Риболов на сом

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

DarkmanBG
новобранец
новобранец

Риболов на сом

Мнение от DarkmanBG »

Здравейте

Ходя за риболов на сомчета по реката. Ловим ги изцяло на дъно, но ми се е случвало да хващам и три на плувка с малка кука.

Както точно да направя дънните където се закачат и по-големи сомчета? Какъв трябва да бъде повода, защото се случи на два/три пъти да се скъса точно там. Прави ни впечатление, че при голяма кука почти не бута, а на малка кука доста, често се закача. Куките които ползваме са 2-ри номер, а малките на които се закача са 10. Сомчета са около 1 килограм. Гледах всякакви снимки в интернет за начин на улов на сом, но тук си говорим за аматьорски улов на Река Янтра която така или иначе няма риба. Не очакваме улов на сомове по-големи от кило/две.

Нов съм във този форум и се надявам да ни помогнете като ни посъветвате какво точно да вземем и направим. Предимно ловим на грозд от големи земни червеи.

П.С Доста често се случва рибки които хващаме допълнително да са нагризани отстрани по тялото. Предполагам че това се дължи на някоя хищна риба като сома.
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов на сом

Мнение от тони котев »

Пич, ние зарибяваме с такива сомчета.Минимално допустимия размер е 65 см., това е около 2.5 килограма.Хубаво ги хващаш, но ако ги оставиш да пораснат кефа от риболова ще ги е много по-голям.
Аватар
szipion afrikanski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szipion afrikanski »

Да разбираме колега, че целенасочено искаш да ловиш сомчета по 1 кило !!!
И какво ще ги правиш????
Сам казваш че в реката няма риба!!! Как да има като се излавят маломерни сомчета!!!!!
Прочети внимателно закона и се коригирай :!:
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Тцтцтц,почна се... :) Сомчета по кило :axe:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
DarkmanBG
новобранец
новобранец

Мнение от DarkmanBG »

Ами тъпо е да ходиш за риба някъде във голяма река, а да няма една калпава риба и да знаеш че си си платил членски внос за това. Не всеки има свободното време да ходи на язовири и да лови големи риби както и да има нужните такъми за това. Риболова е скъпо хоби и не смятам, че закона ще ми казва какво да ловя и какво не.

Аз пускам тема да задавам въпрос, а българщината ми отговаря на въпроса с 3 тъпи коментара.
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от super_snake »

Ебахти наглия тип :twisted: :twisted:
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
DarkmanBG
новобранец
новобранец

Мнение от DarkmanBG »

Ебати смотания форум ти ги питаш как да направиш нещо те ти казват какво трябва и какво не трябва да ловиш. Аз ходя за риба 1 път в месеца на река близка до нас те ми казват какви сомове трябвало да хващам и какви не.

Модераторите да ми затриват темата ще намеря информация от друго място. Тука явно сте някакви заядливи сперматозоиди.
Аватар
BOBI MITREV
новобранец
новобранец

Мнение от BOBI MITREV »

DarkmanBG написа:Ами тъпо е да ходиш за риба някъде във голяма река, а да няма една калпава риба и да знаеш че си си платил членски внос за това. Не всеки има свободното време да ходи на язовири и да лови големи риби както и да има нужните такъми за това. Риболова е скъпо хоби и не смятам, че закона ще ми казва какво да ловя и какво не.

Аз пускам тема да задавам въпрос, а българщината ми отговаря на въпроса с 3 тъпи коментара.
Коментарите изобщо не са тъпи, а изглежда че ти си доста тъп. От твоя коментар се разбира колко и културата ти е на ниво. Направо от такива хора като теб на повечето разумно мислещи хора им се повръща.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Изображение
DarkmanBG, join the Dark Side of Fishing! :mrgreen: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Сперматозоидите ще са в гърлото ти,като те фанат,шибан бракониер...
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

сирака написа:Сперматозоидите ще са в гърлото ти,като те фанат,шибан бракониер...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Приятелю, искрено се надявам да си на 13г., за да има някакъв шанс като пораснеш малко и да започнеш да разсъждаваш... Ако не си... положението е много зле тогава :(
Изображение
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Селски, такива като теб като ги срещнем на реката, запасали живарника с щуките по 30 санта и сомовете по кило ги къпем като за кръщенка. И после викаме онези, дето идват за половин час и сома ти излиза по 100 лв килото. Цървул!
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

pavre написа:Селски, такива като теб като ги срещнем на реката, запасали живарника с щуките по 30 санта и сомовете по кило ги къпем като за кръщенка. И после викаме онези, дето идват за половин час и сома ти излиза по 100 лв килото. Цървул!
Е те така е най добре :smt023 :smt023
SFR
новобранец
новобранец

Мнение от SFR »

Колко простоти хора има по тоя свят , майко мила тц тц тц ...
Някаде ще си лежиш по гръб със счупена глава с кило сомче в ръка и няма да се сетиш защо ти се е случило , е това е най тъпото тц тц тц ...
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”