Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

шарани и амури на река Дунав
Модератор: sapuna
шарани и амури на река Дунав
Здравейте колеги ! 
Мисля да ходя на река Дунав след 15-ти ,искам да попитам дали протеиновите топчета работят там... в смисъл добре ли е да храня с тях с (кобра) и монтаж на косъм (снежен човек)? ... или да си храня с царевица ? нямам лодка ,мисля да храня от ръка (ракета ,PVA чорапчета и кобра)
И последния ми въпрос е дали о.Гарван е добро място за шаран и амур ?

Мисля да ходя на река Дунав след 15-ти ,искам да попитам дали протеиновите топчета работят там... в смисъл добре ли е да храня с тях с (кобра) и монтаж на косъм (снежен човек)? ... или да си храня с царевица ? нямам лодка ,мисля да храня от ръка (ракета ,PVA чорапчета и кобра)
И последния ми въпрос е дали о.Гарван е добро място за шаран и амур ?
- 
				mishkata_mp
- вече хвърля и на тежко 
Re: шарани и амури на река Дунав
на Дунава с топчетата  няма да се получи, заложи на повечко царевица. наслука

- empar
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
За Дунав ти трябва стара царевица, кисната два-три дни във вода и малко биричка, евентуално с малко плодов аромат, ЯК такъм и добра компания!!! Топчетата, пелетите, всякакви дипове, аромати, сложни монтажи и т.н. съвременни истории само дразнят хавата. Яка кука(кована, от №3 нагоре) с десетина зърна царевица на косъм(закачаш края на верижката обратно за куката, да стане като пръстен с царевички), плоско олово, тип ковчег и поне 0.45 качествено основно влакно. Миналата година около Козлодуй ловяха много амури на стара царевица накисната в цвик от кашкавал и лют червен пипер  Непоносима воня и добри резултати
 Непоносима воня и добри резултати   

Наслука!!!

Наслука!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
значи с моета месина 0.35 няма смисъл трябва да я сменям ? по принцип е доста здравичка .. 
empar благодаря ти дано не ставам нахален с още въпросчета ... с ракета има ли смисъл да храня или само с лодка става , и на каква дистанция да съм ? и кажете дали остров Гарван е добре за шаран и амур ?
 дано не ставам нахален с още въпросчета ... с ракета има ли смисъл да храня или само с лодка става , и на каква дистанция да съм ? и кажете дали остров Гарван е добре за шаран и амур ?
казваш царевица ... да я направя нещо като това ли ?

empar благодаря ти
 дано не ставам нахален с още въпросчета ... с ракета има ли смисъл да храня или само с лодка става , и на каква дистанция да съм ? и кажете дали остров Гарван е добре за шаран и амур ?
 дано не ставам нахален с още въпросчета ... с ракета има ли смисъл да храня или само с лодка става , и на каква дистанция да съм ? и кажете дали остров Гарван е добре за шаран и амур ?казваш царевица ... да я направя нещо като това ли ?
- empar
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
1. За влакната се е доказало мнението, че трябва да се играе на сигурно на Дунава. На най-голямата река в Европа няма място ултра-лайт изгъзици, като на вътрешните водоеми.
2. За лодката мога да ти кажа, че Дунава не е детски басейн до коленете и бих влезнал да захранвам само с много сигурна такава. Ако имаш действай...Ако ли не- байт-дропер или ракета.
3.Онтосно монтажа: нанизваш на дълъг косъм 8-10 зърна царевица и на края вместо стопер, просто закачаш обратно на куката, но така че да не изпадне. Измисли му възелче или нещо подобно. Монтажът е като с т.нар. maggot clips за бял червей, но всичко е меко.

Някой стари кучета направо слагат колкото се може повече зърна директно на куката.
4. Тоя остров дори не знам къде е 

Това е което знам и мога да споделя...

2. За лодката мога да ти кажа, че Дунава не е детски басейн до коленете и бих влезнал да захранвам само с много сигурна такава. Ако имаш действай...Ако ли не- байт-дропер или ракета.
3.Онтосно монтажа: нанизваш на дълъг косъм 8-10 зърна царевица и на края вместо стопер, просто закачаш обратно на куката, но така че да не изпадне. Измисли му възелче или нещо подобно. Монтажът е като с т.нар. maggot clips за бял червей, но всичко е меко.

Някой стари кучета направо слагат колкото се може повече зърна директно на куката.
4. Тоя остров дори не знам къде е

Това е което знам и мога да споделя...
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
 )))
)))ако някой има по добри предложения да пише
благодаря предварително

аз мога да ти кажа че в раиона е пълно с мрежари и други бракониери.мрежите са безброи таке че .......имаи го в предвид.

На Гарван при това ниво риболова е доста труден. Единственно възможно е при ловната хижа или към бялата пръст. По добрият варант са буните на Попина или Старата помпенна под хотела. 0,35 си е добре за канала на Гарван, ама към хотела има доста камъни и си требе по-дебело. И мани тия царевици. Малай на пружината и топчета стирипор на куките. Успех!

- potrebitel_666
- новобранец 
Здравей колега! Незнам дали се отдалечаваш много, но ти предлагам друг вариант близо до този за който питаш - Пожарево!  Там съм бил и бях свидетел как един пич дойде сутринта в 
6-6:30ч. стоя 2 часа. Удари му. Извадин един добър шаранчок (отдалече ми изглеждаше между 3 и 6кг) и си замина Е верно че тва беше преди 4-5 год. но е вариянт, а и в крайна сметка ти си решаваш! Поздрави, наслука и да има да ни зарадваш с някой репортаж (интересен)!!!!
 Е верно че тва беше преди 4-5 год. но е вариянт, а и в крайна сметка ти си решаваш! Поздрави, наслука и да има да ни зарадваш с някой репортаж (интересен)!!!!

6-6:30ч. стоя 2 часа. Удари му. Извадин един добър шаранчок (отдалече ми изглеждаше между 3 и 6кг) и си замина
 Е верно че тва беше преди 4-5 год. но е вариянт, а и в крайна сметка ти си решаваш! Поздрави, наслука и да има да ни зарадваш с някой репортаж (интересен)!!!!
 Е верно че тва беше преди 4-5 год. но е вариянт, а и в крайна сметка ти си решаваш! Поздрави, наслука и да има да ни зарадваш с някой репортаж (интересен)!!!!Re: шарани и амури на река Дунав
kalmat това за мрежите изобщо не е добре ... май на място ще избирам, ще има доста обикаляне за жалост

- 
				lincho_peep
- новобранец 
Отностно куките как стоят нещата някой може ли да каже 2-ка добре ли е като големина (закалена е и здрава). Благодаря предварително!