Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Що е то пъстървов риболов и има ли почва у нас?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Що е то пъстървов риболов и има ли почва у нас?
И представи си колко си умен, щом неможеш да разпознаеш иронията...refab написа: И вижте по-натам какъв несъответен и примитивен аргумент съобщава същия риболовец, доказателство за доста ....особени, евфемистично (т.е. променено-смекчено) казано, интелект и и личност:
" Мнение Публикувано на: Сря Юни 19, 2013 4:59 pm
Avrionov
Заглавие: Re: Що е то пъстървов риболов и има ли почва у нас? Отговори с цитат
Между другото, във форума единствено се признава риболова на пъстърва около София. Всички други сме бракониери!"
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Е, аз бих помолил темата да не се изтрива, но все пак – от автора си зависи.
Плюс тва – кво се оказва – критиките превишават похвалите? Човек да не може да се пофали от хейтъри в тия форуми, а.
Що се отнася до това – кое ми е удобно и кое не – точно на тая речка, точно в този участък, миналата година ги фатях тия риби – в събота, когато е разрешено да ги прибирам, и какво е останало след мен – може да се види и от обсъжданата тема. Викаш – богата била.
Но това е защото не ги моем и само завиждам на майсторите. Ей сега в събота пак бях и пак нишо не фанах.
А дали я бъркам ряката – мен част от рода ми е от Асеновград. Нема как да я сбъркам.
И верно – могат ги. Затова в Чая ври от пъстърви. Дип че тая не е в непосредствена близост, иначе и там щеше да ври.
Между друуто - много ще се радвам ако от клуб Асенова Крепост не одобряват нарушаването на закона. И се извинявам, ако съм ги засегнал.
За всички други поражения – съгласен съм с обвиненията, понеже съм си един вреден тип.
P.S.
И мен не ми е ясно защо се обясняваш. Нема никва нужда. Хеле пък на такива като мен.
Обещавам да не отговарям повече – да оставим място за поздравленията оттук нататък.
Плюс тва – кво се оказва – критиките превишават похвалите? Човек да не може да се пофали от хейтъри в тия форуми, а.
Що се отнася до това – кое ми е удобно и кое не – точно на тая речка, точно в този участък, миналата година ги фатях тия риби – в събота, когато е разрешено да ги прибирам, и какво е останало след мен – може да се види и от обсъжданата тема. Викаш – богата била.
Но това е защото не ги моем и само завиждам на майсторите. Ей сега в събота пак бях и пак нишо не фанах.
А дали я бъркам ряката – мен част от рода ми е от Асеновград. Нема как да я сбъркам.
И верно – могат ги. Затова в Чая ври от пъстърви. Дип че тая не е в непосредствена близост, иначе и там щеше да ври.
Между друуто - много ще се радвам ако от клуб Асенова Крепост не одобряват нарушаването на закона. И се извинявам, ако съм ги засегнал.
За всички други поражения – съгласен съм с обвиненията, понеже съм си един вреден тип.
P.S.
И мен не ми е ясно защо се обясняваш. Нема никва нужда. Хеле пък на такива като мен.
Обещавам да не отговарям повече – да оставим място за поздравленията оттук нататък.
-
- вече хвърля и на тежко
Не става! Лошо заходих и лошо си получих. Не това ми беше идеята с пускането на темата! Извинявам се на всички радикално настроени!
За трети път: Моля, темата да се изтрие!
За трети път: Моля, темата да се изтрие!
Само да поясня. Риболовът на пъстърва през седмицата НЕ е забранен. ЗАбранено е само прибирането на риби. За пръв път в български закон беше въведено понятието "Хвани и пусни".Avrionov написа: Колега, според теб, когато е забранено през седмицата да се лови пъстърва, кой е най-облаготетелстван?
Това се направи с цел да не бъдат облагодетелствани тези, който споменаваш по-горе. Но каква е разликата м/у теб и тях? И те прибират и рибарите като теб прибират...
Аз също работя през повечето уикенди и поради тая причина не мога да ходя на лов. Ма не фатам пушката и да си пукам през седмицата...
К'во ли се мъча да пиша. Разум насила в глава не вляза...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- вече хвърля и на тежко
Сравненията куцат. Дайте нещо актуално, всичко друго съм го описал по-горе! Ако някой може смислено да направи критика, да заповяда. Другите ще ги помоля да не цапат! Главата затова си я носим на раменете, за да си патим от нея!
-
- вече хвърля и на тежко
Ако законово докажат, че въдицата убива човек, обещавам да ходя за риба само с дружинката и в определеното време! През другото време ще я държа заключена в касата!!!Кърцата написа: Аз също работя през повечето уикенди и поради тая причина не мога да ходя на лов. Ма не фатам пушката и да си пукам през седмицата...
