Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- TRAP
- ще става разбирач
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Някъде беше писани ,че са опъвали мрежи арендаторите на Чокурово.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- новобранец
Здравейте, моля за информация за риболова на асфалтовия път към филмовата къща яз. Искър.
-
- разбира нещата
Жалко за Тараторското...
Мислех тая година там да си къцам толупи,да ама не...
Ами сега,къде наблизо има толупи,около София?
Мислех тая година там да си къцам толупи,да ама не...
Ами сега,къде наблизо има толупи,около София?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Вчера изкарах цял ден на Панчарево на стената. Сутринта - Голям карък. Бях там в 6,30 часа и доволно си похапвах баничка, носейки багажа си по каманите на стената, които на два метра от водата бяха яко хлъзгави поради падналото ниво на язовира и си търсех "най-удобното" място за риболов и както си ходех ме налетяха два гладни песа в следствие на което стъпих на един хлъзгав камък, паднах и баничката също, ожулих левия си крак и най-гадното е малко по-късно в поста ми. Изгоних песовете, замеряйки ги първо с останалото от баничката за захранка и след това добавих камъни в бомбандировката в следствие на което повече за деня не ги и видях.
Сега за риболова: Носих си и двата мача. Идеята ми беше да храня на две петна - едното на 12-15 метра за по-лекия, а другото на 25-30 за по-големия с цел да видя някоя платика, а защо не и шаранче. Направих монтажите: лекия с 6 грама ваглер, а другия с 16. Започнах да меря дълбочината на по-далечната дистанция и както споменах за най-гадното - хванах мача в предната му част за да преместя възлите и по едно време нещо припука и половината от мача ми остана в ръката. Прекърши се на две
. При падането съм го ударил. Вече има и тема в "Купува риболовни". Погледах тъпо в една точка. Теглих една майна на всичко около мен добре, че на стената на язовира в този момент бях само аз
и си казах "Е, сега целия ден ли ще си прецакаш?" Захранката вече беше готова за доовлажняване, направих я, "опипах" дъното и започнах да правя хранително петно на около 15 метра и каръка отмина. Бабушката кълвеше почти през целия ден с малки паузи, а вечерта направо полудя. Неочаквано за мен преобладаваха средните и едрите. Дребни съм хванал не повече от десет. Приключих с риболова около 8,00 вечерта, защото ми свърши захранката. Резултата беше 1/3 от 25 литрова кофа от латекс беше с риба, която отново си плува в язовира. Рибата много добре се контролираше сас захранката.
Сега за риболова: Носих си и двата мача. Идеята ми беше да храня на две петна - едното на 12-15 метра за по-лекия, а другото на 25-30 за по-големия с цел да видя някоя платика, а защо не и шаранче. Направих монтажите: лекия с 6 грама ваглер, а другия с 16. Започнах да меря дълбочината на по-далечната дистанция и както споменах за най-гадното - хванах мача в предната му част за да преместя възлите и по едно време нещо припука и половината от мача ми остана в ръката. Прекърши се на две

Днес се разходих до Чепинци доста рибари но рибата се е изпокрила,после минах през Казичене там ловят шаранчета и каракуди на дъно.Успех.
Някъде бях чел че в рибарския магазин Риби и такъми някакво момче беше залепило на един човек от форума пак така отчупен връх
- lif3house
- разбира нещата
Много кофти се е получило, но поздравления за това, че си имал мерак да не си развалиш деня с кофти случката и да половиш малко рибка ! Другият път оше по- голяма слука !
Онзи ден бях на Челопечене, беше пълно с рибари. Намерихме си перфектно място на едно кейче. Времето беше също перфектно, но от 6:30-17ч хванахме само слънчевки по 100-300гр,2ве линчета, 2ве костурчета и един уклей. Загледахсе и в другите рибари никой нищо не вадеше....
300 грама слънчак ? 

-
- новобранец
Здравейте, сега се върнаха, една платичка с триста зора.viktor.t.y. написа:Здравейте, моля за информация за риболова на асфалтовия път към филмовата къща яз. Искър.
На мен ми се пречупи втората секция. Добре, че реших да ходя с двете въдици, та втората ме утешиPu6ap написа:Някъде бях чел че в рибарския магазин Риби и такъми някакво момче беше залепило на един човек от форума пак така отчупен връх

-
- разбира нещата
Моля някой ако има информация за тараторското по точно какво се е случило там та не кълве да пише.Днес пак заминавам за там с приятели и ако и този път не хванем нищо просто ще го отпиша този водоем.В неделя ще пиша.Според мен рибата е извадена.....
-
- научил се да хвърля
Колега що се чудиш? Аз също съм улавял слънчаци по-големи от длан но са рядкост. Месото им е бяло като на костур, вкусно е и не мирише натрапчиво на риба. Гледах руски клип как един пичага буквално с дървена пръчка, корда, плувка като тапа, кука №2-3 и едри земни червеи вадеше слънчаци като джапанки-били деликатес. В Щатите били 4-5 вида, като някои достигали няколко кг.. Там също ги ловят заради кулинарните им качества. Абе големи държави -големи риби !!!Pu6ap написа:300 грама слънчак ?

-
- разбира нещата
Слънчака е вид костур и е много вкусен! Преди години,още като дете, на Суходол се ловяха от 300гр до към кило.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Колеги да попитам на щъркела или на римския мост става ли за палатка?