Всеки нов министър измисля по някой казус и повечето колеги не могат да се ориентират в тия закони и наредби.Според мен трябва да се въведе обща забрана за риболов/както си беше/ щото не съм много убеден в ползата от сегашното положение.Да не си мислите,че някой като хване бяла или щука през забраната и хоп-обратно.Тия ги разправяйте на баба ми.Колкото са по-опростени нещата,толкова по-лесно се контролира.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=149&t=76248indzaghi написа:Всичката тая неразбория се дължи на чиновническо безхаберие.Всеки нов министър измисля по някой казус и повечето колеги не могат да се ориентират в тия закони и наредби.Според мен трябва да се въведе обща забрана за риболов/както си беше/ щото не съм много убеден в ползата от сегашното положение.Да не си мислите,че някой като хване бяла или щука през забраната и хоп-обратно.Тия ги разправяйте на баба ми.Колкото са по-опростени нещата,толкова по-лесно се контролира.
A това с пускането не е задължително,щом е на разрешен водоем

Аз там съм пораснал...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
А и точно пък тук Найденов едва ли ще отговори!
Въпросът е принципен и каква е файдата от тия забрани тогава,и няма отношение към някой си Найденов.bobo_33333 написа:http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=149&t=76248indzaghi написа:Всичката тая неразбория се дължи на чиновническо безхаберие.Всеки нов министър измисля по някой казус и повечето колеги не могат да се ориентират в тия закони и наредби.Според мен трябва да се въведе обща забрана за риболов/както си беше/ щото не съм много убеден в ползата от сегашното положение.Да не си мислите,че някой като хване бяла или щука през забраната и хоп-обратно.Тия ги разправяйте на баба ми.Колкото са по-опростени нещата,толкова по-лесно се контролира.
A това с пускането не е задължително,щом е на разрешен водоеми е въпрос на личен избор
-
- научил се да хвърля
Забраната за бяла и щука в този си вид е меко казано не ефективна.Дано за догодина да изпипат малко повече закона.На Жребчево се ловеше масово от лодка и бряг, и никой нищо не връщаше.Не забранят ли изобщо хишника през този период ,едва ли популацията ще нараства.