Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Распери...помощ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Распери...помощ
Не мисля, че като дам 100 лева за примамки ще променя положението. Спинър на спро си имам и не го иска... То това да нямам 1 чукванееее
.... До преди 15 минути бях на реката. Комари безброй, а расперите както винаги си бухкаха навсякъде около мен. Просто ме правят на шашав
Вече и аз незнам какво да правя. Има ли някой близо, с който да направя някой излет? От град Козлодуй съм.

- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Така кажи бе, градски! Като си дойда на Козлодуй ще се намерим и ще идем да ги тормозим и ние! А пробва ли покрай пилоните на руския плаж?
Поздрави!
Поздрави!
Най-добре е рано сутрин да ходиш лятото(4:30-5ч.) да си там готов за бой,гледаш да не стърчиш(клекнал,скрит зад някое дърво нещо от този род).Обикновено големите распери вземат още на първите няколко подавания на примамката (1-2-3),ако не те вземе изчакай 5-10 мин. след това пробвай пак няколко подавания с различна примамка.
Успех и Наслука.
Успех и Наслука.
Точно за руския плаж и пилоните говоря
За прикриване е невъзможно, защото при това ниво на реката трябва да се нагази в водата, а водата е бистра и много плитка. Като се замисля това ще да е проблема
Благодаря на всички.

С какво влакно си?
Trabucco long cast 0.25
Дебелко ми се струва.. но пък и някой друг да се изкаже.
- aphextwin
- новобранец
Колега, това че си нагазил във водата е добре и за теб и за рибата в това топло време.Тя принципно очаква заплахата от брега и не обръща такова внимание на обектите във водата отколкото тези на сушата.
- Whassup
- ще става разбирач
Тъй като и аз имам въпрос относно расперите, ще пиша тук. От доста време се опитвам да уловя распер, но така и не успявам. Търся го предимно към залез слънце. Дали проблема е в примамките - именитите ми примамки в кутията са клатушки и блесни на BlueFox, воблери на Salmo, 1 Ugly Ducking и 1 Vidrax?
Гонят ли? Има ли активност?
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Аз също препоръчвам нагазването-хем на тебе ще ти е хладно,хем рибите няма да са толко подозрителни. Газил съм в Янтра и съм виждал как на няма и метър от мене минава преспокойно див шаран,ама огромен! И това не е единствения случай, важното е да познаваш мястото,да няма резки дълбочини
(че нали по Дунава тва е нормално) и т.н. така че влизаш спокойно докъдето можеш и ги почваш. И най-важното е че желание не ти липсва.
Наслука!

Наслука!
Колеги темата е от лятото но е интересна
Аз мисля че примамките нямат толкова голямо значение.Имам 7 распера за миналото лято и всичките са хванати на различни примамки.Мисля че е важно да предложиш примамка там където са рибите а не цвета и и другите и характеристики.Там където скачат рибите не винаги е точното място.

За цвета съм съгласен,размера като че ли по има значение. Но миналата година всичките ми распери са хванати,точно където "буфкат" и все около паднали дървета. Говоря за Тунджа. 

В тоз гьол,риба няма!
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колеги и аз да споделя мойто мнение на мене ми се случва същото обаче на Марица от 5:00 до 10:00 въртях но само на силикони имах 2-3 удара,но само това като единия удар беше точно при ваденето на примамката.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- ydobrev75
- разбира нещата
+1 за 'салмо трил'
на тунджа имам удари само на нея!