Поредната риболовна събота.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
metodiew
новобранец
новобранец

Поредната риболовна събота.

Мнение от metodiew »

Здравейте!

Направо почвам по същество. Вчера в късния следобед получих обаждане от колегата - брат ми(kocitoto) :D със следното предложение да направим едно излетче на водоем извън София и аз естествено приех. Вечерта стегнахме такъмите и на другия ден ставане в 04:45 и 05:30 бяхме на гьола, а той ни посрещна ето така:
Изображение
Изображение
Набелязахме мястото и последва разпъване на въдичките.
Изображение
Изображение
Докато едни разпъваха въдици, други упражняваха не по-малко добро хоби. :D
Изображение
Риболова тръгна много тегаво с една доста добра изпусната каракуда от брата(откачи се в близост до брега).
Въпреки регуларното подаване на захранка, стрелба на бял червей и царевица, не излизаше нищо по-съществено. Излизаха костури от този калибър:
Изображение
По едно времи на Коцето плувката с потопи. Последва засечка от негова страна. Започна скачане, дърпане, плискане, яростно дърпане на аванса и скоро в кепа се озова първата трофейна риба на брат ми
Изображение
(това е отмъщение за миналия път, когато ти ловеше шараните, а аз благородно ти завиждах :devil:)
И докато той се занимаваше с такива, иначе тъй борбени риби, аз реших да направя една спинингова разходка по водоема, която се оказа доста ползотворна. След около половин час сменяне на изкуствени примамки, сефтето на новия ми спининг беше направено - излезна една, прилична за мен щука.
Изображение
След внимателна асистенция от страна на брат ми, щуката беше незабавно върната във водата:
Изображение
След около още 10 минути последва още един добър удар, но за съжаление не можахме да направим снимка с нея, защото се откачи буквално на метър от брега.
Малко по-късно се показа вятър, който правеше изхвърлянията невъзможни. Сътветно започна прибиране на сергията, натоварихме каручката и айде по местата:
Изображение

Прекарахме един прекрасен ден. Кой доволен, кой не толкова :D Важното е, че направих сефтето на спининга.

Поздрави,
metodiew
Последно промяна от metodiew на Съб Юни 01, 2013 8:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Поредната риболовна събота.

Мнение от kocitoto »

Щуката ти не е и 1/5 от теглото на шараните ми от миналата седмца. :D

Шегувам се разбира се. Искрено ти пожелавам още много хубави риби с въдичката ти!
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Браво :smt023
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ninini
новобранец
новобранец

Мнение от ninini »

еи,това езеро маи няма нищо общо с миналата година,евала за щучето :prayer:
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt023
Изображение
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Я раздуй малко за спининга, какви са пръчката, макарата, влакното и печелившата примамка?
Аватар
metodiew
новобранец
новобранец

Мнение от metodiew »

svetlio80tm написа:Я раздуй малко за спининга, какви са пръчката, макарата, влакното и печелившата примамка?
Ами, колега тъй като аз не работя съм заложил на нещо не толкова скъпо, нискобюджетен спининг.

Пръчката е куча марка, но на мен си ми върши идеална работа, на две сглобки, акцията е 10-40 грама. Макарата е Victus FDV - Jaxon, 8 лагера, а блесната на която удари щучката е Mepps Lusox размер 2. :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

С първите две снимки си мноооого напред! Браво!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Страхотни снимки, колега!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”