Макара MANCHO

Модератор: sapuna

Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Макара MANCHO

Мнение от rado25 »

Имам нужда от съвет.Споделих с жената, че съм решил да ставам спинингист, като вече имам въдичка, няколко воблерчета, блесни и остана да се сдобия само с макара. След което, жената решила да ме изненада и отишла в кварталния магазин, и казала да и дадат макара за спининг, а те и дали ето това
MANCO.jpg
MANCO.jpg (30.91 KiB) Преглеждано 1430 пъти
. Та въпроса ми е ставали за нещо това макаре или е по добре да си го запазя, като сувенир, подарен от милата ми съпруга? Попринцип ако не беше толкова евтина нямаше да се притеснявам, ама после си викам знае ли човек понякога и евтените неща вършат работа
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Макара MANCHO

Мнение от toshiro »

Пробвай го с монофил, зарадвай я като я ползваш, но
rado25 написа: по добре да си го запазя, като сувенир, подарен от милата ми съпруга?
Имах подобна - Тебен - та затова вземам отношение :)
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

Имам същата размер 200,правеше ми бради и може да се наложи да и слагаш шаиби под шпулата,но иначе става за всякакъв риболов,моята я изтървах и се шчупи бигела иначе си работи,ако ти потрябват резервни шпули или за части ги продавам и успех в спининга.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Работи наскоро я смених със спининг макара по-висок клас,но ми е вършила работа и ми е вадила риби,даже имам и един толстолоб към 6-7 кила за опашката закачен с 0,20 монофил.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
slayer88
новобранец
новобранец

Мнение от slayer88 »

Аз имам 2 броя от същата макара, едната е 200, другата 300. И двете съм ги ползвал за спининг, както с монофил, така и с плетено влакно. Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка, но с 300 няма проблем. С голямата въртя и до днес по Марица и не ме е предавала, а съм изкарвал доста добри риби с нея. Има малко луфт, но не е болка за умиране.
Единствения ми съвет е да не слагаш тънко плетено влакно, защото го износва доста бързо.
Аз на моята имам 0.23мм Power Pro и нямам проблеми.

Успех в спининга!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

и да не слагаш прекалено големи клатуни че се претоварва.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

slayer88 написа: Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка,
Би ли споделил какъв проблем маже да ми направи с плетеняка, защото и моята е размер 200. Макарката ще се ползва основно по язовири от брега, ако това има значение.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Радо, зарадвай съпругата, като и демонстрираш подаръка, но при първа възможност я вкарай във "витрината със ветераните" и се огледай за нещо по-качествено!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

lishev_64 написа:Радо, зарадвай съпругата, като и демонстрираш подаръка, но при първа възможност я вкарай във "витрината със ветераните" и се огледай за нещо по-качествено!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аз подаръка ще го демонстрирам така или иначе, та ако ще да се счупи още на първото или второ замятане. Обаче не мога да и покажа витрината с ветераните, защото като види цената ще ме обяви за луд. А ако разбере че риболовните ми принадлежности, който се побират в единия ъгъл на гаража, струват два пъти повече от личното и МПС ще ме изгони от вкъщи :D :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

rado25 написа:
slayer88 написа: Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка,
Би ли споделил какъв проблем маже да ми направи с плетеняка, защото и моята е размер 200. Макарката ще се ползва основно по язовири от брега, ако това има значение.
Тесните шпули са предпоставка за повече възли, усуква се влакното повече, а и намаляват кастинга.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

rado25 написа:
Аз подаръка ще го демонстрирам така или иначе, та ако ще да се счупи още на първото или второ замятане. Обаче не мога да и покажа витрината с ветераните, защото като види цената ще ме обяви за луд. А ако разбере че риболовните ми принадлежности, който се побират в единия ъгъл на гаража, струват два пъти повече от личното и МПС ще ме изгони от вкъщи :D :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:lol: :lol: :lol: :smt043 :smt043 :smt043 :smt041 :smt041 :smt041
То май при всички ни е така. Не е нужно половинките да знаят цените на оборудването което сме складирали защото ще има: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :smt021 :smt021 :smt075 :smt075 :smt071 :smt071 :smt067 :smt067
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Да!Както се казва в известния рибарски фолклор... че най-големия кошмар на риболовеца,когато се събуди през нощта е,че е сънувал,че след като вече си е отишъл от този свят,жена му е разпродала риболовните му такъми на цените,на които и е казал че ги е купил.... :( :D
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

bushido1964 написа:Да!Както се казва в известния рибарски фолклор... че най-големия кошмар на риболовеца,когато се събуди през нощта е,че е сънувал,че след като вече си е отишъл от този свят,жена му е разпродала риболовните му такъми на цените,на които и е казал че ги е купил.... :( :D
:lol: :lol: :lol: :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”