Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Платен зарибител :-)
Модератор: emo vasilev
Платен зарибител :-)
колеги днеска бях на едно платено място и хванах 3 канални сома 1 шаранче и много плевел които върнах в водоема от които ги хванах с изключение на сомчетата по около 400 грама и шаранчето и то там някаде......мислих да ги ям но ми се сториха много симпатични и ги взех в една кофа и на прибиране към на с ги пуснах в река искър в участака до негован според вас има ли шанс тези риби да се развият и да дадат поколение някога имам предвид наи вече каналните сомчета ? защото точно такива риби не бях хващал допреди това ? поздрави 

-
- новобранец
Re: Платен зарибител :-)
Доста глупава и незаконна постъпка.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Имат някакъв шанс за развитие,ако не ги хванат преди това.Ама развият ли се смятай че ще изместят другата риба о хранителната верига.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Еййй ама много големи професори станахте , пък и прависти даже....що не ми покажеш точно според кой закон е "незаконно". Да знам де . Защото лично аз многократно съм взимал риби от един водоем и съм зарибявал други!!!Trendafilov написа:Доста глупава и незаконна постъпка.
Друг е въпроса че каналния сом му трябва висока температура целогодишно, именно затова не се е разпространял масово в нашите водоеми!!!
колеги в този участак друго освен слънчак и някоя бабушка неможе да се хване,,,,та съвеста ми е чиста някои колега да хване в края на лятото 1кг канален сом.....да му изкриви пръчката..... всеки знае как
а пък шаранчето дано никои не го хване поне 10 години 

затова ги пуснах да си живеят иначе......
-
- новобранец
Едно е да вземеш местен вид от един водоем и да го пуснеш в друг, а съвсем друго е да пуснеш чужд за нашите ширини вид , най-малкото защото не знаеш какви биха били последиците за екосистемата.Примери бол.Погледни какво правят шараните и толстолобите в щатите с местните им видове. Слънчаците ги е нямало до преди няколко деситилетия както знаеш.На някой са му били симпатични и ги е пуснал да види дали ще имат поколение.Е имат си, доста стабилно при това за сметка на огромно количество хайвер на другите видиве, който изяждат през рамножителния период.
АМИ ПРАВ СИ И СЕГА СЕ НАДЯВАМ СОМЧЕТТА ДА ИЗЕДАТ ТАЗИ ГАД 
ТЪИ КАТО ЩУКИТЕ СА ОТДАВНА ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ПО ТЕЗИ МЕСТА

ТЪИ КАТО ЩУКИТЕ СА ОТДАВНА ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ПО ТЕЗИ МЕСТА
-
- разбира нещата
не се заяждам ,но питаш по кой законevgeniboy написа:Еййй ама много големи професори станахте , пък и прависти даже....що не ми покажеш точно според кой закон е "незаконно". Да знам де . Защото лично аз многократно съм взимал риби от един водоем и съм зарибявал други!!!Trendafilov написа:Доста глупава и незаконна постъпка.
Друг е въпроса че каналния сом му трябва висока температура целогодишно, именно затова не се е разпространял масово в нашите водоеми!!!

чл.30 ал.7;чл.38ал.1,2
п.п.който мже да ги качи -

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
(7) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) В обектите по чл. 3, ал. 1, т. 1 се извършва разселване само на екземпляри от видове риби и други водни организми с доказан местен произход. Използването за тази цел на неместни видове се извършва при спазване на условията и реда, определени в Закона за биологичното разнообразие...

В тоз гьол,риба няма!