Със спининг по Дунава - фоторазкази

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази

Мнение от sestrata »

berbat82 написа:Ако може и две думи за такъма?
чебурашка "габровка" 15 gr, двойник cannelle 2/0, 4" action plastics туистер, влакно daiwa samurai 55 lb, кастингова въдица shimano compre CPCX610MHB2 - (2.10 м, 10-28 гр), нископрофилен мултипликатор shimano curado 201DHSV
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Гърмиш брат, поклон ! :prayer: :prayer: :prayer:
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

тази рибка е от събота сутринта прелъга се на кастмастер на Лав
Прикачени файлове
IMG_0823.JPG
IMG_0823.JPG (214.44 KiB) Преглеждано 5003 пъти
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Мнение от matey49 »

:D Поздравления!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Супер риби има в тая тема! На 3-тия ден, т.е. днес успях да я изчета цялата тема :D
Мерси на Венци ® , че ме насочи към нея. ;)
Sestrata уникален си и 2 мнения няма :rolleyes: Имаш огромен опит и то се вижда от дългия и неописуем разказ, който си спретнал (тук май имаме нещо общо...в разказа не в опита :D )
Интересното е, че през 2008 и 2009 година на местата, който си посетил са се вадили доста често едри распери - калибър, а през последните 2 години все по-често щуки и бели риби и вече по-дребни распери :) Това е нещото, което ми направи впечатление,а може и да греша :mrgreen: .
За мъздругите и сабицата думи нямам :rolleyes: много интересни и колоритни риби, които някой ден се надявам и аз да успея да закача.
Сома, който си закачил е наистина мечтаната борба на всеки спинингист и си се справил базупречно :prayer:
Ти си моя ИДОЛ в тоя риболов :D
Най-сърдечно те поздравявам, без да те познавам и ти пожелавам да бъдеш все така добър в този вид риболов и да ни радваш още дълги години с тези хубави риби от великата река Дунав !! :smt023
Изображение
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Незнам от къде и как ми влезна мухата да хващам спининга в ръка въпреки успешния за мен сезон на плувка и дъно през 2012, но като всеки новобранец пред мен беше дилемата с каква въдица да разцъквам. Така попаднах на темата "Спининг въдици на достъпна цена" гледам некви ревюта на sestrata викам си е тоя човек явно е кадърен обяснено като за книга. Спрях се на cherrywood 2 реших, че като за новобранец ми е идеалка. След решаването на тази дилема си викам аре сега да видим как се лови и чичко google ми изкарва тази тема, гледам пусната от sestrata веднага през главата ми мина мисълта "това требва да се прочете задалжително след тия яки ревюта нема начин да е балбоч". Две вечери я чета е такъв екшън нема и по филмите. Даже съм сигорен, че тази Енциклопедия ще я прочета още два пъти. Sestra господ здраве да ти дава и все така да продължаваш да ни радваш с твоите фоторазкази. А най-важното което отсях за мене бе следното "Когато теорията и практиката се разминават, значи-куца теорията..."
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

... да продължа разказа.

Остатъка от лятото изтече бързо между Янтра, Искър, Тунджа и Дунав...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И дойде есента...

Изображение

Изображение[/quote]

Отначало с дребни рибки...

Такива имало - такива се хванали. В крайна сметка щом са уловени, показват, че приложената тактика е имала някакъв успех. Удома няма и толкова... :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

С началото на октомври захладня...

Към 11-ти, сутрин краката ми чак замръзнаха. :lol: И времето до работа едно кратко, кратко...
Но имаше, награда - хубава мерна рибка на джиг.

Изображение

На 16-ти, след работа наминах към Реката. Излязоха на сухо две мерни рибки (втората на ръба) и чукнаха 2-3. Воблерът е 100% китаец 1.5 $, в изблик на скука си купих две шепи, но се движи като "истинско" Зури и хвърка към румънско. :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На 19-ти, заранта пак отскочих да проверя как е хавата. Излязоха някакви мерни рибки на джиг...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Силиконът е туистер на "Драгон", реплика на "Линди", а главата е 10 гр, открих я наскоро и ми стана любима с кодово име "Нивеляшка" (на дъното се изправя с куката нагоре) :) Така с пауза 1-2 секунди позволява на рибите да кълват докато е неподвижна.

На 23-ти за физзарядка и добрютро лупнах две рибки. Китаецо лОви и распери... :)

Изображение

Изображение

Изображение

Дойде ноември, нивото се покачва...

