ВЪПРОС ???

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Нямаме риба по водоемите щото я изхващахме за стръв :idea: :idea: :!:,пълни глупости ама и на търкалета.Няма такова нещо бракониер с въдица или рачило,що ли се намесих че ме е яд сега.И тая тема хич не и е тука мястото.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Кво са дърлите?Да не обиждам никой ама сякаш Ви е страх да се занимавате с Б Р А К О Н И Е Р И Т Е а кой от нас хванал колко маломерни рибки за стръв и тем подобни.Айде да не се следим кой какви снимки пуска и кой какво хваща като си мисли ,че не се знае.Не визирам никого,просто съм виждал много откакто ходя за риба.Според мен "основното което искам да кажа"е,че в много голям процент във форума сме стойностни хора и да не се занивамаме с "дребни бракониерства",които закона не е домислил.Аиде да си хващаме риба и като видим нещо много лошо -ИАРА.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Така е много си прав, но мен по вече ме вълнува нощия риболов който е в разрес със закона,на яз. Стайковци искаха да ми пишат акт за нощен риболов,ама аз им казах че ловя русалки,които кълвят само нощем на 20$ ими повярваха. :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

това,за нощния..АМА ХИЧ не сьм сьгласен-това е яка простотия,както да не збравяме,че доскоро има нема неколко години и лодките бяха забранени :idea: аз това за лодките и нощния си го обяснявам,че някой много умен живковист на времето му е хрумнало,че по този начин ще се защити от бракониерите,ама се постига точно обратното.това е според мен.като се забранява нощния един вид се разрешава мрежарите да си веят байряка цела нощ без надзор :idea: та те през деня не ебават,та представете си нощем,ако няма наоколо кой да ги напсува за какво иде реч :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ако не те хванат-не е бракониерство

Мнение от INCUBUS »

Няма ли го горския,т.е.ИАРА,не сте бракониери-щом нямате вътрешното усещане,не сте такива.Иначе и рачилото е същото нещо като "парашута".Местните малчугани край с.Сухово на яз."Кърджали"пердашат бабушките и уклея с парашутите нон-стоп.Само едно от детенцата лови уклеите за стръв -дава ги на баща му,който на ден хваща по две-три хубави бели риби с тази стръв.Без билет,естествено,но все пак с въдица и то с една кука.Бракониер ли е?Улова си го продава и с парите купува за семейството си хранителни продукти.Живеят край язовира и го имат за дар аллахов,особено при мизерията и безисходността,в която ги държи "гуруто"им Ахмед Д.вече толкова години.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

значи ако могат да ти съставят акт за бракониерство, когато си хващаш рибки с рачило за стръв !!!
snegk
интересно тези малките рибки които се продават за стръв по магазините как са хванатаи !
и всъщност не как са хванати то ясно ! та нали всички те са маломерни !
значи какво излиза ИАРА трябва да мине и да състави актове на всички собственици на магазини които продават маломерни рибки за стръв !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Да, ако рибките не са отглеждани специално за стръв, а са ловени от обществени водоеми.
Ползвайте си рачилата и не се занимавайте с глупости :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

нощем за русалки

Мнение от чпс »

Поборников написа:Така е много си прав, но мен по вече ме вълнува нощия риболов който е в разрес със закона,на яз. Стайковци искаха да ми пишат акт за нощен риболов,ама аз им казах че ловя русалки,които кълвят само нощем на 20$ ими повярваха. :wink:
Колега Поборников, русалки има и на околовръстното до Чепинския гьол и то посред бял ден.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За да не ме разбирате погрешно,аз ловя вечер,на река хвърлям по 3 въдици и отвреме на време,когато няма по магазините си хващам с рачило,но това не доказва ,че не е бракониерство.Когато спрем да определяме кое е малко и кое е голямо бракониерство тогава ще се оправят нещата.И стига с тези клишета,че хората с мрежи я обиват а аз с едно рачило не.Закона трябва да се спазва независимо да ли е правилен.А отделно всеки да прецени до къде може да стигне в нарушаването на закона ,той сам носи отговорност пред органите на реда и пред съвеста си.Успех на спортисти и бракониери.
Аватар
fest
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fest »

Май много се вживявате колеги в темата бракониерство!Не че е маловажна, ама бракониери сред вас няма.Знаем кои са истинските бракониери ,така че е безсмислено да се дрънкаме за 2-3 риби,не са фатални и не оправят нещата.Така че Nikejo не се коси - не ставаш за бракониер :wink:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

fest написа:Май много се вживявате колеги в темата бракониерство!
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

на теория а и по закон ползваики маломерки за стръв хванати без значение как но в естествена среда сме в нарушение.Но за жалост по някога няма друга алтернатива за това не бива да се прекалява с улова на такава.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Ле-лееееееееееееее как неходенето на риба изнервя всички :lol:
По-спокойно участвайте в този БЕЗМИСЛЕН спор :wink: :lol:
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

А сега ми кажете какво да правя утре,след като се нагласих да ходя за щука,на дявола ортак станах да оговарям началници и колежки да ме покрият и в един момент отивам тази вечер по риб.магазини да си купя рибка за стръв но НЪЦ :roll: в първия няма,втория :roll: третия :roll: всичките обиколих :roll: :roll: :roll: И знаетели какво ми отговарят-Ние сега сме на вълна пиратки,хич не ни е до стръв :idea:
Еее,господа да си проваля ли утрешния ден или да БРАКОНИЕРСТВАМ с рачилото :?: :?: :?:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

бракониерстваи на воля

а ние ще ти завиждаме :smt117
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”