Спинингова пръчка от висок клас???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спинингова пръчка от висок клас???

Мнение от icho_87 »

Колеги, мисля че избрах:
http://www.amazon.de/Shimano-Yasei-Red- ... o+spinning" onclick="window.open(this.href);return false;
какво ще кажете? Хресва ми акцията 7-28гр. Дължината също мисля че е добре. Някой имал ли е такава или нещо подобно да каже как е?
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Колеги, мисля че избрах:
http://www.amazon.de/Shimano-Yasei-Red- ... o+spinning" onclick="window.open(this.href);return false;
какво ще кажете? Хресва ми акцията 7-28гр. Дължината също мисля че е добре. Някой имал ли е такава или нещо подобно да каже как е?
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

icho_87 написа:Колеги, мисля че избрах:............
Колега,това е въдица за ,,Дроп-шот",метод в спининга,които приятеля ти едва ли практикува.
Може би ето това ще пасне на предпочитания тип риболов :arrow:
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... ning/2221/" onclick="window.open(this.href);return false;,средната в табличката-TRS70MLF2.Мисля че приятеля ще е доволен и поздрави за теб/това се казва приятел/
П.П. Премиерът дето е препоръчал колегата е по-добрия вариант,но гледам я няма налична по сайтовете,а и ще надскочи бюджетът :D
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз съм с Окума Октана,за парите е страхотна,с дълга дръжка е,стегната,абе на мен си ми харесва много и влиза в бюджета горе-долу.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Аз си мисля все още ,че 2.70 дължина ще му е дълга......казвам от личен опит....харесвам 2,10...до 2,40 максимум,че иначе трудно се маневрира в залесени райони с 2.70 пък и вече става -макарон с ниската акция.Та такааа...не знам какво не му харесвате на един EXCEED SPX 2.40м.МH/7-28.Бъркли също имат не лоши неща на сравнително добра цена.Аз работя със спининг точно 7-28 и да ти кажа съм много доволен-покрива достатъчно разнообразен диапазон от примамки и вади доста различни по калибър и разновидност риби.От 4 грама нагоре работи добре...не че не съм пробвал и с по-малки примамки....хахаха :lol: Имам щуки по кило и половина,разпер около двете кила,добри кефали и доста костур изваден с нея.Верно на по-големите риби става на геврек ,което е оргазъм за мен ама пък е здрава пръчка...марката ми е световно неизвестна-VERAS SPIN 2.10 7-28...само в Бургас го има на едно място,много добра изработка карбон и корк и струва 30 лева по японски дизайн и материали...хахаха :lol: http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=24427.." onclick="window.open(this.href);return false;.тапата му е от черен велур и въобще пръчката ми е лека като перце.....още си е с найлона по корка а вече му е трета година безмилостно джаскане в ужасни условия...Но стига реклама...знам че има хора,които непременно държат на скъпарските марки....Братовчед ми работи винаги с мен със неговия Серт и е много доволен!
Аз честно не съм видял лош коментар за сертовете въпреки ниската си цена и сравнително доброто качество....но това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него.
Ако не те мързи да четеш ето едно обширно ревю и тестване на пръчки на живо със коментари за всяка....http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=20534" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

icho_87 написа:Колеги, мисля че избрах:
Трябва да побързаш колега, че са останали само 2 бройки :wink:

Иначе тази не е никак лоша, "почти универсална", пък и ще ти излезе по-тънко :drinkers:
Sava Gear, 251cm, 3-16g, 108 лв.

