Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от lazo65 »

saksi написа:
levis написа:С язовира в село Пожарево,какво се случва ?
От известно време, има един кемпер откъм пътя.
Пазят ли го ?....не знам .
Тия дни ще ида си ловкам ,ако пък ме изгонят , живи и здрави.
Няма смисъл да ходиш. Миналата седмица отскочих до там -няма жив човек, кемпера си е там но нямам идея за какво е. Повисях половин час на плувка на бял . 2-3 пъти заби рязко и пуска /кука № 18 и не може да се закачи, сигурно някой много дребен кубинец/, а иначе яз. е спаднал с около 60-70см. Водата е бистра и видях 1 слънчак около 10 см., ама май си е само той. Змии, жабоци, тишина- абе направо идилия. Прати някой там за риба, та да те "благославя" до девето коляно. Жалкото е, че заради комерсиалните интереси на "някой си" го отнасят стотици, да не кажа хиляди такива като нас.
Колега преди време питаше за яз. на Белопопци. Вчера минах от там и положението е същото. Сега е пълен, няма коли, няма оградна мрежа и фургон, но няма и риба. За сметка на това на Вятърните мелници в събота на входа, около обяд имаше опашка от чакащи, а паркинга отсреща приличаше на автокъща. Не съм съм се интересувал, но за условията и цените можело да се провери в нета. :drinkers:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Благодаря да информацията за Белопопци!
Жалко за хубавия язовир.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Колеги някой има ли информация за Сливнишкия язовир? Интересува ме каква е таксата за 24 часа и дават ли с лодка да си захрнаниш? Ако някой има телефон на язовира нека ми го даде направо да звънна да си говоря с хората.Благодаря предварително.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Никой ли не е ходил на яз Сливница?
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

КОлеги някой с прясна информация за НОВИ ХАН за платеното и до колко работи ? БЛАГОДАРЯ
Последно промяна от gogox1 на Вто Авг 06, 2013 2:15 pm, променено общо 1 път.
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Как е положението на Челопечене? Пътя затрупан ли е?
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Здравейте.Днес се регистрирах във форума.Искам да попитам за язовири около гр.Самоков и гр.Долна баня ... държа да не са платени ... като изключим яз.Искър.Условието е да има някаква риба в язовира.Няма значение дъно или плувка.Предпочитам костур ... но може и друга риба ... че в язовир Искър улова е доста слаб напоследък.
Благодаря!
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Gosheto написа:Как е положението на Челопечене? Пътя затрупан ли е?
не ама около гьола са насипвали земни маси.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
power123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от power123 »

На Шипочане дава платика и каракуда. Няма ги тупалките, но се хващат доста до половинка. Риболова е на жълто жито . МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ДРЕБНИТЕ ШАРАНЧЕТА И ВНИМАВАЙТЕ КАТО ГИ ОТКАЧАТЕ ДА НЕ ГИ ПОВРЕДИТЕ, защото се нагледах на малоумни индивиди от старата школа, които им разказваха играта. И ако някой има информация кой е сложил оградата там да сподели :)
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

power123 написа:На Шипочане дава платика и каракуда. Няма ги тупалките, но се хващат доста до половинка. Риболова е на жълто жито . МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ДРЕБНИТЕ ШАРАНЧЕТА И ВНИМАВАЙТЕ КАТО ГИ ОТКАЧАТЕ ДА НЕ ГИ ПОВРЕДИТЕ, защото се нагледах на малоумни индивиди от старата школа, които им разказваха играта. И ако някой има информация кой е сложил оградата там да сподели :)
Ами доколкото знам, мястото е собственост на некви млади хора и преди известно време го заградиха и май ще има кейове за лодки и такива неща.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
aivan abf
новобранец
новобранец

Мнение от aivan abf »

Колеги, някой да знае какво се случва с язовирите край град Годеч ?
prikachi.com/images/406/2285406L
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Привет, вчера на Панчарево - втичалото, в дясно на бетонния мост - гол след гол, те такъв динамичен риболов скоро не съм правил. Буквалния смисъл избиване на рибата - за жалост нямах захранка, и се наложи да мятам само киснат хляб, по прашка бял и жито. Оказа се печелившата формула - кука 0.16, основно 0.20 повод 0,10. Основно червеноперки с размери 10-13 см. тук там някой дребен костур.

Пропуснах - плувка 0.75 гр, статична дълбочина около 70 см.
По-голям шаран от рибаря няма...
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

chirusa_bg написа:Благодаря да информацията за Белопопци!
Жалко за хубавия язовир.
В събота минавайки през Белопопци спряхме до магазинчето на завоя /то е и кафе и капанче, абе направо универмаг/ за кафе и се заговорих с продавача. Язовирчето /както го нарече/ било купено от общината за 70 000лв. на изплащане от "нещо по горите ли по язовири и каскади ли" и той не знаеше точно от кое. Думите му бяха: "Абе изгониха Венци, сега общината ще го изплаща 2-3 години и после ще го дадат на "Някое наше момче". Сигурно на някой от /каза някакви фирми/ , та за сега е общински ама не знам до кога". Сценария си е същия, само артистите са други.
На Хераково нова "прИмоция". 1 пръчка-12 часа-10лв. И новото 2 пръчки-12 часа-15лв. , макар, че според мен и 5 пръчки да хвърлиш /ако въобще намериш място/ ефекта е същия. Иначе шарани има много. И дават ежедневно. Главно сутрин и вечер когато минава момчето с квитанциите. :lol: :lol: :lol:
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Току що се прибирам от Казичане влека. Резултата е две хубави шаранчета на фидер. Стръв царевица и захранка с аромат на ягода. Другите колеги ловяха на пилешки дроб само малки шаранета дето направо маломерни ми се виждаха.
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Някаква информация за Безден?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”