Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
Поздравления за излета - добре сте си изкарали 

Благодарство колега.
- StoychevV
- разбира нещата
Някой да се похвали с нещо от днес..пътувах към морето доволно хора имаше по брега 

-
- сериозен играч
Откъм хора-да! Откъм риби-просто забрави! Редки костури,дребни каракудки и платички! Ако е само за маса-става.............................
Събота с/у недяля с преспиване .Високо ниво.
Бяхме на боклуците, втората поляна от изток на запад.Пуснах една щамандура на 130 м напред с лодчицата.Мислих си, някой амур ако излезе да пасе на топло в плиткото и хоп царевички на косъм ...Влязох после да се изкъпя и пеша изненадващо отидох до шамандурата= 1.70 м.!!Впредвид водораслите едната въдица преместих с още 100 м напред а две в дерето вдясно на 80 м и 4м дълбочина .Резултата беше само попипвания от дребосъци.На рибка и жабка също нищо!
Обаче колегите скъсаха платиките в дерето на пружинките,размера около 300-400 гр.
Тролингистите като ги загледах ,като врътнат по кръгче се връщаха в дълбокото.ЩО ли?
Бяхме на боклуците, втората поляна от изток на запад.Пуснах една щамандура на 130 м напред с лодчицата.Мислих си, някой амур ако излезе да пасе на топло в плиткото и хоп царевички на косъм ...Влязох после да се изкъпя и пеша изненадващо отидох до шамандурата= 1.70 м.!!Впредвид водораслите едната въдица преместих с още 100 м напред а две в дерето вдясно на 80 м и 4м дълбочина .Резултата беше само попипвания от дребосъци.На рибка и жабка също нищо!
Обаче колегите скъсаха платиките в дерето на пружинките,размера около 300-400 гр.
Тролингистите като ги загледах ,като врътнат по кръгче се връщаха в дълбокото.ЩО ли?
-
- новобранец
Петък сутринта застъпихме, до обяд разпъване и до събота на обяд без бутване. Решихме, че няма да е този денят и си хванахме пътя. Бяхме под тополовата горичка към устието и търсихме шарко, но както се казва дръгия път. В петък се видяха някакви големи риби, които пляскаха в язовира, но не мога да кажа какви точно са били, а и сонара показа на места струпана риба. Просто не иска да се храни явно.
това са големи толупи(толстолоби демек)
Колеги за първи път ще посетя жребчево идната седмица - планирам 2-3 нощувки като ще търся шаран и амур - евентуално
Бихте ли ме насочили към някое място - желателно е да има сянка. Четох по темата доста - някой би ли ми обяснил как се стига до местността боклуците, както и до потопената църква - аз идвам от казанлък.
Поздрави

Поздрави
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=64270" onclick="window.open(this.href);return false; виж тука,ще се ориентираш за местата- наистина са шаранджийски-само късмет да имаш...а сянката-шатра 

Мерси за картата колега - напълно ме ориентира за местата. И все пак ще се радвам ако някой жребченски кадър ме информира на кои места да търся шарана по това време на годината. (може и на л.с.
)
Поздрави

Поздрави
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес бяхме на мантинелата мисля, че се казва място (за първи път ходя на Жребчево) до обяд на фидер няколко бабушки. Отидохме от 28 вечерта уж рибата кълвяла рано сутрин е станахме рано сутрин ама файда. Изгрева го посрешнахме под звуците на Славка Калчева и Тони Стораро благодарение на един бивак ляво от нас, на които им благодаря са музикалния аранжимент
.Ранното кълване на рибата не се случи въпреки, че си милсех че упоритото хранене със сладка царевица и коноп ще докара хубави риби, но уви. Около нас вадеха епизодични каракуди на директни и това е. По обяд след като изпокъсах сумати хранилки и куки в треволяци и си счупих върха на фидера събрахме си бохчите и пътя.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

добър ден ! Един познат ми каза за някакви 2 канала вблизост до хотел "графа"
Като гледам на картата това е местността "Борова гора" или "Мантинела" . Някой може ли да ми обясни пътя до там и дали има успехи там т.к. той каза че там не било лошо

- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Разговор м/у две циганчета:
Комшията на един приятел му казал,че брат му онзи ден ял кюфтета и били много вкусни
Комшията на един приятел му казал,че брат му онзи ден ял кюфтета и били много вкусни
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Днес на Жребчето за 4часа-16 платики,доста добри и три морунажа над половин килограмови.Имах и едно скъсване,просто повода не издържа на зверското морунажко дърпане.Червеноперките не ги броих.Доволен съм!!!
Лових със 7 метров директен-на 4,5 м дълбочина.За стръв три бели.Храних с неква куча марка,за платика уж и не малко варено жито.
Лових със 7 метров директен-на 4,5 м дълбочина.За стръв три бели.Храних с неква куча марка,за платика уж и не малко варено жито.
Дърпай и не му отпускай!
- StoychevV
- разбира нещата
Koлега това по кой край на язовира бе.От сряда полунощ бяхме преди боклуците от към Гурково до днес късния следобед.Колеги казаха че сряда скачала играла риба но не хапила 
При нас нищо интиресно,две пръчки на косми в/у една могила..без барване
на фидера 10тина каракудки 200грамови някои от тях
... няколко перки и една платичка
на мача само едно късане и това..

При нас нищо интиресно,две пръчки на косми в/у една могила..без барване
на фидера 10тина каракудки 200грамови някои от тях

на мача само едно късане и това..