- maranzika
- сериозен играч
Колега,ти вярно ли не осъзнаваш че си бракониерствал?
Днес и ние ходихме по байрите че и доста рибки хванахме.Но си ги пускаме обратно не само щото такъв е законът,а защото НАИСТИНА Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРИБИРАНЕТО НА ПЪСТЪРВА В БГ.Ще се нахраните ли с тези рибки?Верно давайте адреси да ви пращаме пари да си купите кило чистена доспатска....

Днес и ние ходихме по байрите че и доста рибки хванахме.Но си ги пускаме обратно не само щото такъв е законът,а защото НАИСТИНА Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРИБИРАНЕТО НА ПЪСТЪРВА В БГ.Ще се нахраните ли с тези рибки?Верно давайте адреси да ви пращаме пари да си купите кило чистена доспатска....
-
- вече хвърля и на тежко
Доспатските си ги яжте вие! Ние риба не ядем! Пък и не сме толкова закъсали за пари. Пазете си ги да си купувате примамки, че рибите ви са със столичен манталитет и искат тарикатлък да ги уловите
Между другото, нагледах се наскоро как ги "пускате" 
Какво осъзнавам аз си знам, както казах каквото съм си повикал, такова ми се обадило, не си ти човека който ще ме съдиш!

Какво осъзнавам аз си знам, както казах каквото съм си повикал, такова ми се обадило, не си ти човека който ще ме съдиш!
Не ми е ясно защо толкова яростно се нахвърлихте на колегата Аврионов,хващал-пущал ,взел си разрешена за събота и неделя размерна риба в делничен ден,можехте да не сте толкова резки и радикални защото -личи си: Човека е един от нас-милее за рибата.
ЗАКОНА!!!..--,ами вече не знам какво се вмества в това понятие яде ли се пие ли се??..,след като виждаме всеки ден двойният стандарт за прилагането му.
хората от иара(пиша ги с малка буква-не е правописна грешка),не са 'ора това са едни гадни КОРУМПЕТА, БОКЛУЦИ и ГАДОВЕ!!!
Така:
2009г....,Ивайловград, след 2,5часа захранване започват да се обаждат класни каракуди,костур -0.7кг.-1бр. и два шарана 1,5-2.0кг.,пристигат едни 6 момченца с две джипчета и ни съветват!, да мръднем на около 150-200м.по-нататък защото са избрали това место за разпъване на мрежите си!!!!,както повечето от вас ще кажат-обади се на иара-(корумпетата) ,ами -обадихме се (бяхме трима човека напълно редовни рибари).
Корумпетата дойдоха но първо отидоха да се прегръщат и целуват с бракониерите,след което благоволиха да ни погледнат ПОД ОКО,можаха да се заядат с колегата че ловял с 3 куки на дъно.Накрая след ...проверката.........резюмето беше:а'ве ш'то не си вървите ами тр'я се глобяваме!
Хора не съм преживявал такова унижение и отвращение от иара-ЗАКОНА,достатъчно съм възрастен за да знам някои неща,тези от иара ги мразя защото ние си хабим нервите за случая с колегата Аврионов ,който просто иска да отвори една тема за риболов на пъстърва(за мен той е един добър колега и рибар макар и да не го познавам лично),други зарибяват(да са живи издрави),гледат да се опазва рибният запас -буквално треперят за рибетата,а другите ояли се от иара правят пари от служебното си положение.
ПП:Това е едно от най-дългите ми постове в който и да е форум,благодаря за търпението.
ППП:извинете за евентуални правописни грешки.
ЗАКОНА!!!..--,ами вече не знам какво се вмества в това понятие яде ли се пие ли се??..,след като виждаме всеки ден двойният стандарт за прилагането му.
хората от иара(пиша ги с малка буква-не е правописна грешка),не са 'ора това са едни гадни КОРУМПЕТА, БОКЛУЦИ и ГАДОВЕ!!!
Така:
2009г....,Ивайловград, след 2,5часа захранване започват да се обаждат класни каракуди,костур -0.7кг.-1бр. и два шарана 1,5-2.0кг.,пристигат едни 6 момченца с две джипчета и ни съветват!, да мръднем на около 150-200м.по-нататък защото са избрали това место за разпъване на мрежите си!!!!,както повечето от вас ще кажат-обади се на иара-(корумпетата) ,ами -обадихме се (бяхме трима човека напълно редовни рибари).
Корумпетата дойдоха но първо отидоха да се прегръщат и целуват с бракониерите,след което благоволиха да ни погледнат ПОД ОКО,можаха да се заядат с колегата че ловял с 3 куки на дъно.Накрая след ...проверката.........резюмето беше:а'ве ш'то не си вървите ами тр'я се глобяваме!
