Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макара MANCHO
Модератор: sapuna
Макара MANCHO
Имам нужда от съвет.Споделих с жената, че съм решил да ставам спинингист, като вече имам въдичка, няколко воблерчета, блесни и остана да се сдобия само с макара. След което, жената решила да ме изненада и отишла в кварталния магазин, и казала да и дадат макара за спининг, а те и дали ето това
. Та въпроса ми е ставали за нещо това макаре или е по добре да си го запазя, като сувенир, подарен от милата ми съпруга? Попринцип ако не беше толкова евтина нямаше да се притеснявам, ама после си викам знае ли човек понякога и евтените неща вършат работанаписа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- ще става разбирач
Re: Макара MANCHO
Пробвай го с монофил, зарадвай я като я ползваш, но 
Имах подобна - Тебен - та затова вземам отношениеrado25 написа: по добре да си го запазя, като сувенир, подарен от милата ми съпруга?

Имам същата размер 200,правеше ми бради и може да се наложи да и слагаш шаиби под шпулата,но иначе става за всякакъв риболов,моята я изтървах и се шчупи бигела иначе си работи,ако ти потрябват резервни шпули или за части ги продавам и успех в спининга.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Работи наскоро я смених със спининг макара по-висок клас,но ми е вършила работа и ми е вадила риби,даже имам и един толстолоб към 6-7 кила за опашката закачен с 0,20 монофил.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- новобранец
Аз имам 2 броя от същата макара, едната е 200, другата 300. И двете съм ги ползвал за спининг, както с монофил, така и с плетено влакно. Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка, но с 300 няма проблем. С голямата въртя и до днес по Марица и не ме е предавала, а съм изкарвал доста добри риби с нея. Има малко луфт, но не е болка за умиране.
Единствения ми съвет е да не слагаш тънко плетено влакно, защото го износва доста бързо.
Аз на моята имам 0.23мм Power Pro и нямам проблеми.
Успех в спининга!
Единствения ми съвет е да не слагаш тънко плетено влакно, защото го износва доста бързо.
Аз на моята имам 0.23мм Power Pro и нямам проблеми.
Успех в спининга!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
и да не слагаш прекалено големи клатуни че се претоварва.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

Би ли споделил какъв проблем маже да ми направи с плетеняка, защото и моята е размер 200. Макарката ще се ползва основно по язовири от брега, ако това има значение.slayer88 написа: Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка,
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- lishev_64
- разбира нещата
Радо, зарадвай съпругата, като и демонстрираш подаръка, но при първа възможност я вкарай във "витрината със ветераните" и се огледай за нещо по-качествено!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аз подаръка ще го демонстрирам така или иначе, та ако ще да се счупи още на първото или второ замятане. Обаче не мога да и покажа витрината с ветераните, защото като види цената ще ме обяви за луд. А ако разбере че риболовните ми принадлежности, който се побират в единия ъгъл на гаража, струват два пъти повече от личното и МПС ще ме изгони от вкъщиlishev_64 написа:Радо, зарадвай съпругата, като и демонстрираш подаръка, но при първа възможност я вкарай във "витрината със ветераните" и се огледай за нещо по-качествено!
![]()
![]()

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- ще става разбирач
Тесните шпули са предпоставка за повече възли, усуква се влакното повече, а и намаляват кастинга.rado25 написа:Би ли споделил какъв проблем маже да ми направи с плетеняка, защото и моята е размер 200. Макарката ще се ползва основно по язовири от брега, ако това има значение.slayer88 написа: Размер 200 може да ти прави проблем с плетеняка,
- lishev_64
- разбира нещата
rado25 написа:
Аз подаръка ще го демонстрирам така или иначе, та ако ще да се счупи още на първото или второ замятане. Обаче не мога да и покажа витрината с ветераните, защото като види цената ще ме обяви за луд. А ако разбере че риболовните ми принадлежности, който се побират в единия ъгъл на гаража, струват два пъти повече от личното и МПС ще ме изгони от вкъщи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

То май при всички ни е така. Не е нужно половинките да знаят цените на оборудването което сме складирали защото ще има:

-
- ще става разбирач
Да!Както се казва в известния рибарски фолклор... че най-големия кошмар на риболовеца,когато се събуди през нощта е,че е сънувал,че след като вече си е отишъл от този свят,жена му е разпродала риболовните му такъми на цените,на които и е казал че ги е купил....

- lishev_64
- разбира нещата
bushido1964 написа:Да!Както се казва в известния рибарски фолклор... че най-големия кошмар на риболовеца,когато се събуди през нощта е,че е сънувал,че след като вече си е отишъл от този свят,жена му е разпродала риболовните му такъми на цените,на които и е казал че ги е купил....![]()