Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Колко прасета може да отгледате със захранката
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ей, хора, ще ме убиете от смях. Евала на гениалните ви постижения по отношение на творческия риболов. Аз мога да се похваля само, че като малки ловяхме из Варна гларусите на 0.50 и кука №4, леле как дърпаха. Т'ва шарана само с опашка пляска, а онова ти добиче като разпери мощните криле и става бетер от хвърчило. Макар че, сега като се замисля, лапешките ни простотии не са били много етични по отношение на опазването на животинския вид. Ама преди 15-20 години във Варна гларусите бяха страшно много и баничката от устата измъкваха, а сега и на кренвирш се назландисват. 

Мдааа, това ме подсеща, че колегата, който разказваше как научил прасето си да се гмура на захранка, разправяше също и за един колега, който уловил предния ден синигер и прилеп... Смях се тогава, но ето какво ми се случи вчера (ама наистина):
Успях след цял ден работа да се измъкна към 18 ч. и да ида до Огоста. Нямах никаква подготовка и затова взех няколко воблерчета и булда с мухи, за да се пробвам за някой клен или уклей. Клен нямаше, но уклея взимаше от време на време мухите и аз бях доволен. В един момент обаче, както си водех булдото някакво водно конче пикира ниско над водата и "клъв" - отнесе едната от мухите ми
Ей като се разлетя онова чудо, не мога да го хвана, че да го откача... Булдото го тегли надолу, то лети навсякъде, аз ма'ам с ръце из въздуха - цирк голем
Добре, че нямаше хора покрай мен - да са налягали от хилеж...
Успях след цял ден работа да се измъкна към 18 ч. и да ида до Огоста. Нямах никаква подготовка и затова взех няколко воблерчета и булда с мухи, за да се пробвам за някой клен или уклей. Клен нямаше, но уклея взимаше от време на време мухите и аз бях доволен. В един момент обаче, както си водех булдото някакво водно конче пикира ниско над водата и "клъв" - отнесе едната от мухите ми