Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от TRAP »

Някъде беше писани ,че са опъвали мрежи арендаторите на Чокурово.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
viktor.t.y.
новобранец
новобранец

Мнение от viktor.t.y. »

Здравейте, моля за информация за риболова на асфалтовия път към филмовата къща яз. Искър.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Жалко за Тараторското...
Мислех тая година там да си къцам толупи,да ама не...
Ами сега,къде наблизо има толупи,около София?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Вчера изкарах цял ден на Панчарево на стената. Сутринта - Голям карък. Бях там в 6,30 часа и доволно си похапвах баничка, носейки багажа си по каманите на стената, които на два метра от водата бяха яко хлъзгави поради падналото ниво на язовира и си търсех "най-удобното" място за риболов и както си ходех ме налетяха два гладни песа в следствие на което стъпих на един хлъзгав камък, паднах и баничката също, ожулих левия си крак и най-гадното е малко по-късно в поста ми. Изгоних песовете, замеряйки ги първо с останалото от баничката за захранка и след това добавих камъни в бомбандировката в следствие на което повече за деня не ги и видях.
Сега за риболова: Носих си и двата мача. Идеята ми беше да храня на две петна - едното на 12-15 метра за по-лекия, а другото на 25-30 за по-големия с цел да видя някоя платика, а защо не и шаранче. Направих монтажите: лекия с 6 грама ваглер, а другия с 16. Започнах да меря дълбочината на по-далечната дистанция и както споменах за най-гадното - хванах мача в предната му част за да преместя възлите и по едно време нещо припука и половината от мача ми остана в ръката. Прекърши се на две :shock: :twisted: :twisted: . При падането съм го ударил. Вече има и тема в "Купува риболовни". Погледах тъпо в една точка. Теглих една майна на всичко около мен добре, че на стената на язовира в този момент бях само аз :lol: и си казах "Е, сега целия ден ли ще си прецакаш?" Захранката вече беше готова за доовлажняване, направих я, "опипах" дъното и започнах да правя хранително петно на около 15 метра и каръка отмина. Бабушката кълвеше почти през целия ден с малки паузи, а вечерта направо полудя. Неочаквано за мен преобладаваха средните и едрите. Дребни съм хванал не повече от десет. Приключих с риболова около 8,00 вечерта, защото ми свърши захранката. Резултата беше 1/3 от 25 литрова кофа от латекс беше с риба, която отново си плува в язовира. Рибата много добре се контролираше сас захранката.
malin4o
новобранец
новобранец

Мнение от malin4o »

Днес се разходих до Чепинци доста рибари но рибата се е изпокрила,после минах през Казичене там ловят шаранчета и каракуди на дъно.Успех.
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

Някъде бях чел че в рибарския магазин Риби и такъми някакво момче беше залепило на един човек от форума пак така отчупен връх
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Много кофти се е получило, но поздравления за това, че си имал мерак да не си развалиш деня с кофти случката и да половиш малко рибка ! Другият път оше по- голяма слука !
sinclar81
новобранец
новобранец

Мнение от sinclar81 »

Онзи ден бях на Челопечене, беше пълно с рибари. Намерихме си перфектно място на едно кейче. Времето беше също перфектно, но от 6:30-17ч хванахме само слънчевки по 100-300гр,2ве линчета, 2ве костурчета и един уклей. Загледахсе и в другите рибари никой нищо не вадеше....
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

300 грама слънчак ? :shock:
viktor.t.y.
новобранец
новобранец

Мнение от viktor.t.y. »

viktor.t.y. написа:Здравейте, моля за информация за риболова на асфалтовия път към филмовата къща яз. Искър.
Здравейте, сега се върнаха, една платичка с триста зора.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Pu6ap написа:Някъде бях чел че в рибарския магазин Риби и такъми някакво момче беше залепило на един човек от форума пак така отчупен връх
На мен ми се пречупи втората секция. Добре, че реших да ходя с двете въдици, та втората ме утеши :) . Здраве да е! Най-много да тичам за нов :lol: .
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Моля някой ако има информация за тараторското по точно какво се е случило там та не кълве да пише.Днес пак заминавам за там с приятели и ако и този път не хванем нищо просто ще го отпиша този водоем.В неделя ще пиша.Според мен рибата е извадена.....
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Pu6ap написа:300 грама слънчак ? :shock:
Колега що се чудиш? Аз също съм улавял слънчаци по-големи от длан но са рядкост. Месото им е бяло като на костур, вкусно е и не мирише натрапчиво на риба. Гледах руски клип как един пичага буквално с дървена пръчка, корда, плувка като тапа, кука №2-3 и едри земни червеи вадеше слънчаци като джапанки-били деликатес. В Щатите били 4-5 вида, като някои достигали няколко кг.. Там също ги ловят заради кулинарните им качества. Абе големи държави -големи риби !!! :drinkers:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Слънчака е вид костур и е много вкусен! Преди години,още като дете, на Суходол се ловяха от 300гр до към кило.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
nerotic
новобранец
новобранец

Мнение от nerotic »

Колеги да попитам на щъркела или на римския мост става ли за палатка?
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”