Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица и макара за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица и макара за тролинг
[quote="Troli Rapala"]Ами Капетано отговарям ти само на твоя въпрос и ако Опааа,го поканят утре да лови на тролинг дву-килограмови пъстърви на Доспат,обясни му как ще влачи воблерчета по 4-7санта с тая гега от 400грама,която е предвидена за 40либри линия и влачене на Сливъри и Магнуми?
Ако за някои елементи тролинга се свежда само до влаченето на Сливъри,Магнуми и други големи телета,това си е техен личен проблем и не ме вълнува грам!/quote]
Капетено,защо не се зачуди на този пост.....тука кой говори за воблери
Смешни сте ми отдавна.Този пост,значи не го скива.
А поста с Денсерите и Шадрапите скива ли го
Крушката
винаги си има опашка.

Капетено,защо не се зачуди на този пост.....тука кой говори за воблери

Смешни сте ми отдавна.Този пост,значи не го скива.

Крушката

Много точен и прецизен пост.За това го копирах почти в целия му вид.shrike написа: Според мен най – ефикасния начин, щадящ силите на риболовеца при борба с голяма риба е с опряна долна част на дръжка в коремната област и със захват възможно в най -горната част на дръжката!По този начин равномерно се включват ръката,рамото и цялото тяло на риболовеца .Много прецизно се определя силата на напъна без да се стига до момент в който да осещаш болка или схващане на некой мускул !Не че няма да се справи човек и държейки през цялото време въдицата само с ръка, но на цената на несъмнено неудобство,което може и да доведе до допускането на фатална грешка!
Така че мойто мнение е ,че дръжката на въдицата с която си тръгнал на риболов ,в който съществува реална възможност да ти удари риба в диапазона от 1 до 100 кг даже и нагоре,трябва да е достатъчно дълга,че да може да си я подпреш с тяло!
Поздрави!
Скивах го бацеEmo-83 написа:[Капетено,защо не се зачуди на този пост.....тука кой говори за воблери![]()
![]()
![]()
Смешни сте ми отдавна.Този пост,значи не го скива.А поста с Денсерите и Шадрапите скива ли го
![]()
![]()
Крушкатавинаги си има опашка.

Ма ТЕЛ-денсърите лОват риби много преди да се отплеснеш у тролинго.. Нали уж си бил нов и сега си се бил учел от всички? Твои думи са това..
А и май ти си единствения тук дето показва неразопаковани воблери и твърди че ловели юнашки.. Е, в "обкръжението" ти, то това е ясно. Па и май само ти имаш магазин за воблери от тия дето пишат тук.. Ма май бъркам!

Иначе за дръжките.. Всеки луд - с номера си..

А като се видим със Шрайк /скоро ще е, той ще ме потърси

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Капетано,много ми аресва твоята промяна и начина ти на изразяване по риболовната тематика и проблематика!Аналитичен тип си и не се съмнявам,че имаш собственно мнение например за въдиците и дръжките,та държа да го чуя най-накрая!
Като знам Шрайк с ква шмешна акция на прътлето извади 40-ка,напрао би всички рекорди!
Аре Шрайк,кажи си такъма и битката за да не се плашат ората от големи риби,защото в крайна сметка няма нищо страшно и удоволствието е продължително и голямо!
Много хора след голяма риба се надуват безсмисленно,а не требваше и се кефя,че Шрайк или Стоманко не са от тях и не летят в облаците!
Наздраве и приемам,че сме съмишленици поне относно въдицата за тролинг!