На 9-ти, при Русе котата е 198 см, водата 12.2 градуса, 1016 mb с тенденция повишение. Тихо и стабилно време, за разлика от вятъра на 7-ми, в който обаче рибите пак си кълвяха. Тогава за час преди работа извадих няколко рибки + огромна люспа от шаран и удар от хубава риба на джиг, която реших да боря силово, но успя да се уплете в сноп стари корди и ми скъса 20 либри плетеняк.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Заранта, с първото замятане закачих и скъсах Лонгкаст 4, но за щастие не се оказа лош знак. Нанизах голям шад на Уейк на 28 гр джиг с модерните напоследък куки Мацуо 6/0 (сръбска отливка) и улових бяла рибка 52 см/1.210 кг

Изображение

Изображение

Както се казва в такива случаи "но това не е всичко" :lol:. При следващата проводка удари здраво, развива аванси и се бори бясно 10 минути див дунавски шаран 57 см, 2.820 кг уставно погълнал огромния шад. Споделял съм на колеги за този канибалски феномен и днешният случай показа, че глада не прощава... :D

Изображение

На 10-ти, след работа, продължи атаката на "хищните тревопасни". Заложената примамка беше "вЕлика Орка" и нямаше начин да е погълната, та рибата беше здраво закована под устата. Няма да споменавам как взе 30 метра аванс от място...

Изображение

На 22-ри сутринта станах рано, алармиран от простатата и отскочих до Реката. Рядка мъгла, тихо време и съвсем епизодични помръдвания на мирни рибки. Чак след 8 ч, малко преди тръгване удари добра бяла рибка - 58 см, 1.520 кг. Както се вижда от близката снимка, тая съм я ловил вече... :lol: Силикончето е миризливо Фоксче със сръбска глава 20 гр

Изображение

Изображение

Нещо странно има в тия шадове. Имам вече 7 бели рибки в актива на една и съща примамка, без да я скъсам... :lol:

На 24-ти сутрешната проверка на Реката ми донесе една хубава рибка. Примамката е голям шад на Орка. За жалост, проблемът с потъналия кораб още не е решен и продължава да изтича гориво...

Изображение

Изображение

27-ми ноември. Нивото пада стремително. Заранта в мъглата ме чукна само една дребна рибка. Както се вижда, "размерът има значение". :lol: Как го побират в устата - остава загадка...

Изображение

Изображение

29-ти ноември. Сутрешната рибка ме чакаше в образа на килограмово расперче. :) Примамката - чистокръвен боец МяуМяу :mrgreen:

Изображение

Като разбра на какво се е хванала, рибката се разплака...

Изображение

С началото на декември силно застудя, нивото тръгна нагоре и рибите се изпокриха...

Изображение

=====================================
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

2013
Нова година - нов късмет.
Ако може да са на късмет дългите забрани за улов на "главните заподозрени" - бяла риба, щука и распер.

Все пак открих на 13-ти Януари риболова на бяла риба.

Изображение

На 9-ти Февруари риболова на костур.

Изображение

На 9-ти Март риболова на пъстърва.

Изображение

На 10-ти Април риболова на шаран.

Изображение

А на 13-ти Април риболова на кефал.

Изображение

Изчаках търпеливо да падне забраната на распера и на 3-ти Май се разписах.

Изображение

Изображение

Изображение

Ударите бяха близо брега в придънния слой. Водех джигообразно (stop&go) тежка блесна.

Остават още няколко вида за "откриване"... :)
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Толкова богат репортаж не бях виждал :Нямам думи с които да те похваля колега.Доставяш удоволствие с такива репортажи. :smt023
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

sestrata написа:Остават още няколко вида за "откриване"... :)
Тъкмо се бях притеснил, че нещо напоследък липсват твои репортажи... :roll: , но "жив е той, жив е" и пак лови с пълна сила! :smt023

Идва ред на циганката ли? :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

За пореден път , евала Систър..............разбираш си го спининга , а и реката :smt038 :smt039 :smt038 :smt039
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Аз си мислех, че вече Сестрата е спрял да ходи за риба, а я гледай ти :lol:
Разбира им на рибите по Дунав и това си е - няма спор!! Мастър джигмен на Белите и на Расперите :smt038 Драскай по-често, та да гледаме хубави Дунавски риби !!! :D За Шараните просто коментара ми е излишен :rolleyes: :shock: :D
Изображение
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Master of Freshwater Fishes :prayer:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павка, в колко часа са заходите на расперите? :roll: Че смятам утре към 7 да ги тествам...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

На разсъмване са активни на повърхността. После се държат в дълбочина. Зависи къде е дребната риба...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”