Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
поредния опоскан водоем....
поредния опоскан водоем....
Здравейте колеги. Отдавна не съм пускал тема,тъй като бях в ремонтен процес на апартамента. да минем по същество: в събота късен следобед с братчеда решихме да посетим така небезизвестния гьол на село Пет Могили, оня прочутия с големите риби. Натоварихме циганиите и кервана потегли към това място което точно на откриването на сезона ни посрещна със разнообразието от видовете риба, тогава излизаха шаран, каракуда,едри костури от порядъка на 30 + см., както и сомчета, е поне при нас тогава ситуацията беше такава, като цяло доволни. Та да се върнем на вчерашния излет с нощувка. След като пристигнахме вчера към 18:30, ни посрещна със страхотен вятър, както и пълната ни мизерия от какви ли не щеш боклуци, просто гледката беше фрапираща, но така и така сме там, а и целта беше да направим сефтето на стойката и зумерите, разпънахме въдиците, приготвихме захранки и какви ли не щеш аромати за да угодим на някой шаро, да ни удостои с присъствието си. И започна голямото чакане, от 8 вечерта до днес около 13:00 часа, но уви, нито шаро, нито сом, нито костур,а само дребна каракуда която взимаше на всичко каквото и се хвърлеше, на пружина, на плувка само каракудки. Онези рибки от откриването през юни, за нас останаха в историята, като един мит. Освен нас имаше около 10-15 човека, някои от казаха за изваден шаро около 4-те кила, друг който е изкарал 2 килограма, преди ние да отидем. За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
-
koko6oko
- научил се да хвърля

Re: поредния опоскан водоем....
После циганите а,гледам ги слизат от колите първата работа е да сечът къде е останало дръвче.Никой нищо не връща никъде,а само боклуците си заебават, едни до Сливен скоро над 20 бутилки от минерална вода само зацепиха.Абе нема оправия и това е ,колкото и каквито кампании санитарни да има. Българин ли пребийго заровиго и тва е..
koko6oko написа:После циганите а,гледам ги слизат от колите първата работа е да сечът къде е останало дръвче.Никой нищо не връща никъде,а само боклуците си заебават, едни до Сливен скоро над 20 бутилки от минерална вода само зацепиха.Абе нема оправия и това е ,колкото и каквито кампании санитарни да има. Българин ли пребийго заровиго и тва е..
На българското бунище най-големият боклук е голяма част от българската тълпа, за която имам следната представа: човек като си представи картата на Европа на стена и все едно всичката човешка утайка - по пътя на земното притегляне се е стекла надолу и е спряла в България, а сега чрез българските простаци - пътешественици, се достича и в Гърция.каябаш написа:...................... За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
- ydobrev75
- разбира нещата

за жалост това е голата истина за този 'дащен' преди водоем
тепърва ще изчезва и каракудата 
Просто положението там както около Сливен, освен ако не си на платен водоем. Разправяха ни там едни момчета,че имало големи сомове, но и такъв никой не изкара докато бяхме там, нямам думи.
refab написа:На българското бунище най-големият боклук е голяма част от българската тълпа, за която имам следната представа: човек като си представи картата на Европа на стена и все едно всичката човешка утайка - по пътя на земното притегляне се е стекла надолу и е спряла в България, а сега чрез българските простаци - пътешественици, се достича и в Гърция.каябаш написа:...................... За 2 месеца това язовирче се превърна в бунище. Снимки нямам, защото освен боклуци и свинщина друго за снимане нямаше. Мисля да му сложа хикса и на него, защото не си струва да бъхтя целия път до там след като не можеш да се насладиш на природата, да хванеш някоя и друга страхотна риба каквито имаше. Това сме българите, на откриването беше по зле от панаир, цирк и не знам какво още да го нарека, простащина, вандализъм и неспособност да се опази това което е оставено, всичко се свежда до грабеж, алчност и т.н. Малко сме тези които като хванат нещо в нормата или над нея да го пуснат. Много жалка картинка!!!
- ydobrev75
- разбира нещата

два пъти ходих само за хищник-резултата е пълно капо без пипане 
-
kaloyan-stz
- научил се да хвърля

За боклуците е вярно за останалото си иска и можене 
- С.Върбанов
- учете се от него

- Обратна връзка:
До това се стига с много споделяне на инфо по форуми
Как после МЕСАРИТЕ гладни искат да им се дава инфо къде и какво кълве ми кажете ??? Никога , ама никога няма да дам инфо за локва с риба в нея , ако ще и само слънчевки да има - не го заслужават по никакъв начин
Докато не минат поне 3-4 поколения нещата няма да се оправят , а може и никога да не се оправят , което е по вероятното в тая гладна държавица
Докато не минат поне 3-4 поколения нещата няма да се оправят , а може и никога да не се оправят , което е по вероятното в тая гладна държавица
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;