шарани и амури на река Дунав

Модератор: sapuna

ivoto0o0o
новобранец
новобранец

шарани и амури на река Дунав

Мнение от ivoto0o0o »

Здравейте колеги !
Мисля да ходя на река Дунав след 15-ти ,искам да попитам дали протеиновите топчета работят там... в смисъл добре ли е да храня с тях с (кобра) и монтаж на косъм (снежен човек)? ... или да си храня с царевица ? нямам лодка ,мисля да храня от ръка (ракета ,PVA чорапчета и кобра)
И последния ми въпрос е дали о.Гарван е добро място за шаран и амур ?
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: шарани и амури на река Дунав

Мнение от mishkata_mp »

на Дунава с топчетата няма да се получи, заложи на повечко царевица. наслука
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

браво колега
тбК
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

За Дунав ти трябва стара царевица, кисната два-три дни във вода и малко биричка, евентуално с малко плодов аромат, ЯК такъм и добра компания!!! Топчетата, пелетите, всякакви дипове, аромати, сложни монтажи и т.н. съвременни истории само дразнят хавата. Яка кука(кована, от №3 нагоре) с десетина зърна царевица на косъм(закачаш края на верижката обратно за куката, да стане като пръстен с царевички), плоско олово, тип ковчег и поне 0.45 качествено основно влакно. Миналата година около Козлодуй ловяха много амури на стара царевица накисната в цвик от кашкавал и лют червен пипер :wink: Непоносима воня и добри резултати :wink:

Наслука!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
ivoto0o0o
новобранец
новобранец

Мнение от ivoto0o0o »

значи с моета месина 0.35 няма смисъл трябва да я сменям ? по принцип е доста здравичка ..
empar благодаря ти :) дано не ставам нахален с още въпросчета ... с ракета има ли смисъл да храня или само с лодка става , и на каква дистанция да съм ? и кажете дали остров Гарван е добре за шаран и амур ?

казваш царевица ... да я направя нещо като това ли ?
stri3.jpg
stri3.jpg (21.33 KiB) Преглеждано 5806 пъти
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

1. За влакната се е доказало мнението, че трябва да се играе на сигурно на Дунава. На най-голямата река в Европа няма място ултра-лайт изгъзици, като на вътрешните водоеми.

2. За лодката мога да ти кажа, че Дунава не е детски басейн до коленете и бих влезнал да захранвам само с много сигурна такава. Ако имаш действай...Ако ли не- байт-дропер или ракета.

3.Онтосно монтажа: нанизваш на дълъг косъм 8-10 зърна царевица и на края вместо стопер, просто закачаш обратно на куката, но така че да не изпадне. Измисли му възелче или нещо подобно. Монтажът е като с т.нар. maggot clips за бял червей, но всичко е меко.
Изображение
Някой стари кучета направо слагат колкото се може повече зърна директно на куката.

4. Тоя остров дори не знам къде е :lol:

Това е което знам и мога да споделя...
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
ivoto0o0o
новобранец
новобранец

Мнение от ivoto0o0o »

:))))
ето го острова и отбелязаното с X е мястото където мисля да направя 5 дневния излет
ето го острова и отбелязаното с X е мястото където мисля да направя 5 дневния излет
ostrov.jpg (236.57 KiB) Преглеждано 5732 пъти
ако някой има по добри предложения да пише
благодаря предварително :prayer:
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

аз мога да ти кажа че в раиона е пълно с мрежари и други бракониери.мрежите са безброи таке че .......имаи го в предвид.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

На Гарван при това ниво риболова е доста труден. Единственно възможно е при ловната хижа или към бялата пръст. По добрият варант са буните на Попина или Старата помпенна под хотела. 0,35 си е добре за канала на Гарван, ама към хотела има доста камъни и си требе по-дебело. И мани тия царевици. Малай на пружината и топчета стирипор на куките. Успех!
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

Здравей колега! Незнам дали се отдалечаваш много, но ти предлагам друг вариант близо до този за който питаш - Пожарево! Там съм бил и бях свидетел как един пич дойде сутринта в
6-6:30ч. стоя 2 часа. Удари му. Извадин един добър шаранчок (отдалече ми изглеждаше между 3 и 6кг) и си замина :) Е верно че тва беше преди 4-5 год. но е вариянт, а и в крайна сметка ти си решаваш! Поздрави, наслука и да има да ни зарадваш с някой репортаж (интересен)!!!!
ivoto0o0o
новобранец
новобранец

Мнение от ivoto0o0o »

kalmat това за мрежите изобщо не е добре ... май на място ще избирам, ще има доста обикаляне за жалост
lincho_peep
новобранец
новобранец

Мнение от lincho_peep »

Отностно куките как стоят нещата някой може ли да каже 2-ка добре ли е като големина (закалена е и здрава). Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”