Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Тефлонов спрей.
Модератор: sapuna
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Тефлонов спрей.
Това пропуснах да го отбележа.Трето и четвърто коляно на щеката си се съединяват много леко и навътре.butnik написа:за какво ти трябва
Доколкото намерих инфо за спрея пише, че е за възстановяване на износени "стави" на пръчки.
И евентуално каква е разликата между тефлоновия и този? Сенсаският пише, че е против износване на сглобките, а на Престън за износени. На теория са различни, но на практика може би не. А може и да греша, вероятно....

- tsvetkoff
- ще става разбирач

Това също върши работа - сух тефлон на MOTIP.Можете да го намерите в магазините от рода на "Мосю Бриколаж".
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Какво ще рече "карбонов спрей"
Не друго ами аз си го превеждам като ситен графит в шише 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
То всяка риболовна фирма си произвежда такива спрейчета ей тия са на Мавър

карбон-графитен спрей, тефлонов спрей, и спрей за възтановяване на колена струват по 17-18 лв./бр.

карбон-графитен спрей, тефлонов спрей, и спрей за възтановяване на колена струват по 17-18 лв./бр.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- CrossFire
- разбира нещата
Снощи ми донесоха карбоновия на престън и след няколко покрития, луфта на единият връх на фидера вече го няма, а също и щеката е ОК.
Сега остава и един тефлонов да си взема.
Сега остава и един тефлонов да си взема.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами ще трябва да се разкараш още един път 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
След като напръскаш с карбоновия изчакай 24 часа тогава пробвай снадките ,ако се наложи пак . Инъче покритието пада. Сигурно с тефлоновия е така , но немога да кажа защото само с карбонов съм пробвал.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
тефлоновия само предпазва,слоя не е да уплътнява.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- CrossFire
- разбира нещата
Извинявам се, че обърнах темата и на карбонов спрей.
Ице, аз постоянно си се разкарвам
, този ми го донесе приятел от Англия, поръчах му го преди да си дойде. Излезе ми 15 лева.
На флакона пише да се пръска след като изсъхне, но не пише часове. Нанесох 3 тънки слоя през 2 часа. При неколкократно сглобяване и разсглобяване на върха на фидера не забелязах промяна на външния вид по нанесените области. Надявам се да е така и след първия риболов.

Ице, аз постоянно си се разкарвам

На флакона пише да се пръска след като изсъхне, но не пише часове. Нанесох 3 тънки слоя през 2 часа. При неколкократно сглобяване и разсглобяване на върха на фидера не забелязах промяна на външния вид по нанесените области. Надявам се да е така и след първия риболов.

-
- научил се да хвърля
Не искам да те разочаровам ама ако се намокри с такъв спрей става страшно....Целият ставаш черен и всички луфтове се завръщат...до следващото пръскане.Изобщо това е много временна и непостоянна работа.За тефлоновия спрей нищо не мога да кажа.CrossFire написа:Извинявам се, че обърнах темата и на карбонов спрей.![]()
Ице, аз постоянно си се разкарвам, този ми го донесе приятел от Англия, поръчах му го преди да си дойде. Излезе ми 15 лева.
- CrossFire
- разбира нещата
Сега чета....., веднага пробвах с влажен парцал. Наистина цапа леко. Но смятам, че след едно запечатване с тефлоновия спрей, няма да има проблеми(..е, поне се надявам).

- Георги Кръстев
- сериозен играч
И на мен ми интересно ще стане ли да се пръска с тефлонов върху пръскано с карбонов . Бях питал някъде, но никой не ми отговори е явно ти си човека ще чакам резултатCrossFire написа:Сега чета....., веднага пробвах с влажен парцал. Наистина цапа леко. Но смятам, че след едно запечатване с тефлоновия спрей, няма да има проблеми(..е, поне се надявам).
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- CrossFire
- разбира нещата
В крайна сметка се получи следното: Всички луфтове и хлабини по щеката и върховете на фидера изчезнаха след употребата на престънския карбонов спрей. Купих си тефлонов от Бриколажа за 12 лева(за сенсаския не стигнаха средствата
) и напръсках вече отработените колена. В момента местата леко белеят - образувал се е тънък филм от тефлоновия спрей, не цапат и сглобяването и разсглобяването става леко и приятно. Това е от мен. 

Здравейте,
ще възродя темата с един въпрос:)
При нанасяне на тефлонов спрей на Sensas, мисля че прекалих с количеството и нанесох и там не където трябва:( Пробвах с навлажнена кърпа но не се маханапълно, остават места където се е наслоило повече, заглаждат се и не се маха.Може ли да ме посъветва някои с какво напълно да изчистя тефлона от карбона без да го нараня. Проблема е изцяло естетически, но ме дразни)
Благодаря предварително.
ще възродя темата с един въпрос:)
При нанасяне на тефлонов спрей на Sensas, мисля че прекалих с количеството и нанесох и там не където трябва:( Пробвах с навлажнена кърпа но не се маханапълно, остават места където се е наслоило повече, заглаждат се и не се маха.Може ли да ме посъветва някои с какво напълно да изчистя тефлона от карбона без да го нараня. Проблема е изцяло естетически, но ме дразни)
Благодаря предварително.
Малко поразрових в нета и научих тефлоновия спрй се ползва в пластмасовите запчатки защо да не се ползва и в макарите стига само греса да се задаржи върху запчатката мое мнение ...