Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макара за боло?
Модератор: sapuna
Re: Макара за боло?
Мисля че ми се затри отговора затова пиша пак
Изгледах доста филмчета и всички ловят с големи макари с големи шпули, под големи разбирам 3-4000 размер. Единствено Ryobi 4000 се вписва в техните виждания за макара за боло но пък 315гр. не знам, другия вариант е да разгледам нещо с широка шпула на друга марка но съм се навил на тези две марки ще го помисля още малко, Shimano 3000 много ме блазни ако не е то ще е zaubera 4000

За мен и двете макари са добър избор.Аз лично ползвам Shimano Exage 3000srb и нямам забележки към нея.По принцип подкрепям по-големия размер, дава предимство както при замятане така и при събиране на линията.Мога да кажа, че и бързия аванс за мен е плюс просто въпрос на навик.
След доста умуване се спрях на Shimano Exage 3000 SFC, даже вече го и взех остава само да го вида в бойно действие
Благодарско за мненията на всички откликнали

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
А кой казва че новите модели макари с голям размер тежат? Ти колега с какво калерче
ловиш ако не е тайна и колко тежи?

Aз лично се наслаждавам на това бижу, made in Japan, рядък модел, вече може да се намери само като втора употреба. Мисля, че е 275 гр
Всъщност купи си каквото ти е на душа, но не забравяй, че болото се държи цял ден, а масовите риби ще са до кило-две

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
До колкото знам в моделите на Shimano 2000-2500-3000 има разлика само в дълбочината на шпулата,Shimano Exage 3000 SFC който си взех е с тегло 265гр и съм почти сигурен че тялото е едентично po golemina с това на Stradica. Ще повъртим ако ли пък не на борсата и нова 

Макарето е добро ,ще ти върши работа -единствения кусур му е ,че е бавнооборотно и незнам единичната Т-образна дръжка дали ще ти е удобнаdanicarp написа:....Shimano Exage 3000 SFC- даже вече го и взех ......

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Точно малко по бавна да бори по лесно големите мрени
а за боло тази двойна дръжка не ми е удобна изобщо поне на мен де.

Имам впредвид двойната като на Stradica, а тази Т-образна единична ми е екстра
- murphymet74
- ще става разбирач
Аз отскоро ловя с болонеза Colmic Regal XT 250 която съм обзавел с макара Focus Nirvana 30
И нямам ядове. Двойната дръжка е доста по удобна от единичната,засичането на рибата става по бързо.
И нямам ядове. Двойната дръжка е доста по удобна от единичната,засичането на рибата става по бързо.