Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
chirusa_bg написа: ...разгонените големи чушки и те са блудствали с малките люти чушчици ...

Дискуцията така е по-весела. Само де големите чушки са блудствали над малките най-напред при братчеда на Кирето и сега им бере плодовете.
Забележете, Чорбаджийските чушки също имат склонност към кръстосано опрашване, макар и в по-малка степен и затова понякога на едно растение може да има както сладки чушлета, така и леко лютиви.
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
точно кръстоска с чорбаджииска и капия се получи някъкъв нов сорт капия-дълга ,но тясна и с тънко месоdantho.mihov написа:chirusa_bg написа: ...разгонените големи чушки и те са блудствали с малките люти чушчици ...![]()
Дискуцията така е по-весела. Само де големите чушки са блудствали над малките най-напред при братчеда на Кирето и сега им бере плодовете.
Забележете, Чорбаджийските чушки също имат склонност към кръстосано опрашване, макар и в по-малка степен и затова понякога на едно растение може да има както сладки чушлета, така и леко лютиви.



ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Тоооо,добре че става за сушене,
ама не щът да парят моите бре.
Малко ми се уточни ситуацията,
явно тази година чушките ще минат в графата - ПИПЕР.
Добре че поне пипера не люти.
Утре ще събера реколтата,че да идват новите пиперки.
Много си ги уважавам де.
Чири,догодина ще пусна "манафи" в лехите,че да не ми бъркат производството.
ама не щът да парят моите бре.
Малко ми се уточни ситуацията,
явно тази година чушките ще минат в графата - ПИПЕР.

Добре че поне пипера не люти.

Утре ще събера реколтата,че да идват новите пиперки.
Много си ги уважавам де.
Чири,догодина ще пусна "манафи" в лехите,че да не ми бъркат производството.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Кептън, имам в саксии едни чушчици дето растат нагоре и са вместо реактивно гориво! На големина са колкото пирон 3см., но на лютивина бият чувал черна "Шипка". Сега тамън цъфтят! Предлагам ти за кръстоска една саксия и ще си решиш проблема. Ще си я турнеш в лехата и готово! Аз съм разделил капиите и чорбаджииките с тях, като съм построил вилата посредата! Така си спестявам проблемите с жената, която не помирисва люто, а аз яда едно бурканче на сядане.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Именно това са американските чушлетаДиканаров написа: имам в саксии едни чушчици дето растат нагоре и са вместо реактивно гориво! На големина са колкото пирон 3см.

Изпитвам задоволство, че научихте нещо ценно от мен. Така, както аз научих от вас специфични тънкости при риболова.
Бъдете здрави и занапред в същия дух да си помагаме !
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Аааа,бат Весо ,знам ги ве.
Даже видях една година един японец,
как припадна като хапна една такава.
Скивай сега,аз много люто не харча.
Обаче жената ги прави по някаква си рецепта,
като смеси двата вида - стават много готени,
особенно през зимата са постоянно на трапезата.
Даже видях една година един японец,
как припадна като хапна една такава.

Скивай сега,аз много люто не харча.
Обаче жената ги прави по някаква си рецепта,
като смеси двата вида - стават много готени,
особенно през зимата са постоянно на трапезата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
А сега малко да разнообразя темата.
То само сухи думи - не е интересно.
Реших днес да си прибера първата реколта на пипера.
Абе тази кофа се напълни де.

другата част

После се почна с познатото действие.


Докато съм се сетил с фотото в ръка,малко фотки от градината.


Това дето го пазя за семе,съм го накачулил с чернокопско ламе

Защото миналата година,дъщерята носи пипер за салатата и вика,
– тука баща ми не е видял този пипер.
Скъса семето,ама си имах резерва де.
Нататък.
Това ми е всичкия пипер де,като най-левия ред още нищо не е дал.
Там засях най-малките разсади.
И ракията почва да добива добри качества.


Само дето мезето по-бързо взе да зрее.

Добре че има женски резерви в тези случаи.
То от сливата на жената докато стане ракията,бая време ще мине де.
Пак от там

семето

Докато пека пипера - малко мезе за душата.

Най-накрая свърших и с печенето.

И една проба на това дето го мъчих - ОК е да ви кажа.

Чириииии,А наздраве....
То само сухи думи - не е интересно.
Реших днес да си прибера първата реколта на пипера.
Абе тази кофа се напълни де.

