Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ВЪПРОС ???
Модератор: dantho.mihov
- Моряка
- кандидат преподавател
Кво са дърлите?Да не обиждам никой ама сякаш Ви е страх да се занимавате с Б Р А К О Н И Е Р И Т Е а кой от нас хванал колко маломерни рибки за стръв и тем подобни.Айде да не се следим кой какви снимки пуска и кой какво хваща като си мисли ,че не се знае.Не визирам никого,просто съм виждал много откакто ходя за риба.Според мен "основното което искам да кажа"е,че в много голям процент във форума сме стойностни хора и да не се занивамаме с "дребни бракониерства",които закона не е домислил.Аиде да си хващаме риба и като видим нещо много лошо -ИАРА.
-
- кандидат преподавател
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
това,за нощния..АМА ХИЧ не сьм сьгласен-това е яка простотия,както да не збравяме,че доскоро има нема неколко години и лодките бяха забранени
аз това за лодките и нощния си го обяснявам,че някой много умен живковист на времето му е хрумнало,че по този начин ще се защити от бракониерите,ама се постига точно обратното.това е според мен.като се забранява нощния един вид се разрешава мрежарите да си веят байряка цела нощ без надзор
та те през деня не ебават,та представете си нощем,ако няма наоколо кой да ги напсува за какво иде реч 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
Ако не те хванат-не е бракониерство
Няма ли го горския,т.е.ИАРА,не сте бракониери-щом нямате вътрешното усещане,не сте такива.Иначе и рачилото е същото нещо като "парашута".Местните малчугани край с.Сухово на яз."Кърджали"пердашат бабушките и уклея с парашутите нон-стоп.Само едно от детенцата лови уклеите за стръв -дава ги на баща му,който на ден хваща по две-три хубави бели риби с тази стръв.Без билет,естествено,но все пак с въдица и то с една кука.Бракониер ли е?Улова си го продава и с парите купува за семейството си хранителни продукти.Живеят край язовира и го имат за дар аллахов,особено при мизерията и безисходността,в която ги държи "гуруто"им Ахмед Д.вече толкова години.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
значи ако могат да ти съставят акт за бракониерство, когато си хващаш рибки с рачило за стръв !!!
snegk
интересно тези малките рибки които се продават за стръв по магазините как са хванатаи !
и всъщност не как са хванати то ясно ! та нали всички те са маломерни !
значи какво излиза ИАРА трябва да мине и да състави актове на всички собственици на магазини които продават маломерни рибки за стръв !
snegk
интересно тези малките рибки които се продават за стръв по магазините как са хванатаи !
и всъщност не как са хванати то ясно ! та нали всички те са маломерни !
значи какво излиза ИАРА трябва да мине и да състави актове на всички собственици на магазини които продават маломерни рибки за стръв !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да, ако рибките не са отглеждани специално за стръв, а са ловени от обществени водоеми.
Ползвайте си рачилата и не се занимавайте с глупости
Ползвайте си рачилата и не се занимавайте с глупости

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- чпс
- ще става разбирач
нощем за русалки
Колега Поборников, русалки има и на околовръстното до Чепинския гьол и то посред бял ден.Поборников написа:Така е много си прав, но мен по вече ме вълнува нощия риболов който е в разрес със закона,на яз. Стайковци искаха да ми пишат акт за нощен риболов,ама аз им казах че ловя русалки,които кълвят само нощем на 20$ ими повярваха. :wink:
-
- и господ не е толокова добър
За да не ме разбирате погрешно,аз ловя вечер,на река хвърлям по 3 въдици и отвреме на време,когато няма по магазините си хващам с рачило,но това не доказва ,че не е бракониерство.Когато спрем да определяме кое е малко и кое е голямо бракониерство тогава ще се оправят нещата.И стига с тези клишета,че хората с мрежи я обиват а аз с едно рачило не.Закона трябва да се спазва независимо да ли е правилен.А отделно всеки да прецени до къде може да стигне в нарушаването на закона ,той сам носи отговорност пред органите на реда и пред съвеста си.Успех на спортисти и бракониери.
А сега ми кажете какво да правя утре,след като се нагласих да ходя за щука,на дявола ортак станах да оговарям началници и колежки да ме покрият и в един момент отивам тази вечер по риб.магазини да си купя рибка за стръв но НЪЦ
в първия няма,втория
третия
всичките обиколих
И знаетели какво ми отговарят-Ние сега сме на вълна пиратки,хич не ни е до стръв
Еее,господа да си проваля ли утрешния ден или да БРАКОНИЕРСТВАМ с рачилото

Еее,господа да си проваля ли утрешния ден или да БРАКОНИЕРСТВАМ с рачилото