Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
чебурашка "габровка" 15 gr, двойник cannelle 2/0, 4" action plastics туистер, влакно daiwa samurai 55 lb, кастингова въдица shimano compre CPCX610MHB2 - (2.10 м, 10-28 гр), нископрофилен мултипликатор shimano curado 201DHSVberbat82 написа:Ако може и две думи за такъма?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Гърмиш брат, поклон !

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
тази рибка е от събота сутринта прелъга се на кастмастер на Лав
- Прикачени файлове
-
- IMG_0823.JPG (214.44 KiB) Преглеждано 5001 пъти

Супер риби има в тая тема! На 3-тия ден, т.е. днес успях да я изчета цялата тема
Мерси на Венци ® , че ме насочи към нея.
Sestrata уникален си и 2 мнения няма
Имаш огромен опит и то се вижда от дългия и неописуем разказ, който си спретнал (тук май имаме нещо общо...в разказа не в опита
)
Интересното е, че през 2008 и 2009 година на местата, който си посетил са се вадили доста често едри распери - калибър, а през последните 2 години все по-често щуки и бели риби и вече по-дребни распери
Това е нещото, което ми направи впечатление,а може и да греша
.
За мъздругите и сабицата думи нямам
много интересни и колоритни риби, които някой ден се надявам и аз да успея да закача.
Сома, който си закачил е наистина мечтаната борба на всеки спинингист и си се справил базупречно
Ти си моя ИДОЛ в тоя риболов
Най-сърдечно те поздравявам, без да те познавам и ти пожелавам да бъдеш все така добър в този вид риболов и да ни радваш още дълги години с тези хубави риби от великата река Дунав !!

Мерси на Венци ® , че ме насочи към нея.

Sestrata уникален си и 2 мнения няма

Интересното е, че през 2008 и 2009 година на местата, който си посетил са се вадили доста често едри распери - калибър, а през последните 2 години все по-често щуки и бели риби и вече по-дребни распери

За мъздругите и сабицата думи нямам

Сома, който си закачил е наистина мечтаната борба на всеки спинингист и си се справил базупречно

Ти си моя ИДОЛ в тоя риболов

Най-сърдечно те поздравявам, без да те познавам и ти пожелавам да бъдеш все така добър в този вид риболов и да ни радваш още дълги години с тези хубави риби от великата река Дунав !!

Незнам от къде и как ми влезна мухата да хващам спининга в ръка въпреки успешния за мен сезон на плувка и дъно през 2012, но като всеки новобранец пред мен беше дилемата с каква въдица да разцъквам. Така попаднах на темата "Спининг въдици на достъпна цена" гледам некви ревюта на sestrata викам си е тоя човек явно е кадърен обяснено като за книга. Спрях се на cherrywood 2 реших, че като за новобранец ми е идеалка. След решаването на тази дилема си викам аре сега да видим как се лови и чичко google ми изкарва тази тема, гледам пусната от sestrata веднага през главата ми мина мисълта "това требва да се прочете задалжително след тия яки ревюта нема начин да е балбоч". Две вечери я чета е такъв екшън нема и по филмите. Даже съм сигорен, че тази Енциклопедия ще я прочета още два пъти. Sestra господ здраве да ти дава и все така да продължаваш да ни радваш с твоите фоторазкази. А най-важното което отсях за мене бе следното "Когато теорията и практиката се разминават, значи-куца теорията..."
... да продължа разказа.
Остатъка от лятото изтече бързо между Янтра, Искър, Тунджа и Дунав...

И дойде есента...

[/quote]
Отначало с дребни рибки...
Такива имало - такива се хванали. В крайна сметка щом са уловени, показват, че приложената тактика е имала някакъв успех. Удома няма и толкова...

С началото на октомври захладня...
Към 11-ти, сутрин краката ми чак замръзнаха.
И времето до работа едно кратко, кратко...
Но имаше, награда - хубава мерна рибка на джиг.

На 16-ти, след работа наминах към Реката. Излязоха на сухо две мерни рибки (втората на ръба) и чукнаха 2-3. Воблерът е 100% китаец 1.5 $, в изблик на скука си купих две шепи, но се движи като "истинско" Зури и хвърка към румънско.

На 19-ти, заранта пак отскочих да проверя как е хавата. Излязоха някакви мерни рибки на джиг...