Хора не съм преживявал такова унижение и отвращение от иара-ЗАКОНА,достатъчно съм възрастен за да знам някои неща,тези от иара ги мразя защото ние си хабим нервите за случая с колегата Аврионов ,който просто иска да отвори една тема за риболов на пъстърва(за мен той е един добър колега и рибар макар и да не го познавам лично),други зарибяват(да са живи издрави),гледат да се опазва рибният запас -буквално треперят за рибетата,а другите ояли се от иара правят пари от служебното си положение.

ПП:Това е едно от най-дългите ми постове в който и да е форум,благодаря за търпението.
ППП:извинете за евентуални правописни грешки.
-
- вече хвърля и на тежко
Най-после някой да прочете, после да помисли и тогава да пише. Идеята на темата беше да се повдигне въпроса, защо аджеба една София народ ходи за пъстърва, а никой не желае да споделя техники и тактики. Разберете, никой не иска да казвате къде зарибявате, ваше си решение, вие си събирате пари, вие се мъчите по деретата, разбираемо е! Толкова ли е трудно при 20к потребители такава обширна тема да се избягва, като дявол от тамян. Толкова ли е сложно да се споделят неволите и реакциите на рибата при дадени ситуации?!
В крайна сметка се оказа, че е така. Очаквах реакция, обаче такова изливане на помия не бях очаквал, както и да е, сам си го надробих. Това беше втори и този път последен опит да повдигна темата за пъстървовия риболов. Който се чуства обиден от постингите в темата от мен, моля да ме извини. Живи и здрави да сте! Пък аз все пак ще се опитвам да хващам някоя и друга риба, макар и без вашето благоговение.
Поздрави: Георги Аврионов
В крайна сметка се оказа, че е така. Очаквах реакция, обаче такова изливане на помия не бях очаквал, както и да е, сам си го надробих. Това беше втори и този път последен опит да повдигна темата за пъстървовия риболов. Който се чуства обиден от постингите в темата от мен, моля да ме извини. Живи и здрави да сте! Пък аз все пак ще се опитвам да хващам някоя и друга риба, макар и без вашето благоговение.
Поздрави: Георги Аврионов
- dimmitov
- ще става разбирач
Изядохте човека бе. Спрете се вече.Само чакате някой да падне и се нахвърляте върху него.Човека с толкова мерак се опитал да преразкаже излета си вие му ебахте мамата.Посочете му грешката и стига толкова, изкарахте го най големия бракониер в България.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, както писах по-горе, целта на темата беше съвсем друга. Не съм искал адмирации за риболова. Все пак благодаря!
Митачето:
Може ли да ни осветлите по въпроса за смисъла вложен в невероятния закон? Че аз съм много проЗ (със главно „З“) човек и не мога да достигна до дълбините на основния замисъл.
Може би ще ми изтълкувате какво означава и следния текст от Заповед РД О9-264 / 11.04.2013 на министъра на земеделието и храните относно разрешените участъци през забраната:
"р. Ботуня от моста на гр. Криводол по поречието на реката до землищната граница със с. Ракево, общ. Криводол"
Та, какво ли е имал в предвид законотвореца под „землищната граница със с.Ракево“ и по какъв ориентир проЗтия рибар ще разбере къде е тази граница, след като около реката няма никави табели ?
Или може би ще ми разясните как в цитираната по-горе заповед Панчарево беше разрешен водоем за през времето на забраната, а според заповедта за забрана за рибностопански обекти от 500 до 1500м пък е забранен ?
Явно мисълта в „законите“ е много велика и недостижима за непросветените.
Ако човек потърси, сигурно ще намери и други доказателства за гениалността на законите за рибарство.
Митаченце и к'во викаш:
“…какво е това закон и какво се прави с него ... ами ПРОСТО Е - спазва се и точка“
Вярно бе. Ми, че то като в казармата – изпълняваш някакви заповеди и нито питаш, нито мислиш защо.
Отговори ми и на въпроса:
„Каква щеше да бъде разликата, ако колегата беше хванал рибите в събота или неделя? „
Не знам какво си мислиш, че си постигнал като оплюваш мен и този човечец, пуснал темата. Може би си по-велик и по-ИСТИНСКИ .
И преди да си ми обяснил смисъла на закона, касаещ пъстървовия риболов през седмицата, ще ти кажа, че ако ИАРА продължава да е неспособна и некадърна да опази рибите в толкова ограничените неарендаторски водоеми, даже пъстървата да е разрешена за риболов през един единствен ден в годината, то пак картинката ще е трагична като сега. Не мисля, че ако може да се ходи всеки ден за пъстърва и се взимат разрешените бройки и размери риби, ще се получи обезрибяване. Проблемите са други.
