Нивото на яз. Искър около устието

Модератор: Кърцата

desi
разбира нещата
разбира нещата

Нивото на яз. Искър около устието

Мнение от desi »

Колеги, възнамерявам да хода на риболов около устието на яз. Искър през уикенда.
Ако някой има актуална информация, относно нивото на язовира в този район, пълноводието на реката при вливането и в язовира /студена ли е много водата/, моля да сподели информация.
Другата алтернатива ми е яз. Огняново - откъм Раковица, понеже не съм ходил там тази година. Ако за Искъра е кофти информацията ще отскоча до другия. С вашите съвети ще ми помогнете да взема по-лесно решение.
Geleto
фен клуб-скобар

Re: Нивото на яз. Искър около устието

Мнение от Geleto »

Колега в понеделник бях на Язовира. Минах през устието и водата беше кална и се беше разляла по дърветата. Сега предполагам няма да е така, но водата може би ще бъде студена, все пак река Искър в горните си течения е много голяма! В понеделник почти беше заляла стадиона на селото ми :D Това все пак беше преди 3 дни, трябва ти по прясно инфо.
goldi_tiger
новобранец
новобранец

Мнение от goldi_tiger »

бях в Петък на филмова къща.Водата е до пътя и много слаб риболов
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Благодаря на двамата колеги за информацията. Вчера ходих на устието на яз. Искър - нивото много високо, реката страшно пълноводна, но водата не беше много студена. Места за риболов много малко. Въпреки това местата, където имаше и най малка възможност да се хвърли въдица бях заети от хора. Риболовът много слаб, тези които бяха хванали до 09ч. сутринта по някое рибе се брояха на пръсти. Аз лично имах едно пропуснато кълване на фидер и толкоз, нямаше признаци за съществуването на мирна риба, колегите клечаха там предимно за костур. Продължихме към филмовата къща, също пълно с хора и мнооооого палатки. Не далеч от нея неочаквано за мен направихме приличен риболов. След добро захранване, на около 15 м. метра от брега на дълбочина 40-50 см., с 2 въдици /на фидер -1 и на плувка-1/ хванахме 10-на много добри каракуди 600-800гр. и 2 платики, кълвяха освен тях и по дребни рибета. Ловихме до към 16.00ч., след това заваля силен дъжд и преустановихме риболова /макар, че по това време кълвеше най-често/.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

снощи бях на Искъра... Такъв дъжд с бурен вятър не ме е прал никога... Направо разбрах как са се чувствали протестиращите в Турция :) За настроение имаше и озвучаване/светлинни ефекти :)
По средата на язовира водата беше 18С - за сравнение преди 14 дни беше 24.5С...
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

desi написа:Благодаря на двамата колеги за информацията. Вчера ходих на устието на яз. Искър - нивото много високо, реката страшно пълноводна, но водата не беше много студена. Места за риболов много малко.
А дали е мътна реката или с нормален цвят? Запътил съм се и аз на там, пък да видим...
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Реката си беше бистра, дори не беше размътена. Но не кълвеше мирна риба. Хората, които все пак бяха хванали по 1-2 рибки - само костури около педя и то в тихите части реката.
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Много благодаря за полезната информация- рибите там попринцип са трудни и редки, но пък с подходящи размери :wink:
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Някой скоро да е ходил?
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”