другата част

После се почна с познатото действие.


Докато съм се сетил с фотото в ръка,малко фотки от градината.


Това дето го пазя за семе,съм го накачулил с чернокопско ламе

Защото миналата година,дъщерята носи пипер за салатата и вика,
– тука баща ми не е видял този пипер.

Скъса семето,ама си имах резерва де.
Нататък.
Това ми е всичкия пипер де,като най-левия ред още нищо не е дал.
Там засях най-малките разсади.
И ракията почва да добива добри качества.


Само дето мезето по-бързо взе да зрее.

Добре че има женски резерви в тези случаи.
То от сливата на жената докато стане ракията,бая време ще мине де.
Пак от там

семето

Докато пека пипера - малко мезе за душата.

Най-накрая свърших и с печенето.

И една проба на това дето го мъчих - ОК е да ви кажа.

Чириииии,А наздраве....

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Еее, евала!!
Хубава градинка си имаш
Хубава градинка си имаш

"The more you know, the less you carry"
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Тертиплия и майстор от всякъде !
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Данчо, добре, че направи тази тема, та такива като мен дето през живота си не са имали никога по-голяма нива от саксия с цвете и на пенционна възраст са се хванали да си правят градинка да понаучат нещо и да се радват на резултат. То тук има доста колеги с практически познания и умения и желание да ги споделят ! Благодари на всички, че ви има!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Не бързай с изводите,че не съм снимал къде са краставиците.dantho.mihov написа:Тертиплия и майстор от всякъде !
От трева не мога да ги намеря сега.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
някой да даде акъл
.доматито в оранжерията вече гони 2,5м височина(ще викам алпинисти като го бера
),върховете му опират в найлона,какво да го правя?да взема да го окърша ,ама така до сега кавото е завърало това ще е (то не че е кой знае колко,има няма 7-8 домата на корен
защое така ,някой може да подскаже),или да му оставя култуци по ниското и върха пак да го прекърша!!!!
........................
а, и друго.някой да знае лек против "разгонени кокошки",побъркаха се да сядат да люпят.а някои дори и потретиха.сега им една която излюпи по изборите(депутатски пилита
),3 седмици беше с пилитата и сега пак седнала.оставих я с едно яице ,търся от някъде да намеря от бройлери,в краен вариант ще взема еднодневни от люпилнята.
ама с другите не знам как ще изляза на глава,отделям ги другаде ,но мине немине месец и пак решили че трябва да мътят



........................
а, и друго.някой да знае лек против "разгонени кокошки",побъркаха се да сядат да люпят.а някои дори и потретиха.сега им една която излюпи по изборите(депутатски пилита

ама с другите не знам как ще изляза на глава,отделям ги другаде ,но мине немине месец и пак решили че трябва да мътят

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Засадил си високостъблен сорт.delio-haidutin написа:някой да даде акъл.доматито в оранжерията вече гони 2,5м височина
Генетически е заложено да израстват на височина.
Втория важен момент при тях е, че първите колтуци се премахват, но впоследствие върха се прекършва, за да образуват по-мощни колтуци на втори и трети възел, именно които са по-плодоносни.
Трети момент е, че ако си прекалил с поливките и торенето израстват още повече на височина и се забавя образуването на плодоносните органи.
Ако това ще те успокои високостъблените сортове имат по-дълга вегетация. Сега ще прекършиш върховете им и леко ще разредиш връхните колтуци. Ако на първи и втори възел колтуците нямат плод, махай и тях. Ще разчиташ на трети и четвърти възел.
А за кокошките съм пас.
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
сортовете са -идеал,биволско,фантазия и някакво домашно селско розово-става едро.
колтуците ги махах докато стана високо до кръста,а за поливката съм на капково и може и от торта да е -амониева силитра,около коренчетата поръсих так леко да побелее
и сигорно си е...а мамата.
значи викаш да ги прекърша върховете и да оставя колтуци .колко?
колтуците ги махах докато стана високо до кръста,а за поливката съм на капково и може и от торта да е -амониева силитра,около коренчетата поръсих так леко да побелее

значи викаш да ги прекърша върховете и да оставя колтуци .колко?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Капковото напояване ти дава възможност да ги натовариш повече. Така, че остави повече колтуци. Но поразреди връхните такива, за да остане плода на долните етажи.