Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Нивото на яз. Искър около устието
Модератор: Кърцата
Нивото на яз. Искър около устието
Колеги, възнамерявам да хода на риболов около устието на яз. Искър през уикенда.
Ако някой има актуална информация, относно нивото на язовира в този район, пълноводието на реката при вливането и в язовира /студена ли е много водата/, моля да сподели информация.
Другата алтернатива ми е яз. Огняново - откъм Раковица, понеже не съм ходил там тази година. Ако за Искъра е кофти информацията ще отскоча до другия. С вашите съвети ще ми помогнете да взема по-лесно решение.
Ако някой има актуална информация, относно нивото на язовира в този район, пълноводието на реката при вливането и в язовира /студена ли е много водата/, моля да сподели информация.
Другата алтернатива ми е яз. Огняново - откъм Раковица, понеже не съм ходил там тази година. Ако за Искъра е кофти информацията ще отскоча до другия. С вашите съвети ще ми помогнете да взема по-лесно решение.
Re: Нивото на яз. Искър около устието
Колега в понеделник бях на Язовира. Минах през устието и водата беше кална и се беше разляла по дърветата. Сега предполагам няма да е така, но водата може би ще бъде студена, все пак река Искър в горните си течения е много голяма! В понеделник почти беше заляла стадиона на селото ми
Това все пак беше преди 3 дни, трябва ти по прясно инфо.

-
- новобранец
бях в Петък на филмова къща.Водата е до пътя и много слаб риболов
Благодаря на двамата колеги за информацията. Вчера ходих на устието на яз. Искър - нивото много високо, реката страшно пълноводна, но водата не беше много студена. Места за риболов много малко. Въпреки това местата, където имаше и най малка възможност да се хвърли въдица бях заети от хора. Риболовът много слаб, тези които бяха хванали до 09ч. сутринта по някое рибе се брояха на пръсти. Аз лично имах едно пропуснато кълване на фидер и толкоз, нямаше признаци за съществуването на мирна риба, колегите клечаха там предимно за костур. Продължихме към филмовата къща, също пълно с хора и мнооооого палатки. Не далеч от нея неочаквано за мен направихме приличен риболов. След добро захранване, на около 15 м. метра от брега на дълбочина 40-50 см., с 2 въдици /на фидер -1 и на плувка-1/ хванахме 10-на много добри каракуди 600-800гр. и 2 платики, кълвяха освен тях и по дребни рибета. Ловихме до към 16.00ч., след това заваля силен дъжд и преустановихме риболова /макар, че по това време кълвеше най-често/.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
снощи бях на Искъра... Такъв дъжд с бурен вятър не ме е прал никога... Направо разбрах как са се чувствали протестиращите в Турция
За настроение имаше и озвучаване/светлинни ефекти 
По средата на язовира водата беше 18С - за сравнение преди 14 дни беше 24.5С...

По средата на язовира водата беше 18С - за сравнение преди 14 дни беше 24.5С...
А дали е мътна реката или с нормален цвят? Запътил съм се и аз на там, пък да видим...desi написа:Благодаря на двамата колеги за информацията. Вчера ходих на устието на яз. Искър - нивото много високо, реката страшно пълноводна, но водата не беше много студена. Места за риболов много малко.
Реката си беше бистра, дори не беше размътена. Но не кълвеше мирна риба. Хората, които все пак бяха хванали по 1-2 рибки - само костури около педя и то в тихите части реката.
Много благодаря за полезната информация- рибите там попринцип са трудни и редки, но пък с подходящи размери 

Някой скоро да е ходил?