Ма ти защо се интересуваш толкова от моята особа.....говори си за рибите.capetano написа:Скивах го бацеEmo-83 написа:[Капетено,защо не се зачуди на този пост.....тука кой говори за воблери![]()
![]()
![]()
Смешни сте ми отдавна.Този пост,значи не го скива.А поста с Денсерите и Шадрапите скива ли го
![]()
![]()
Крушкатавинаги си има опашка.
Сичко скивам!
Ма ТЕЛ-денсърите лОват риби много преди да се отплеснеш у тролинго.. Нали уж си бил нов и сега си се бил учел от всички? Твои думи са това..
А и май ти си единствения тук дето показва неразопаковани воблери и твърди че ловели юнашки.. Е, в "обкръжението" ти, то това е ясно. Па и май само ти имаш магазин за воблери от тия дето пишат тук.. Ма май бъркам!
Иначе за дръжките.. Всеки луд - с номера си..![]()
А като се видим със Шрайк /скоро ще е, той ще ме потърси/ ще си поговорим на тема дължини на въдици и дължини на дръжки, щото ме е страх да давам акъли във форуми- много мирише когато ла.ното се удари у ветилаторо...
![]()
Кажи сега какъв ти е проблема,та ме следиш под лупа....че съм ти любимец е ясно,но това е отдавна.
Този твой пост да не би да е по темата.
Преди ви пречеха линковете,сега опаковките....да ви имам комплексарските проблеми.
На тези воблери с опаковките баце сомове хванаха от тия дето пишат по форумите и си чул за тях Фери от Шумен 4-ри броя.Мънцата от Варна.Васко Едрото от София има разпука търтиците на Ивито и много други от околията на Монтана.
Уеднакви си критериите,защото не е етично кога некой говори за воблери у тема за въдици и макари,ти да траеш,като........
Имам право на отговор......ясен ли съм сега.
Дали съм се учил от някой си е мой проблем.Това,което ще ти кажа,че никой не ми е казал нищо,а най-малко е казал Троли.Чак сега започна да пописва нещо и то нищо конкретно....алабалистики разни......същия,като тебе е.....бля,бля и накрая нищо,освен едно дуене и се чудя на каква основа.Нито риби,нито конкретика.Започна една хубава тема и спря.
За него е важно телето да е зле,а не той да е добре.
Кажи ти нещо за обкръжението,че много те боли за него.Започвай с имена а аз ще ти казвам какви ВЕЛИКИ сомове имат.
Спирам по тази тема.....вече се изчерпа и пак тръгна в старото русло....надприказваници без нищо съществено.
- minchoto
- ще става разбирач
Аз ще ви оставям да си хортувате сладко тук, че темата е на път да се превърне в поредната БОЗА
!
Успех на всички!

Успех на всички!

-
- ще става разбирач
Интересни изказвания,но темата се изчерпа.
Защо мислиш така Емо?
Цитирам те -а макар Денсера и Шад-рапа да са уловисти воблери са едни от най-слабите при удър на сом.
Тук не си прав....
Защо мислиш така Емо?
Цитирам те -а макар Денсера и Шад-рапа да са уловисти воблери са едни от най-слабите при удър на сом.
Тук не си прав....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Млъквам по темата за поне 24часа заради парчето на Пинк Флойд от "Тухла в стената"-"Хей ю/ти/
" в която се пее:"Никога не се предавай без битка"!
Това е по темата,защото успехът зависи от вътрешната настройка,а не от дадените такъми!Правилния избор на макара и въдица,просто може да засили усещането и близостта със силата на рибата,а снимката после е нещо сухо без голяма стойност,защото мача е приключил и остава споменът в сърцето завинаги! 

Ааа всеки продавател на стоки го следя под лупа.. Какво говори, какво хвали.. И най-вече какви са му причините.. И кой го потвърждава..Emo-83 написа:Ма ти защо се интересуваш толкова от моята особа.....говори си за рибите.
Кажи сега какъв ти е проблема,та ме следиш под лупа....Преди ви пречеха линковете,сега опаковките....да ви имам комплексарските проблеми.

Ето, на едно друго място Филстарци пуснаха /платена/ тема и баш който трябваше им направи ревю.. Шапка свалям, от опит говори..
Комплексарите си ги дръж в..
аз чета по форумите и гледам как мълчите като изнасилени омъжени жени за воблери, места, дълбочини и всичко останало.. А нито един от цитираните не съм видял да покаже снимка с риба или воблер.. Та ти не ми показвай воблери в опаковки, не вървишEmo-83 написа:.. обкръжението ми ..

Само твой си е.. Така че не го повтаряй непрекъснато навсякъдеEmo-83 написа:Дали съм се учил от някой си е мой проблем

Е нали ти заговори за обкръжението ти! Та ТИ трябва да кажеш.. Че те явно са останали без думи пред теб!Emo-83 написа:Кажи ти нещо за обкръжението,че много те боли за него.Започвай с имена а аз ще ти казвам какви ВЕЛИКИ сомове имат.
Ти си единствения май, който говори и се хвали че СТЕ хванаЛИ риби. Ами.. Добре! Кажи ТИ какво хвана на прехвалената ТИ стока?
Та тук навремето нещо млъкна, не разбрах защо...?capetano написа:Лесно ще отговоря.. Размер, цвят, газене, скорост, дълбочина под лодката, температура на водата, осветеност.Emo-83 написа:Как ще отговориш на въпрос на какъв воблер си уловил бяла или сом,ако не посочиш воблера и марката му.
Нещо, което, не знам защо, всеки премълчава!?!
Не всеки може да лови с воблери за по 50 лева, някои ловят и с такива по 10 и все пак хващат.
Без да споменавам, че точно в тоя момент съм напазарувал десетина безценни и "ги пазя за приятели с отстъпка".
Точно това имам и аз предвид.Прекален Светец и Богу не е драг..
Не знам защо, ама май всяка тема в която Тапета се намеси, се оаква.. Тролчо си го знаем.. На него просто никой вече не му обръща внимание..
Темата беше за пръчки, ама за пореден път се намесиха търговските интереси.. Явно и аз трябва да подвия опашка и да оставя великите и обкръжението им да покажат кое е най-доброто