Съжалявам за темата на човека, но двамата „форумци“ преди моя пост и другите след това ме провокираха.
.........и отказахме още един човек да споделя тук своите излети................
heifisch написа:
Този закон за риболов на пъстърва само в делнични дни е още една безумица, но поне е както всичко в България.
Каква щеше да бъде разликата, ако колегата беше хванал рибите в събота или неделя?
О-о-о, извинявайте господин Митаче. Чувствам, че имате нещо лично към въпросния закон. Да не би, Ваша божественост, да сте участвали в измъдрянето на „гениалния“ текст ?Пич, ти знаеш ли значението на думата "ЗАКОН"? Ако си толкова наясно и си достатъчно информиран кое и защо е безумица, ами що не се амбицираш да прокараш твоите разбирания през съответните институции и те да се съгласят, че твоето мнение е меродавно. Тогава може и да имаш своето творение оформено официално под формата на правила, които ВСИЧКИ да спазват. Е, тогава може и да научиш какво е това закон и какво се прави с него ... ами ПРОСТО Е - спазва се и точка!
Излишно е да влизаш в полемики, няма да продължа с писанията си. Просто приеми, че в тази държава все още са останали тук-там истински хора, които милеят за Природата и правят всичко по силите им да Я опазят. И не е зле да погледнеш и през техните очи, ако си поне малко човек, може и да прогледнеш и да забележиш нещо ...
п.с. Ако толкова ти се хапва пъстърва, пусни ми лично и ще ти купя едно кило, за да хапнеш, лошо няма в това (сериозен съм). Очаквам с нетърпение момента, в който в балканските реки ще има достатъчно пъстърви, че да няма нужда от ограничения в улова им, но докато това се случи, не само аз, но и доста други колеги бихме били щастливи да нахраним наистина гладен човек с пъстърва, купена от магазина ако те самите пускат уловената от тях риба (според формулираните официално правила).
Може ли да ни осветлите по въпроса за смисъла вложен в невероятния закон? Че аз съм много проЗ (със главно „З“) човек и не мога да достигна до дълбините на основния замисъл.
Може би ще ми изтълкувате какво означава и следния текст от Заповед РД О9-264 / 11.04.2013 на министъра на земеделието и храните относно разрешените участъци през забраната:
"р. Ботуня от моста на гр. Криводол по поречието на реката до землищната граница със с. Ракево, общ. Криводол"
Та, какво ли е имал в предвид законотвореца под „землищната граница със с.Ракево“ и по какъв ориентир проЗтия рибар ще разбере къде е тази граница, след като около реката няма никави табели ?
Или може би ще ми разясните как в цитираната по-горе заповед Панчарево беше разрешен водоем за през времето на забраната, а според заповедта за забрана за рибностопански обекти от 500 до 1500м пък е забранен ?
Явно мисълта в „законите“ е много велика и недостижима за непросветените.
Ако човек потърси, сигурно ще намери и други доказателства за гениалността на законите за рибарство.
Митаченце и к'во викаш:
“…какво е това закон и какво се прави с него ... ами ПРОСТО Е - спазва се и точка“
Вярно бе. Ми, че то като в казармата – изпълняваш някакви заповеди и нито питаш, нито мислиш защо.
Отговори ми и на въпроса:
„Каква щеше да бъде разликата, ако колегата беше хванал рибите в събота или неделя? „
Не знам какво си мислиш, че си постигнал като оплюваш мен и този човечец, пуснал темата. Може би си по-велик и по-ИСТИНСКИ .
И преди да си ми обяснил смисъла на закона, касаещ пъстървовия риболов през седмицата, ще ти кажа, че ако ИАРА продължава да е неспособна и некадърна да опази рибите в толкова ограничените неарендаторски водоеми, даже пъстървата да е разрешена за риболов през един единствен ден в годината, то пак картинката ще е трагична като сега. Не мисля, че ако може да се ходи всеки ден за пъстърва и се взимат разрешените бройки и размери риби, ще се получи обезрибяване. Проблемите са други.
Съжалявам за темата на човека, но двамата „форумци“ преди моя пост и другите след това ме провокираха.
.........и отказахме още един човек да споделя тук своите излети................
-
- вече хвърля и на тежко
Само за последно един частен казус, че одеве ми пробяга между другото:
От шест години работя в с.Бачково в хотел-ресторант, оттогава и не съм видял почивка събота и неделя. Сега според теб как трябва да процедирам?! Колега, Кърца, въпроса е и към теб, защото ти също ме упрекна.Д.Граховски написа:И аз работя и събота и неделя,понякога и месец без почивка,но това не е оправдание да не се спазва текущият закон.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Процедурата е следната:Отиваш за пъстърва през седмицата,и хващаш и пускаш.Ако искаш риба отиваш на щука 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]