За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

chirusa_bg написа: ...разгонените големи чушки и те са блудствали с малките люти чушчици ...
:lol:
Дискуцията така е по-весела. Само де големите чушки са блудствали над малките най-напред при братчеда на Кирето и сега им бере плодовете.
Забележете, Чорбаджийските чушки също имат склонност към кръстосано опрашване, макар и в по-малка степен и затова понякога на едно растение може да има както сладки чушлета, така и леко лютиви.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от delio-haidutin »

dantho.mihov написа:
chirusa_bg написа: ...разгонените големи чушки и те са блудствали с малките люти чушчици ...
:lol:
Дискуцията така е по-весела. Само де големите чушки са блудствали над малките най-напред при братчеда на Кирето и сега им бере плодовете.
Забележете, Чорбаджийските чушки също имат склонност към кръстосано опрашване, макар и в по-малка степен и затова понякога на едно растение може да има както сладки чушлета, така и леко лютиви.
точно кръстоска с чорбаджииска и капия се получи някъкъв нов сорт капия-дълга ,но тясна и с тънко месо :rolleyes: :lol: :drinkers: .но пък ставаше идеална за сушене.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от КИРО »

Тоооо,добре че става за сушене,
ама не щът да парят моите бре.
Малко ми се уточни ситуацията,
явно тази година чушките ще минат в графата - ПИПЕР. :lol:
Добре че поне пипера не люти. :D
Утре ще събера реколтата,че да идват новите пиперки.
Много си ги уважавам де.

Чири,догодина ще пусна "манафи" в лехите,че да не ми бъркат производството. :P
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Диканаров »

Кептън, имам в саксии едни чушчици дето растат нагоре и са вместо реактивно гориво! На големина са колкото пирон 3см., но на лютивина бият чувал черна "Шипка". Сега тамън цъфтят! Предлагам ти за кръстоска една саксия и ще си решиш проблема. Ще си я турнеш в лехата и готово! Аз съм разделил капиите и чорбаджииките с тях, като съм построил вилата посредата! Така си спестявам проблемите с жената, която не помирисва люто, а аз яда едно бурканче на сядане.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

Диканаров написа: имам в саксии едни чушчици дето растат нагоре и са вместо реактивно гориво! На големина са колкото пирон 3см.
Именно това са американските чушлета :D
Изпитвам задоволство, че научихте нещо ценно от мен. Така, както аз научих от вас специфични тънкости при риболова.
Бъдете здрави и занапред в същия дух да си помагаме !
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от КИРО »

Аааа,бат Весо ,знам ги ве.
Даже видях една година един японец,
как припадна като хапна една такава. :lol:
Скивай сега,аз много люто не харча.
Обаче жената ги прави по някаква си рецепта,
като смеси двата вида - стават много готени,
особенно през зимата са постоянно на трапезата.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от КИРО »

А сега малко да разнообразя темата.
То само сухи думи - не е интересно.
Реших днес да си прибера първата реколта на пипера.
Абе тази кофа се напълни де.
Изображение

другата част
Изображение

После се почна с познатото действие.
Изображение

Изображение

Докато съм се сетил с фотото в ръка,малко фотки от градината.
Изображение

Изображение

Това дето го пазя за семе,съм го накачулил с чернокопско ламе
Изображение

Защото миналата година,дъщерята носи пипер за салатата и вика,
– тука баща ми не е видял този пипер. :lol:
Скъса семето,ама си имах резерва де.
Нататък.
Това ми е всичкия пипер де,като най-левия ред още нищо не е дал.
Там засях най-малките разсади.
И ракията почва да добива добри качества.
Изображение

Изображение


Само дето мезето по-бързо взе да зрее.
Изображение

Добре че има женски резерви в тези случаи.
То от сливата на жената докато стане ракията,бая време ще мине де.
Пак от там
Изображение

семето
Изображение

Докато пека пипера - малко мезе за душата.
Изображение

Най-накрая свърших и с печенето.
Изображение

И една проба на това дето го мъчих - ОК е да ви кажа.
Изображение

Чириииии,А наздраве.... :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1136
Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
Местоположение: Търговище

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Христо Рангелов »

Еее, евала!!
Хубава градинка си имаш :)
"The more you know, the less you carry"
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

Тертиплия и майстор от всякъде !
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Диканаров »

Данчо, добре, че направи тази тема, та такива като мен дето през живота си не са имали никога по-голяма нива от саксия с цвете и на пенционна възраст са се хванали да си правят градинка да понаучат нещо и да се радват на резултат. То тук има доста колеги с практически познания и умения и желание да ги споделят ! Благодари на всички, че ви има!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от КИРО »

dantho.mihov написа:Тертиплия и майстор от всякъде !
Не бързай с изводите,че не съм снимал къде са краставиците.
От трева не мога да ги намеря сега.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от delio-haidutin »

някой да даде акъл :rolleyes: .доматито в оранжерията вече гони 2,5м височина(ще викам алпинисти като го бера :lol: ),върховете му опират в найлона,какво да го правя?да взема да го окърша ,ама така до сега кавото е завърало това ще е (то не че е кой знае колко,има няма 7-8 домата на корен :roll: защое така ,някой може да подскаже),или да му оставя култуци по ниското и върха пак да го прекърша!!!!

........................
а, и друго.някой да знае лек против "разгонени кокошки",побъркаха се да сядат да люпят.а някои дори и потретиха.сега им една която излюпи по изборите(депутатски пилита :lol: ),3 седмици беше с пилитата и сега пак седнала.оставих я с едно яице ,търся от някъде да намеря от бройлери,в краен вариант ще взема еднодневни от люпилнята.
ама с другите не знам как ще изляза на глава,отделям ги другаде ,но мине немине месец и пак решили че трябва да мътят :axe:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

delio-haidutin написа:някой да даде акъл :rolleyes: .доматито в оранжерията вече гони 2,5м височина
Засадил си високостъблен сорт.
Генетически е заложено да израстват на височина.
Втория важен момент при тях е, че първите колтуци се премахват, но впоследствие върха се прекършва, за да образуват по-мощни колтуци на втори и трети възел, именно които са по-плодоносни.
Трети момент е, че ако си прекалил с поливките и торенето израстват още повече на височина и се забавя образуването на плодоносните органи.
Ако това ще те успокои високостъблените сортове имат по-дълга вегетация. Сега ще прекършиш върховете им и леко ще разредиш връхните колтуци. Ако на първи и втори възел колтуците нямат плод, махай и тях. Ще разчиташ на трети и четвърти възел.
А за кокошките съм пас.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от delio-haidutin »

сортовете са -идеал,биволско,фантазия и някакво домашно селско розово-става едро.
колтуците ги махах докато стана високо до кръста,а за поливката съм на капково и може и от торта да е -амониева силитра,около коренчетата поръсих так леко да побелее :lol: и сигорно си е...а мамата.
значи викаш да ги прекърша върховете и да оставя колтуци .колко?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

Капковото напояване ти дава възможност да ги натовариш повече. Така, че остави повече колтуци. Но поразреди връхните такива, за да остане плода на долните етажи.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”