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- minchoto
- ще става разбирач
Напротив, не съм чувал за други воблери, разбити и с повече извадени лопаткиАтанас_Д написа:Интересни изказвания,но темата се изчерпа.
Защо мислиш така Емо?
Тук не си прав....

Последно промяна от minchoto на Чет Авг 29, 2013 9:26 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Капетано,моля те недей да крещиш истината на глухия,защото не ще те чуе!
Моля те за твоето мнение за въдица и макара,как се оправяш със ситуациите?
Не се мешай в миш-маша на плебса,защото знам че знаеш доста и си отракан без да парадираш излишно!
С теб се мразим,та няма как да ни обвинят в симпатия и сътрудничество във визията за въдицата и макарата при тролинга!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дали ми обръща некой внимание,когато се отнася за тролинг?
На Състезанието ще се разбере,но самото име Троли е де-факто Универсум и няма как да тролиш без да го споменеш,независимо дали е умрял или възкръснал!
Апропо,Състезанието по тролинг всяка година се печели от спинингова пръчица с малка акция,ма не се сещам дали е случайно или е закономерност?

Въдицата, която изтегли въпросния сом за малко под час е Shakespesre Trion Royalty Spin 2.40 casting Weight 5-25 g.! В интерес на истината в нито един момент от началото до края не почуствах съжаление че съм с нея! Аз съм фен на Shakespesre и не ме притесняваше възможноста от чупене,за тва и я напъвах на моменти до около 2 кг. като съм дигал с нея на сухо 2.5. Тази пръчка обаче ми е за джиг и понеже бях без партията ми на този излет я бях взел за четвърта! Вадил съм и 20-ка с Shakespeare - Ugly Stik Light Spin 18-50 2.10 и тогава нямаше проблем но почти за същото време.
На Искъра праснахме една 32 -ка с акция 10-30 отново без грижи.
Моето мнение обаче, е че за тези риби пръчките трябва да са една идея по здрави ,пак с чуствителни върхове с който да усещаш играта на примамката и ваденето на дребаци и дебели здрави стебла с които да посрещнеш срещи от третия вид. Като пример ще дам една от пръчките ми - Ugly Stik Gold Tiger на 1.88 ,тази на 2.10 ми идва колец малко. Има колеги с много големи риби и опит ,които са стигнали до обеждението че такъма трябва да е як,защото са го яли. Аз определено не искам да го ям,щото после ще се изям от яд. В наще бавно но сигурно обезрибяващи се водоеми няма място за грешки.Ако отида в некой развъдник или Ебро -ще си правя експерименти-секакви но тук Не.
Относно хвата на въдицата долу в клипа може да видите какво имам в предвид-след почти едночасово напиняне нямах проблем да започна от начало!
http://m.youtube.com/watch?feature=yout ... 3Dyoutu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави!
На Искъра праснахме една 32 -ка с акция 10-30 отново без грижи.
Моето мнение обаче, е че за тези риби пръчките трябва да са една идея по здрави ,пак с чуствителни върхове с който да усещаш играта на примамката и ваденето на дребаци и дебели здрави стебла с които да посрещнеш срещи от третия вид. Като пример ще дам една от пръчките ми - Ugly Stik Gold Tiger на 1.88 ,тази на 2.10 ми идва колец малко. Има колеги с много големи риби и опит ,които са стигнали до обеждението че такъма трябва да е як,защото са го яли. Аз определено не искам да го ям,щото после ще се изям от яд. В наще бавно но сигурно обезрибяващи се водоеми няма място за грешки.Ако отида в некой развъдник или Ебро -ще си правя експерименти-секакви но тук Не.
Относно хвата на въдицата долу в клипа може да видите какво имам в предвид-след почти едночасово напиняне нямах проблем да започна от начало!
http://m.youtube.com/watch?feature=yout ... 3Dyoutu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Шрайк,утре ще гледкам клипа че ми е тъп нета!
Ма нещо си противоречиш батко!
Нали си Хуманист и пускаш сомовете,кво толкова те бърка дали ще ти скъса некой?
В "Морски вълци" най-добрия Дейвид от "Туна точка ком" му скъсаха три риби по 10 000долара за един ден= на -30 000долара за един ден и грам не рева,а ти се притесняваш за някой смешен сом от 50-100 кила,който го ловиме за удоволствие и тръпка,щот е смешно да го сравняваме с морските риби от към цена и битка!За съжаление в сравнение с тях сме си селянчета от към риби и такъми!
Забележи обаче и се учи,как въдицата при тях не играе никаква роля и го обясниха перфектно!
Знаеш ли защо придърпват линията на ръка или защо са с монофил?
Попивам всичко,като гъба и имам отговор на всеки въпрос,само ме буташ на сън и ти обяснявам в теореми всичко за Тунците или Сомовете!
А що бе бате Шрайк ти удари най-големата риба на най-финната въдица от 7възможни?
Нали за това се бия с години и ти си просто поредният факт за Голяма Риба на малка въдичка!
Щом нещо се повтори хиляда пъти при хиляда човека,значи е ЗАКОН!