Силиконът е туистер на "Драгон", реплика на "Линди", а главата е 10 гр, открих я наскоро и ми стана любима с кодово име "Нивеляшка" (на дъното се изправя с куката нагоре)
Така с пауза 1-2 секунди позволява на рибите да кълват докато е неподвижна.
На 23-ти за физзарядка и добрютро лупнах две рибки. Китаецо лОви и распери...

Дойде ноември, нивото се покачва...
На 9-ти, при Русе котата е 198 см, водата 12.2 градуса, 1016 mb с тенденция повишение. Тихо и стабилно време, за разлика от вятъра на 7-ми, в който обаче рибите пак си кълвяха. Тогава за час преди работа извадих няколко рибки + огромна люспа от шаран и удар от хубава риба на джиг, която реших да боря силово, но успя да се уплете в сноп стари корди и ми скъса 20 либри плетеняк.

Заранта, с първото замятане закачих и скъсах Лонгкаст 4, но за щастие не се оказа лош знак. Нанизах голям шад на Уейк на 28 гр джиг с модерните напоследък куки Мацуо 6/0 (сръбска отливка) и улових бяла рибка 52 см/1.210 кг

Както се казва в такива случаи "но това не е всичко"
. При следващата проводка удари здраво, развива аванси и се бори бясно 10 минути див дунавски шаран 57 см, 2.820 кг уставно погълнал огромния шад. Споделял съм на колеги за този канибалски феномен и днешният случай показа, че глада не прощава... 

На 10-ти, след работа, продължи атаката на "хищните тревопасни". Заложената примамка беше "вЕлика Орка" и нямаше начин да е погълната, та рибата беше здраво закована под устата. Няма да споменавам как взе 30 метра аванс от място...

На 22-ри сутринта станах рано, алармиран от простатата и отскочих до Реката. Рядка мъгла, тихо време и съвсем епизодични помръдвания на мирни рибки. Чак след 8 ч, малко преди тръгване удари добра бяла рибка - 58 см, 1.520 кг. Както се вижда от близката снимка, тая съм я ловил вече...
Силикончето е миризливо Фоксче със сръбска глава 20 гр

Нещо странно има в тия шадове. Имам вече 7 бели рибки в актива на една и съща примамка, без да я скъсам...
На 24-ти сутрешната проверка на Реката ми донесе една хубава рибка. Примамката е голям шад на Орка. За жалост, проблемът с потъналия кораб още не е решен и продължава да изтича гориво...

27-ми ноември. Нивото пада стремително. Заранта в мъглата ме чукна само една дребна рибка. Както се вижда, "размерът има значение".
Как го побират в устата - остава загадка...

29-ти ноември. Сутрешната рибка ме чакаше в образа на килограмово расперче.
Примамката - чистокръвен боец МяуМяу

Като разбра на какво се е хванала, рибката се разплака...

С началото на декември силно застудя, нивото тръгна нагоре и рибите се изпокриха...

=====================================
Остатъка от лятото изтече бързо между Янтра, Искър, Тунджа и Дунав...

И дойде есента...

Отначало с дребни рибки...
Такива имало - такива се хванали. В крайна сметка щом са уловени, показват, че приложената тактика е имала някакъв успех. Удома няма и толкова...

С началото на октомври захладня...
Към 11-ти, сутрин краката ми чак замръзнаха.

Но имаше, награда - хубава мерна рибка на джиг.

На 16-ти, след работа наминах към Реката. Излязоха на сухо две мерни рибки (втората на ръба) и чукнаха 2-3. Воблерът е 100% китаец 1.5 $, в изблик на скука си купих две шепи, но се движи като "истинско" Зури и хвърка към румънско.

На 19-ти, заранта пак отскочих да проверя как е хавата. Излязоха някакви мерни рибки на джиг...

Силиконът е туистер на "Драгон", реплика на "Линди", а главата е 10 гр, открих я наскоро и ми стана любима с кодово име "Нивеляшка" (на дъното се изправя с куката нагоре)

На 23-ти за физзарядка и добрютро лупнах две рибки. Китаецо лОви и распери...