Изображение
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ако случайно се спреш на Кроато нека ти кажа каква я патих като тръгнах да купувам от местния дилър...Първо я нямало в наличност че била от "скъпите" пръчки...второ след месец щяли да ми я доставят ама относно гаранциите-била малко "мътна" работата.Дилъра измърмори нещо от сорта,че първо пращали пръчката обратно там във Кроа..да я преценили специалистите за дефекта и после евентуално щели да преценили дали какво да я правят...и аз бях до там с покупката на Кроато.....после разбарх че за нашите местни условия-средни реки и много гъсто обрасли с драки речни брегове няма особен смисъл от лукс!...Мисли за приятеля си,че после и читава макара ще трябва да си купи! :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Съвсем по заглавието на темата
Спинингова пръчка от висок клас???
и за изискването да става и за кефал , и за щука , то все си мисля че в момента на пазара има само едно решение - SOULS AVANTGARDE TF-A92HS . Верно че на нашият пазар едва ли някога ще се появи , ама знае ли човек :roll:
Друг е въпроса че в подфорума "Продава риболовни" , от време на време изпада St.Croix PS70MLF2 , която е една от най-читавите "универсални" пръчки които човек може да си закупи за около 150лв. . Ако и тази цена да е на въдица втора употреба , то за тия пари по-читава надали ще откриеш :wink:
ivalpetkov , всеки има глава на раменете си и може сам да избере дали да се отдаде на лукс или не . Изминалите два дни лових именно по нашите "обрасли с речни драки брегове" основно с Ito Kraft EXC600ULX и да ти кажа , нямах оплаквания . Пък и още не съм виждал "необрасли" речни брегове , без значение къде по Юръпа , изключение на градските и парковите части та ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Моят съвет е, ако наистина въдицата- висок или по скоро среден клас ще е за подарък, трябва да е закупена от БГ и то с няква гаранция... Така подарена, това е доказателство, че не е купена втора употреба или на някъФ търг от ибея... Човека ще разполага със съответните документи и гаранция...., щото никой не подарява вещи втора употреба :lol: Това, ако е за подарък де? :D
В този случай най добрите избора според мен са 2-ва: St.Croix PS70MLF2, акция -14, тегло 114гр. http://akvasport.com/product.php?ProductID=9168" onclick="window.open(this.href);return false; - уникално здрава и издръжлива пръчка, която се справя и с малки и по големи риби. 5 год гаранция, много съмнителна. Цена към 180 лв.
Въдиците Спортекс: тази на 3-15гр. акция и тегло 118гр. http://www.sportex.de/EN/produkte/spinn ... turbo.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Вносителят е Алтмекс. Последната е с 10-г. гаранция, което е много по реална от първата.... Цена пак към 180 лв.
Лично препоръчвам Спортекса.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/" onclick="window.open(this.href);return false;
24-32-245 Spinn 2.45 4-20 143 X-Fast 114лв
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Vid написа:Моят съвет е, ако наистина въдицата- висок или по скоро среден клас ще е за подарък, трябва да е закупена от БГ и то с няква гаранция... Така подарена, това е доказателство, че не е купена втора употреба или на някъФ търг от ибея... Човека ще разполага със съответните документи и гаранция...., щото никой не подарява вещи втора употреба :lol: Това, ако е за подарък де? :D
В този случай най добрите избора според мен са 2-ва: St.Croix PS70MLF2, акция -14, тегло 114гр. http://akvasport.com/product.php?ProductID=9168" onclick="window.open(this.href);return false; - уникално здрава и издръжлива пръчка, която се справя и с малки и по големи риби. 5 год гаранция, много съмнителна. Цена към 180 лв.
Въдиците Спортекс: тази на 3-15гр. акция и тегло 118гр. http://www.sportex.de/EN/produkte/spinn ... turbo.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Вносителят е Алтмекс. Последната е с 10-г. гаранция, което е много по реална от първата.... Цена пак към 180 лв.
Лично препоръчвам Спортекса.
+1 за спортекса))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Павка..не си спомням в поста ми да съм твърдял ,че хората нямат глави на раменете си...не ми приписвай подобни думи!....Отдолу ако се вгледаш също пише че това си е мое лично мнение и не ангажирам никого с него!-(говоря за първия си пост в темата)...Учудва ме реакцията ти?...опитвам се само да се изкажа какво мисля както започва и поста ми! Модератор си ,дръж се малко... :wink: ТИ-не сме ние всички и да ти кажа за един обикновен спинингис,който не е на твоето ниво ще му е малко притеснено в обраслите реки.И има и необрасли такива и не само реки...има и езера и язовири без една драка около тях! :wink: Но няма да водя глупав спор да не оспамвам повече.
Всеки си има мнение..ако не е така кажи и да закриваме форума.Знаем много добре за твоя "лукс"...не се притеснявай толкова...Айде продължавайте да "съветвате"...голяма работа вече за сто и няколко лева-много е далеч от елитните пръчки...да си купи момчето каквото харесва там...аз бях до тук в тази тема...чао и приятно умуване.... :)
п.п...по принцип много мразя да съветвам някого какво да си купи-всеки има глава на раменете си....всичко написано по горе от мене е само лично мнение и не ангажирам никого с това-пак го повтарям за не разбралите....Аз пак отивам за риба вместо да давам акъл и да споря и то с цял модератор...хахаха :lol: Уважавайте мненията на хората дори да мислят по-различно от вас щом не нарушават правилата и добрия тон...и ще бъдете уважавани :yawinkle: Сега квото иска да ме прави Павката...форума може да ми отнеме ,но риболова не може докато съм жив....хахаха
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не бери грижа , явно и ти не си прочел правилно какво съм написал , или пък криво си го разбрал :roll: :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ivalpetkov написа:Ако случайно се спреш на Кроато нека ти кажа каква я патих като тръгнах да купувам от местния дилър...Първо я нямало в наличност че била от "скъпите" пръчки...второ след месец щяли да ми я доставят ама относно гаранциите-била малко "мътна" работата.Дилъра измърмори нещо от сорта,че първо пращали пръчката обратно там във Кроа..да я преценили специалистите за дефекта и после евентуално щели да преценили дали какво да я правят...и аз бях до там с покупката на Кроато..... :lol:
Ти си щастливец защото местния дълър те е насочил правилно и те е отказал от та покупка...
Да не ти разправям аз къФ го ядох като счупих долната снадка. В крайна сметка се оказа, че гаранцията важала само за горната снадка, щото предполагам с въдиците им пращат и по някоя и друга резервна такава и в то моя случай въдицата трябвало да ходи в америка или зад нея и т.н. и т.н. и в крайна сметка май аз се оказах виновен за станалото :lol: :lol: :lol: Заеби те гаранции при Ст.Кроа, а ДОЖИВОТНИТЕ са пълна смешка... Е, не са, ако мислиш да се гътнеш не на време :lol:
daniel defoe написа:[Иначе тази не е никак лоша, "почти универсална", пък и ще ти излезе по-тънко :drinkers:
Sava Gear, 251cm, 3-16g, 108 лв.

Изображение
Колега, това SG MPP 8''3'' 251cm Softlure 3-16g-2sec ли е?
Доста добре съм запознат с продуктите на фирмата предлагани на БГ пазара и смея да твърдя, че единствените две пръчки кои си заслужават вниманието са:
SG Bushwhacker XLNT и SG Parabellum Spin.
Ама, верно че та цитираната от теб не съм я виждал.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Vid написа:... Колега, това SG MPP 8''3'' 251cm Softlure 3-16g-2sec ли е?...
Такъмът e сравнително от скоро на пазара. Намерих инфо, както и малко снимки (от "дружина полска") :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение