Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- vladi kartalski
- новобранец
Платерини 2013
Привет и наслука на колегите по Черноморието и всички останали; искам да споделя успеха си в риболова на платерини, по-специално на плажа на Ахтопол....
От 19.05 тази година до днес, 29.05 активността на рибата се повишава, екземплярите които излизат стават малко по-едри, макар и все още леко "постни"; като цяло риболовът върви наѝ-вече след 7'30 ч и както се вижда - на стандартен монтаж с три тапички и блатен червей. Интересното е, че след обяд (15-18 ч) също има доста удари и то от по-големи риби...
Ще е интересно споделянето на инфо от останалите градове, села и курорти за активността и, разбира се, успеха на останалите харесващи трептенето на въдицата, хвърлена за платерина....
От 19.05 тази година до днес, 29.05 активността на рибата се повишава, екземплярите които излизат стават малко по-едри, макар и все още леко "постни"; като цяло риболовът върви наѝ-вече след 7'30 ч и както се вижда - на стандартен монтаж с три тапички и блатен червей. Интересното е, че след обяд (15-18 ч) също има доста удари и то от по-големи риби...
Ще е интересно споделянето на инфо от останалите градове, села и курорти за активността и, разбира се, успеха на останалите харесващи трептенето на въдицата, хвърлена за платерина....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
И рибар съм, и ловец...
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Платерини 2013
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=148&t=76848" onclick="window.open(this.href);return false; това ще да е раздела в който трябва да се пише на мен така ми се струва
- kuins
- новобранец
- Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".

Имам пост от днеска, 30.05.2013год. за активността на платерините в кв.Крайморие - гр.Бургас - "Чироз воля".
Всъщност до 10,00 ч. имаше и силен солуган, който трупаше трева по кордата.

Бъдете здрави.
Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Те платерините са към сем.Калканови и нямат нищо общо с Кефаловите.Така че смело с новата тема. 

Аматьора Бс написа:Те платерините са към сем.Калканови и нямат нищо общо с Кефаловите.Така че смело с новата тема.

- kuins
- новобранец
С малката разлика, че платерини хващаме от време на време, а кефали/пеленгаси/, вече ЙОК!
Но все пак платерината спада към т.нар. пелагични риби от сем.Кефалови.
Бъдете здрави!

Бъдете здрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Вие пък оплюх те момчето,не стига,че някой се намери да драсне няколко реда смислено инфо и вие веднага скочих те....имало тема.Ами има тема,но тя е с доста широко понятие.Защо пък да няма и тема платерини 2013.Браво Влади и само така братле.Наслука ти желая и още по големи риби.Аз вчера хванах 11 килограма платерина,но нарочно не постнах инфо защото се получава ето това.Или пък се почва,че трябвало да ловим по 3 килограма на ден.Хахахаха.Ще ловим колкото и когато има до дупка!!!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

- kuins
- новобранец
Момчил Димитров написа:Вие пък оплюх те момчето,не стига,че някой се намери да драсне няколко реда смислено инфо и вие веднага скочих те....имало тема.Ами има тема,но тя е с доста широко понятие.Защо пък да няма и тема платерини 2013.Браво Влади и само така братле.Наслука ти желая и още по големи риби.Аз вчера хванах 11 килограма платерина,но нарочно не постнах инфо защото се получава ето това.Или пък се почва,че трябвало да ловим по 3 килограма на ден.Хахахаха.Ще ловим колкото и когато има до дупка!!!

Бъдете здрави и наслука, забавлявайте се!
-
- вече хвърля и на тежко
Аз си изразих мнението че си има подобаваща тема , сега кой каквото иска да мисли.А на колегата наслука........Както на всички останали разбира се
Re: Кефалови 2013
Вчера 1-ва буна от 17ч.до18ч.без резултат на чепаре,после от 18ч.до 19.30 на 2-ра буна на чепаре нищо,накрая на потъбаща бомбарда една ирария.Слабичко но това е.Имаше много голяма вълна която прехвърляше буната.Водата е пълна с водорасли които се закачат по такъмите.Утре надявам се да е хубаво времето и пак за риба.
- vladi kartalski
- новобранец
Колеги, имам известен проблем с качването на фотоси, документиращи съответните излети. За което моля, да бъда извинен и , надявам се, взет на сериозно. Момчиле, Благодаря ти !!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
И рибар съм, и ловец...
-
- вече хвърля и на тежко
Много качествени и хубави платерини!

-
- научил се да хвърля
От къде ги броиш буните???nnnnnnn написа:Вчера 1-ва буна от 17ч.до18ч.без резултат на чепаре,после от 18ч.до 19.30 на 2-ра буна на чепаре нищо,накрая на потъбаща бомбарда една ирария.Слабичко но това е.Имаше много голяма вълна която прехвърляше буната.Водата е пълна с водорасли които се закачат по такъмите.Утре надявам се да е хубаво времето и пак за риба.
От централен плаж варна към почивка
-
- вече хвърля и на тежко
Днес само 35 платерини,слабичко доста.В 10 часа спря да кълве.Явно пак ще трябва да се ходи рано.Предните дни беше активна почти целодневно