Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Поредната риболовна събота.
Поредната риболовна събота.
Здравейте!
Направо почвам по същество. Вчера в късния следобед получих обаждане от колегата - брат ми(kocitoto)
със следното предложение да направим едно излетче на водоем извън София и аз естествено приех. Вечерта стегнахме такъмите и на другия ден ставане в 04:45 и 05:30 бяхме на гьола, а той ни посрещна ето така:

Набелязахме мястото и последва разпъване на въдичките.

Докато едни разпъваха въдици, други упражняваха не по-малко добро хоби.

Риболова тръгна много тегаво с една доста добра изпусната каракуда от брата(откачи се в близост до брега).
Въпреки регуларното подаване на захранка, стрелба на бял червей и царевица, не излизаше нищо по-съществено. Излизаха костури от този калибър:

По едно времи на Коцето плувката с потопи. Последва засечка от негова страна. Започна скачане, дърпане, плискане, яростно дърпане на аванса и скоро в кепа се озова първата трофейна риба на брат ми

(това е отмъщение за миналия път, когато ти ловеше шараните, а аз благородно ти завиждах :devil:)
И докато той се занимаваше с такива, иначе тъй борбени риби, аз реших да направя една спинингова разходка по водоема, която се оказа доста ползотворна. След около половин час сменяне на изкуствени примамки, сефтето на новия ми спининг беше направено - излезна една, прилична за мен щука.

След внимателна асистенция от страна на брат ми, щуката беше незабавно върната във водата:

След около още 10 минути последва още един добър удар, но за съжаление не можахме да направим снимка с нея, защото се откачи буквално на метър от брега.
Малко по-късно се показа вятър, който правеше изхвърлянията невъзможни. Сътветно започна прибиране на сергията, натоварихме каручката и айде по местата:

Прекарахме един прекрасен ден. Кой доволен, кой не толкова
Важното е, че направих сефтето на спининга.
Поздрави,
metodiew
Направо почвам по същество. Вчера в късния следобед получих обаждане от колегата - брат ми(kocitoto)

Набелязахме мястото и последва разпъване на въдичките.

Докато едни разпъваха въдици, други упражняваха не по-малко добро хоби.

Риболова тръгна много тегаво с една доста добра изпусната каракуда от брата(откачи се в близост до брега).
Въпреки регуларното подаване на захранка, стрелба на бял червей и царевица, не излизаше нищо по-съществено. Излизаха костури от този калибър:

По едно времи на Коцето плувката с потопи. Последва засечка от негова страна. Започна скачане, дърпане, плискане, яростно дърпане на аванса и скоро в кепа се озова първата трофейна риба на брат ми

(това е отмъщение за миналия път, когато ти ловеше шараните, а аз благородно ти завиждах :devil:)
И докато той се занимаваше с такива, иначе тъй борбени риби, аз реших да направя една спинингова разходка по водоема, която се оказа доста ползотворна. След около половин час сменяне на изкуствени примамки, сефтето на новия ми спининг беше направено - излезна една, прилична за мен щука.

След внимателна асистенция от страна на брат ми, щуката беше незабавно върната във водата:

След около още 10 минути последва още един добър удар, но за съжаление не можахме да направим снимка с нея, защото се откачи буквално на метър от брега.
Малко по-късно се показа вятър, който правеше изхвърлянията невъзможни. Сътветно започна прибиране на сергията, натоварихме каручката и айде по местата:

Прекарахме един прекрасен ден. Кой доволен, кой не толкова

Поздрави,
metodiew
Последно промяна от metodiew на Съб Юни 01, 2013 8:58 pm, променено общо 1 път.
- kocitoto
- ще става разбирач
Re: Поредната риболовна събота.
Щуката ти не е и 1/5 от теглото на шараните ми от миналата седмца. 
Шегувам се разбира се. Искрено ти пожелавам още много хубави риби с въдичката ти!

Шегувам се разбира се. Искрено ти пожелавам още много хубави риби с въдичката ти!
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво 

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
еи,това езеро маи няма нищо общо с миналата година,евала за щучето 

-
- научил се да хвърля
Я раздуй малко за спининга, какви са пръчката, макарата, влакното и печелившата примамка?
Ами, колега тъй като аз не работя съм заложил на нещо не толкова скъпо, нискобюджетен спининг.svetlio80tm написа:Я раздуй малко за спининга, какви са пръчката, макарата, влакното и печелившата примамка?
Пръчката е куча марка, но на мен си ми върши идеална работа, на две сглобки, акцията е 10-40 грама. Макарата е Victus FDV - Jaxon, 8 лагера, а блесната на която удари щучката е Mepps Lusox размер 2.

С първите две снимки си мноооого напред! Браво!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн