Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Риболов на сом
Модератор: sapuna
Риболов на сом
Здравейте
Ходя за риболов на сомчета по реката. Ловим ги изцяло на дъно, но ми се е случвало да хващам и три на плувка с малка кука.
Както точно да направя дънните където се закачат и по-големи сомчета? Какъв трябва да бъде повода, защото се случи на два/три пъти да се скъса точно там. Прави ни впечатление, че при голяма кука почти не бута, а на малка кука доста, често се закача. Куките които ползваме са 2-ри номер, а малките на които се закача са 10. Сомчета са около 1 килограм. Гледах всякакви снимки в интернет за начин на улов на сом, но тук си говорим за аматьорски улов на Река Янтра която така или иначе няма риба. Не очакваме улов на сомове по-големи от кило/две.
Нов съм във този форум и се надявам да ни помогнете като ни посъветвате какво точно да вземем и направим. Предимно ловим на грозд от големи земни червеи.
П.С Доста често се случва рибки които хващаме допълнително да са нагризани отстрани по тялото. Предполагам че това се дължи на някоя хищна риба като сома.
Ходя за риболов на сомчета по реката. Ловим ги изцяло на дъно, но ми се е случвало да хващам и три на плувка с малка кука.
Както точно да направя дънните където се закачат и по-големи сомчета? Какъв трябва да бъде повода, защото се случи на два/три пъти да се скъса точно там. Прави ни впечатление, че при голяма кука почти не бута, а на малка кука доста, често се закача. Куките които ползваме са 2-ри номер, а малките на които се закача са 10. Сомчета са около 1 килограм. Гледах всякакви снимки в интернет за начин на улов на сом, но тук си говорим за аматьорски улов на Река Янтра която така или иначе няма риба. Не очакваме улов на сомове по-големи от кило/две.
Нов съм във този форум и се надявам да ни помогнете като ни посъветвате какво точно да вземем и направим. Предимно ловим на грозд от големи земни червеи.
П.С Доста често се случва рибки които хващаме допълнително да са нагризани отстрани по тялото. Предполагам че това се дължи на някоя хищна риба като сома.
- тони котев
- научил се да хвърля
Re: Риболов на сом
Пич, ние зарибяваме с такива сомчета.Минимално допустимия размер е 65 см., това е около 2.5 килограма.Хубаво ги хващаш, но ако ги оставиш да пораснат кефа от риболова ще ги е много по-голям.
- szipion afrikanski
- ще става разбирач
Да разбираме колега, че целенасочено искаш да ловиш сомчета по 1 кило !!!
И какво ще ги правиш????
Сам казваш че в реката няма риба!!! Как да има като се излавят маломерни сомчета!!!!!
Прочети внимателно закона и се коригирай
И какво ще ги правиш????
Сам казваш че в реката няма риба!!! Как да има като се излавят маломерни сомчета!!!!!
Прочети внимателно закона и се коригирай

Ами тъпо е да ходиш за риба някъде във голяма река, а да няма една калпава риба и да знаеш че си си платил членски внос за това. Не всеки има свободното време да ходи на язовири и да лови големи риби както и да има нужните такъми за това. Риболова е скъпо хоби и не смятам, че закона ще ми казва какво да ловя и какво не.
Аз пускам тема да задавам въпрос, а българщината ми отговаря на въпроса с 3 тъпи коментара.
Аз пускам тема да задавам въпрос, а българщината ми отговаря на въпроса с 3 тъпи коментара.
- super_snake
- научил се да хвърля
Ебахти наглия тип

Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Ебати смотания форум ти ги питаш как да направиш нещо те ти казват какво трябва и какво не трябва да ловиш. Аз ходя за риба 1 път в месеца на река близка до нас те ми казват какви сомове трябвало да хващам и какви не.
Модераторите да ми затриват темата ще намеря информация от друго място. Тука явно сте някакви заядливи сперматозоиди.
Модераторите да ми затриват темата ще намеря информация от друго място. Тука явно сте някакви заядливи сперматозоиди.
- BOBI MITREV
- новобранец
Коментарите изобщо не са тъпи, а изглежда че ти си доста тъп. От твоя коментар се разбира колко и културата ти е на ниво. Направо от такива хора като теб на повечето разумно мислещи хора им се повръща.DarkmanBG написа:Ами тъпо е да ходиш за риба някъде във голяма река, а да няма една калпава риба и да знаеш че си си платил членски внос за това. Не всеки има свободното време да ходи на язовири и да лови големи риби както и да има нужните такъми за това. Риболова е скъпо хоби и не смятам, че закона ще ми казва какво да ловя и какво не.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

DarkmanBG, join the Dark Side of Fishing!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Сперматозоидите ще са в гърлото ти,като те фанат,шибан бракониер...

В тоз гьол,риба няма!
сирака написа:Сперматозоидите ще са в гърлото ти,като те фанат,шибан бракониер...

-
- вече хвърля и на тежко
Приятелю, искрено се надявам да си на 13г., за да има някакъв шанс като пораснеш малко и да започнеш да разсъждаваш... Ако не си... положението е много зле тогава 

- pavre
- вече хвърля и на тежко
Селски, такива като теб като ги срещнем на реката, запасали живарника с щуките по 30 санта и сомовете по кило ги къпем като за кръщенка. И после викаме онези, дето идват за половин час и сома ти излиза по 100 лв килото. Цървул!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Е те така е най добреpavre написа:Селски, такива като теб като ги срещнем на реката, запасали живарника с щуките по 30 санта и сомовете по кило ги къпем като за кръщенка. И после викаме онези, дето идват за половин час и сома ти излиза по 100 лв килото. Цървул!

Колко простоти хора има по тоя свят , майко мила тц тц тц ...
Някаде ще си лежиш по гръб със счупена глава с кило сомче в ръка и няма да се сетиш защо ти се е случило , е това е най тъпото тц тц тц ...
Някаде ще си лежиш по гръб със счупена глава с кило сомче в ръка и няма да се сетиш защо ти се е случило , е това е най тъпото тц тц тц ...