Дойде ноември, нивото се покачва...
На 9-ти, при Русе котата е 198 см, водата 12.2 градуса, 1016 mb с тенденция повишение. Тихо и стабилно време, за разлика от вятъра на 7-ми, в който обаче рибите пак си кълвяха. Тогава за час преди работа извадих няколко рибки + огромна люспа от шаран и удар от хубава риба на джиг, която реших да боря силово, но успя да се уплете в сноп стари корди и ми скъса 20 либри плетеняк.

Заранта, с първото замятане закачих и скъсах Лонгкаст 4, но за щастие не се оказа лош знак. Нанизах голям шад на Уейк на 28 гр джиг с модерните напоследък куки Мацуо 6/0 (сръбска отливка) и улових бяла рибка 52 см/1.210 кг

Както се казва в такива случаи "но това не е всичко"

На 10-ти, след работа, продължи атаката на "хищните тревопасни". Заложената примамка беше "вЕлика Орка" и нямаше начин да е погълната, та рибата беше здраво закована под устата. Няма да споменавам как взе 30 метра аванс от място...

На 22-ри сутринта станах рано, алармиран от простатата и отскочих до Реката. Рядка мъгла, тихо време и съвсем епизодични помръдвания на мирни рибки. Чак след 8 ч, малко преди тръгване удари добра бяла рибка - 58 см, 1.520 кг. Както се вижда от близката снимка, тая съм я ловил вече...

Нещо странно има в тия шадове. Имам вече 7 бели рибки в актива на една и съща примамка, без да я скъсам...

На 24-ти сутрешната проверка на Реката ми донесе една хубава рибка. Примамката е голям шад на Орка. За жалост, проблемът с потъналия кораб още не е решен и продължава да изтича гориво...

27-ми ноември. Нивото пада стремително. Заранта в мъглата ме чукна само една дребна рибка. Както се вижда, "размерът има значение".

29-ти ноември. Сутрешната рибка ме чакаше в образа на килограмово расперче.

Като разбра на какво се е хванала, рибката се разплака...

С началото на декември силно застудя, нивото тръгна нагоре и рибите се изпокриха...

=====================================
2013
Нова година - нов късмет.
Ако може да са на късмет дългите забрани за улов на "главните заподозрени" - бяла риба, щука и распер.
Все пак открих на 13-ти Януари риболова на бяла риба.

На 9-ти Февруари риболова на костур.

На 9-ти Март риболова на пъстърва.

На 10-ти Април риболова на шаран.

А на 13-ти Април риболова на кефал.

Изчаках търпеливо да падне забраната на распера и на 3-ти Май се разписах.

Ударите бяха близо брега в придънния слой. Водех джигообразно (stop&go) тежка блесна.
Остават още няколко вида за "откриване"...
Нова година - нов късмет.
Ако може да са на късмет дългите забрани за улов на "главните заподозрени" - бяла риба, щука и распер.
Все пак открих на 13-ти Януари риболова на бяла риба.

На 9-ти Февруари риболова на костур.

На 9-ти Март риболова на пъстърва.

На 10-ти Април риболова на шаран.

А на 13-ти Април риболова на кефал.

Изчаках търпеливо да падне забраната на распера и на 3-ти Май се разписах.

Ударите бяха близо брега в придънния слой. Водех джигообразно (stop&go) тежка блесна.
Остават още няколко вида за "откриване"...

Толкова богат репортаж не бях виждал :Нямам думи с които да те похваля колега.Доставяш удоволствие с такива репортажи. 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Тъкмо се бях притеснил, че нещо напоследък липсват твои репортажи...sestrata написа:Остават още няколко вида за "откриване"...

Идва ред на циганката ли?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

За пореден път , евала Систър..............разбираш си го спининга , а и реката

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аз си мислех, че вече Сестрата е спрял да ходи за риба, а я гледай ти
Разбира им на рибите по Дунав и това си е - няма спор!! Мастър джигмен на Белите и на Расперите
Драскай по-често, та да гледаме хубави Дунавски риби !!!
За Шараните просто коментара ми е излишен

Разбира им на рибите по Дунав и това си е - няма спор!! Мастър джигмен на Белите и на Расперите

- daniel defoe
- разбира нещата
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Павка, в колко часа са заходите на расперите?
Че смятам утре към 7 да ги тествам...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

На разсъмване са активни на повърхността. После се държат в дълбочина. Зависи къде е дребната риба...