Капетано,направих труда да прочета всичките ти постове.Силно впечатление ми направи,че когато ме няма,мислим еднакво.......и от това следва,че трябва да изчезна,което ще те изкефи и за това ще седя тук.Само така ще те спра да пишеш в спининга и ще следиш изкъсо тролинга и кльонка.Все някога ще се засечем при Гришата.
А сега ето малко твои думи.
Мисля че сам си започнал да си отговаряш..
Рапала са добри воблери, но не са универсалното "лекарство".
Не са калпави пръчките. Просто карбонът е крехък материал. Така че в този случай вината /съжалявам че трябва да го кажа/ е твоя.
Първата ми спинингова макара беше Шекспир Дименшън, за около 50-60 лв.
Започна да прави същото при един лек дъждец, явно се понамокри.
След като изсъхна проблемът изчезна.
Продадох я за 50 заедно с плетеното на един риболов.
Оттогава макарите които използвам са доста над тази цена.
Проблемът не се е появявал въпреки топенето на макарите в реката и слагането им на земята...
Да, колега, нещо смешно каза, наистина.
Понеже поназнайвам някои неща, мога да те уверя, че думите "евтино" и "карбон" не могат да се съдържат в едно изречение.
Ако в една бланка има достатъчно карбон, за да може въдицата да се нарече карбонова, то тя в никакъв случай не може да е с производствена цена на тези, които си показал.
Но това няма значение, разбира се, всеки може да си кръсти пръчката както иска.
Среден клас макари. По-добри от.. примерно Шимано за същите пари. Два модела от тях съм имал - нямам оплаквания, но точно този за който питаш не съм пипал.....тук става въпрос за Окума.
Предатека май е на не повече от година в БГ, та надали има много проби с него по реките, но за тролинг е един от малкото, които слизат на 9+ метра и си ми е много добър. Имам си вече три и съм доволен.
А сега ето малко твои думи.
Мисля че сам си започнал да си отговаряш..

Рапала са добри воблери, но не са универсалното "лекарство".
Не са калпави пръчките. Просто карбонът е крехък материал. Така че в този случай вината /съжалявам че трябва да го кажа/ е твоя.
Първата ми спинингова макара беше Шекспир Дименшън, за около 50-60 лв.
Започна да прави същото при един лек дъждец, явно се понамокри.
След като изсъхна проблемът изчезна.
Продадох я за 50 заедно с плетеното на един риболов.
Оттогава макарите които използвам са доста над тази цена.
Проблемът не се е появявал въпреки топенето на макарите в реката и слагането им на земята...
Да, колега, нещо смешно каза, наистина.

Понеже поназнайвам някои неща, мога да те уверя, че думите "евтино" и "карбон" не могат да се съдържат в едно изречение.
Ако в една бланка има достатъчно карбон, за да може въдицата да се нарече карбонова, то тя в никакъв случай не може да е с производствена цена на тези, които си показал.

Но това няма значение, разбира се, всеки може да си кръсти пръчката както иска.

Среден клас макари. По-добри от.. примерно Шимано за същите пари. Два модела от тях съм имал - нямам оплаквания, но точно този за който питаш не съм пипал.....тук става въпрос за Окума.
Предатека май е на не повече от година в БГ, та надали има много проби с него по реките, но за тролинг е един от малкото, които слизат на 9+ метра и си ми е много добър. Имам си вече три и съм доволен.