Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Бъркаш се! Това че те не ловят не означава нищо! Да ти кажа ли че от ония дни мои момчета са помляли скобарите на много шикозно местенце към Търновлаг, отделно оня ден мое другарче е забило 4 скоби -нормални 400-500 грамови ,5 е откачил и към 30 тина мренки; така че Струма е добраmita4eto написа:Днес от развиделяване до обед бяхме първо в района на Пастух, после след моста на Невестино, положението в този участък е под всякаква критика ... риболов на леко, стръв троха, бял, жито, царевица - резултат две кефалчета педарки и безброй кротушки полкото кутрето ... Пробвах кефала дали се блазни от воблерите - освен една педарка, пълна апатия ... никакво подгонване дори. Пробвахме също така за мряна на "зеленки" - пълно капо ...
Разговаряхме с няколко бивака на колеги - с изключение на дребни мренки и то не повече от 4-5, никой нищо ...
С две думи - отчайващ риболов, с който аз лично тегля чертата на Струма за идните месеци.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Неможе всеки ден да се лови рибата.Е за некои може де.(не съм от тези)

- bokser
- ще става разбирач
Нали си във ваканция?!pepisharana97 написа:Неможе всеки ден да се лови рибата.Е за некои може де.(не съм от тези)![]()

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Сутринта ходих и за първи път капо (без даже и удар) на мухарката. От 3-ти бараж та до моста и над него.Иначе имах в предвид всеки ден да се хваща риба.

Лафа на един приятел е : "Има, нема за майстора има."
Така, че много важно е задвъдичното устройство.

- bokser
- ще става разбирач
След 13 годишна служба, преди малко на Струма ми се счупи мухарката...
При засичане на хубава риба каза една ПУК и ... Утре в магазина за нова, та да се почуствам и аз "млад" мухар!
(мамка им на агромах!)

-
- фен клуб-скобар
miro253 написа:Лафа на един приятел е : "Има, нема за майстора има."Така, че много важно е задвъдичното устройство.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
вчера на железница маломерни мрени кленове .... ух ловели скобари у бързака ма не видех скобари осфен да беха колко мрени ..... на монца е пълен ужас храсти храсти та до главата нема път до реката и там рибата се 1 се беше преселила у гръцко
П.С търся си нови места от бело поле нагоре ..... може и съвместни излети

П.С търся си нови места от бело поле нагоре ..... може и съвместни излети

-
- разбира нещата
DJONI RINGO написа:miro253 написа:Лафа на един приятел е : "Има, нема за майстора има."Така, че много важно е задвъдичното устройство.
Риболова бил до късмет- пълна глупост е това твърдение;)
Не е много така ама карай.

Ако беше така нямаше да го има форума, но темата е за река Струма - за мен любима река. В края на месеца мисля отново да направим три нощувки на палатка. Живи и здрави като се върнем ще разкажа. Там, кадето ходим скобари реката не държи или по-точно много са редки, но и комари няма
.Надявам се на едрите мрени и кленове.

- калин кацаров
- сериозен играч
Много е важно мястото, не навсякъде рибата дава, никой не ходи по реката е така къде му падне,на яловите места и господ да си нищо няма да хванеш
- plamii
- фен клуб-скобар
Сега се прибирам от парка в Невестино слаба работа като цяло мренки дребни скобарчета,кленчета и 3,4 хубави морунажа на щека 11м. Ако ходите там ловете с по тънки влакна и малки плувки. Аз ловях с плувка 0.75 основно влакно 0.14 повот 0.12 после минах на повот 0.10 ластик1.0 престън . Може да се лови съшто и на фидер интересното е че на фидер кълвът повече морунажи.
НАСЛУКА
НАСЛУКА

The Best
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не се бъркам, пич!DJONI RINGO написа:Бъркаш се! Това че те не ловят не означава нищо! Да ти кажа ли че от ония дни мои момчета са помляли скобарите на много шикозно местенце към Търновлаг, отделно оня ден мое другарче е забило 4 скоби -нормални 400-500 грамови ,5 е откачил и към 30 тина мренки; така че Струма е добра
Ти ми казвай каквото желаеш, аз си казах мнението и то съвсем обективно, така както аз самият го видях в един немалък участък от реката!
И фактът, че твои момчета са помляли скобарите на едно определено шикозно местенце хич, ама хич не значи, че скобарите, видиш ли, се ловят масово.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Колеги има доста риба по реката,но не кълве