Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Янтра- всичко за и по реката
Айде пак да се похваля
http://www.nariba.com/forum/viewtopic78412.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nariba.com/forum/viewtopic78412.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- eroucma
- разбира нещата
Ето 3 кефалчета от последното ходене на реката:

Не бяха само тея трите имаше и доста други, но предимно дребни или хванати на места където не беше удобно да си вадя телефона, а докато изляза на чисто място рискувах да се унищожат и затова само това.

Не бяха само тея трите имаше и доста други, но предимно дребни или хванати на места където не беше удобно да си вадя телефона, а докато изляза на чисто място рискувах да се унищожат и затова само това.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- eroucma
- разбира нещата
Някой има ли представа защо реката тече мътна и кална от смесито в Чолаковци?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Някъде край село Драганово била изпусната някаква отрова и имало отровена риба

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Aко това е отговора на въпроса на колегата с. Драганово е мноооого под смесито на Чолаковци и няма как да е от там .Пък по Драганово не спряха да я тровят тая риба мама им мръснаnikolaiiliew написа:Някъде край село Драганово била изпусната някаква отрова и имало отровена риба![]()
![]()

- stefan4etoo
- сериозен играч
Бах маа че вчера не беше така само дето Белицата беше малко по мътна от Янтра(някъде нагоре може да е валяло яко ама пък не съм чул за дъжд)eroucma написа:Някой има ли представа защо реката тече мътна и кална от смесито в Чолаковци?
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Не не беше отговор на предишния въпрос, просто споделях информацияstefan4etoo написа:Aко това е отговора на въпроса на колегата с. Драганово е мноооого под смесито на Чолаковци и няма как да е от там .Пък по Драганово не спряха да я тровят тая риба мама им мръснаnikolaiiliew написа:Някъде край село Драганово била изпусната някаква отрова и имало отровена риба![]()
![]()
,няма къде да си хвърлят помиите и оп в реката(всяка година по няколко пъти) ,ама така е като няма контрол,само някви глобички които даже и аз мога да платя

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Да кажете къде върви на спининг по Янтра. Няколко дена ходих на Янтра до с.Самоводене но почти нищо
-
- научил се да хвърля
зравейте колеги някой има ли инфо как е излизали някои друга риба ,интересуваме главно риболов на плувка излизат ли таранки,морунаж,бабущки.че мисля тези дни да направя един риболов.интересува ме главно за района ценово и белцов
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Вчера, събота 03.08 направих първия си излет на Янтра за тази година
Първо обиколих обичайните места (Ценово, Долна студена, Стърмен, Бяла, Белцов) видя как е положението, на Долна студена беше "манифестация", интересно на Стърмен нямаше никой, на Белцов също, на Бяла и Ценово нормално за сезона
.... и така в 7:30 се установих на Ценово в първата гора. Колебаех се фидера ли да разпъна или болото ... забърках 3 кг. манджа Timar River (червена) и ... разпънах болото. Подправих манджата с 100 гр. бял и една кутийка сладка царевица и започнах риболова
Стартирах със сръб бял, но облезите направо не ми даваха да пропадна
В края на изтичането с леко задържане се закачиха няолко морунажа и 2-3 таранки с размер "шамар". На всяка риба подавах по стиска манджа. След време преминах на торен и успях да закачя няколко добри каракуди. Пробвах и на царевица, кълванетата бяха по рядки, но рибите бяха значително по големи (таранки около 500 гр.) и така на финала към 12:00 (защото много напече) бях с около 6 кг риба (таранка и 7-8 морунажа). Всичко си плува обратно
... снимки нямам, заради голямата жега бързах да прибера сергията и да пусна климатика в колата
))))

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Е не се ли обади и някой Клен на царевицата
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
На царевицата само каракуда, на торния излязоха няко друг морунаж. Бях си направил такъма първия дропер да стърже по дъното и след леко задържана последваха кълванетата, а кефала си иска чисто возене, може и за това да нямам кефалourglory написа:Е не се ли обади и някой Клен на царевицата

-
- разбира нещата
Здравейте, Колеги! Вчера за пръв път най-накрая се реших да отида да помятам малко блесна за кефал. Ходих около моста на чолаковци, защото само това място знам, поневе преди работих в този раион, но късметът не ме споходи. Поневе ми е доста непознат този вид риболов, приемам всякакви съвети и препоръки 
П.П. Съйалявам за грешките, но използвах кирилизатор...

П.П. Съйалявам за грешките, но използвах кирилизатор...
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- новобранец
От къде ги ловите тези риби не знам.Миналата година ми се наложи ходя до Търново с автобус няколко пъти и докато чакам отидох до реката да погледам само.Стоял съм общо около 4-5 часа и не видях някой да хване нещо.Мястото, където бях беше моста до жп гарата.