Платен зарибител :-)

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
kelemoke
новобранец
новобранец

Платен зарибител :-)

Мнение от kelemoke »

колеги днеска бях на едно платено място и хванах 3 канални сома 1 шаранче и много плевел които върнах в водоема от които ги хванах с изключение на сомчетата по около 400 грама и шаранчето и то там някаде......мислих да ги ям но ми се сториха много симпатични и ги взех в една кофа и на прибиране към на с ги пуснах в река искър в участака до негован според вас има ли шанс тези риби да се развият и да дадат поколение някога имам предвид наи вече каналните сомчета ? защото точно такива риби не бях хващал допреди това ? поздрави :D
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Re: Платен зарибител :-)

Мнение от сирака »

Не пускай,тези боклуци(канални сомчета) в реките :!:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Trendafilov
новобранец
новобранец

Мнение от Trendafilov »

Доста глупава и незаконна постъпка.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Имат някакъв шанс за развитие,ако не ги хванат преди това.Ама развият ли се смятай че ще изместят другата риба о хранителната верига.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Trendafilov написа:Доста глупава и незаконна постъпка.
Еййй ама много големи професори станахте , пък и прависти даже....що не ми покажеш точно според кой закон е "незаконно". Да знам де . Защото лично аз многократно съм взимал риби от един водоем и съм зарибявал други!!!
Друг е въпроса че каналния сом му трябва висока температура целогодишно, именно затова не се е разпространял масово в нашите водоеми!!!
kelemoke
новобранец
новобранец

Мнение от kelemoke »

колеги в този участак друго освен слънчак и някоя бабушка неможе да се хване,,,,та съвеста ми е чиста някои колега да хване в края на лятото 1кг канален сом.....да му изкриви пръчката..... всеки знае как :D а пък шаранчето дано никои не го хване поне 10 години :shock:
kelemoke
новобранец
новобранец

Мнение от kelemoke »

затова ги пуснах да си живеят иначе......
Trendafilov
новобранец
новобранец

Мнение от Trendafilov »

Едно е да вземеш местен вид от един водоем и да го пуснеш в друг, а съвсем друго е да пуснеш чужд за нашите ширини вид , най-малкото защото не знаеш какви биха били последиците за екосистемата.Примери бол.Погледни какво правят шараните и толстолобите в щатите с местните им видове. Слънчаците ги е нямало до преди няколко деситилетия както знаеш.На някой са му били симпатични и ги е пуснал да види дали ще имат поколение.Е имат си, доста стабилно при това за сметка на огромно количество хайвер на другите видиве, който изяждат през рамножителния период.
kelemoke
новобранец
новобранец

Мнение от kelemoke »

АМИ ПРАВ СИ И СЕГА СЕ НАДЯВАМ СОМЧЕТТА ДА ИЗЕДАТ ТАЗИ ГАД :evil:
ТЪИ КАТО ЩУКИТЕ СА ОТДАВНА ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ПО ТЕЗИ МЕСТА
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

evgeniboy написа:
Trendafilov написа:Доста глупава и незаконна постъпка.
Еййй ама много големи професори станахте , пък и прависти даже....що не ми покажеш точно според кой закон е "незаконно". Да знам де . Защото лично аз многократно съм взимал риби от един водоем и съм зарибявал други!!!
Друг е въпроса че каналния сом му трябва висока температура целогодишно, именно затова не се е разпространял масово в нашите водоеми!!!
не се заяждам ,но питаш по кой закон :idea:
чл.30 ал.7;чл.38ал.1,2
п.п.който мже да ги качи - :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

(7) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) В обектите по чл. 3, ал. 1, т. 1 се извършва разселване само на екземпляри от видове риби и други водни организми с доказан местен произход. Използването за тази цел на неместни видове се извършва при спазване на условията и реда, определени в Закона за биологичното разнообразие...
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”