Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Селяния не ами селяния /МИКРОТО/
- dimmitov
- ще става разбирач
Re: Селяния не ами селяния /МИКРОТО/
Тая тема май стана за КЛЮЧ !!!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- krokibg
- учете се от него
Защо бе Митов,не ти ли харесва истината ???dimmitov написа:Тая тема май стана за КЛЮЧ !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- dimmitov
- ще става разбирач
Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.
Аз ходя основно по платени водоеми около Пловдив и на мен също са ми ясни много неща, естествено не колкото на теб ,но и аз виждам какво става.И риболовци цакат арендатори и арендатори цакат риболовци.Медала има две страни.И въпреки всичко продължавам да ходя, без да са ме канили.
Аз ходя основно по платени водоеми около Пловдив и на мен също са ми ясни много неща, естествено не колкото на теб ,но и аз виждам какво става.И риболовци цакат арендатори и арендатори цакат риболовци.Медала има две страни.И въпреки всичко продължавам да ходя, без да са ме канили.

- SammY
- фен клуб-скобар
Колега Кроки тоя филм и аз съм го гледал ... Аз не съм арендатор , но и мен ме е яд на селянията по платените язовири ... до сега само на един язовир съм имал проблем с арендатор и то по скоро със сина му на 12г
който ми идваше да го науча да плува ... аз ловя риба , а това животно хвърля камъни на 5м от мен и баща му не му се кара , ами се хили ... от тогава не съм стъпил на този водоем пък арендатора го направих за 2 пари и той няма какво да ми каже само вдига рамене и гледа тъпо 
А за 90-те процента всъщност може и да са малко повече
От такива "колеги" да пази господ ...
п.п. Колега прав си за медала , но аз лично виждам много повече кофти рибари от кофти арендатори ... аз също обичам арендованите водоеми , хода без да ме канят , но като си тръгвам никой не ми е казал да не стъпил повече тука , всеки вика пак заповядай ... но аз си спазвам правилата и риба не вземам (инцидентно някой хищник или шаран по никулден) и не крия ...

А за 90-те процента всъщност може и да са малко повече

п.п. Колега прав си за медала , но аз лично виждам много повече кофти рибари от кофти арендатори ... аз също обичам арендованите водоеми , хода без да ме канят , но като си тръгвам никой не ми е казал да не стъпил повече тука , всеки вика пак заповядай ... но аз си спазвам правилата и риба не вземам (инцидентно някой хищник или шаран по никулден) и не крия ...
Ако погледнете реално на нещата, със сиренето в магазина Ви лъжат в 100% от случаите, ама не се жалвате и 1%! 

- krokibg
- учете се от него
А,дойдохме си на думата .......ЛИЦЕМЕРИЕdimmitov написа:Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.

- dimmitov
- ще става разбирач
И твоята не е лесна 

Бат'Любо, що им връзваш дикиш на всички ?krokibg написа:А,дойдохме си на думата .......ЛИЦЕМЕРИЕdimmitov написа:Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.
Аз ходя основно по платени водоеми около Пловдив и на мен също са ми ясни много неща, естествено не колкото на теб ,но и аз виждам какво става.И риболовци цакат арендатори и арендатори цакат риболовци.Медала има две страни.И въпреки всичко продължавам да ходя, без да са ме канили.На мене истината никога не ми е харесвала,защото е ужасяваща.Ако се върнеш на зад,ще видиш че все пак съм дал 10% на хора които са за спорта,спазват си правилата и никога не бих казал лоша дума за такива риболовци.Но останалата част са лицемери
![]()
![]()
Ако има чалъм,за това че са ми дали 10 лв,искат и аз да им пусна,ако може и жена ми да мине през тях,също няма да откажат,а ако може и всичко да вземат и да го закарат в тях,не биха се посвенили да го направят.Имат обаче усти и лице тук да плюят по арендаторите.И аз като тебе,може да съм в малкия процент,но не ми харесва ма ме слагат под общ знаменател със всички,но какво да се прави и аз съм в купа,въпреки че не нося вина за некадърността на някои риболовци,дето не знаят и не могат риба да си хванат,но арендатора им виновен.Имам бяла риба,не позволявам да се взима,обаче идват и целенасочено я търсят,кога ли ще превъртя и ще направя беля,достатъчно е само да пожелая.И сомове са удряли,прибират ги и бягат,докато не хвана някои и да му се ебе майката.Еыдавам за 10лв един шаран до 3кг и колкото плевел хванат,това правила ли са ??? Защо не си хване един шаран и да започне да лови каракуда а,да гони кустур ??? Да ама не,иска им се сом по 7-9лв килото,яде им се и бяла риба
![]()
![]()
Е,честито,и без това ще ловя рибата след дни че трябва да махам толстолоб,ще спра да пускам риболовци и никога повече никои няма да спи на водоема,ще ги гоня още в 8 часа да са се изнесли по светло и от другата година ще си плащат на въдица по 5лв,ако искат,по добре да имам двама човека на язовира,отколкото да се занимавам с идиоти и да се гоним по водоема.Така че,още няколко дни и приключва риболова при мене,че ми писна
Даже се замислям дали изобщо да не спра рибарите и да го гледат Езерово през крив макарон
![]()
![]()
Всички знаят, че няма кой да ти се сърди за истинските думи !
Заеби тия глупави историии за туристите - плащат си, хитруват си ако искат,пък пак ще одят на платеното

- krokibg
- учете се от него

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Като чета - доста ти се е насъбрало,krokibg написа:![]()
![]()
Малееее,ако арендаеторите спрат да пускат риболовци по водоемите си,70% от "рибохващачите" ще са постоянно валат.Много малко хора ловят майсторски на свободни водоеми-язовири и реки,другите са наистина туристи намерили въдиците на пътя и пробващи се да хванат нещо,помежду другото,докато се пекат на слънце ...
Доста постове пусна!
Ама наистина ли вярваш,
Че риболова е започнал от "арендаторите" ???
И преди тях не е имало риболов или риболовци ???
И ако, "...Малееее,ако арендаеторите спрат да пускат риболовци по водоемите си..."
О кого ще изкарат парите за арендата ?
О марсианците ли ?
Те нещата са свързани, помежду си, а ???
Любо ли си бат любо чичо любо дядо любо не те знам кой си но много силни приказки и обиди явно ти е време за пенсия постоянно повтаряш че от 20г си в бизнеса ами вземи се пенсионирай вече да си почиваш и тия къде ги пращаш по болници явно не си случил на хора или където мине се правиш на тарикат а където не става като мишок си се прибираш в дупчицата айде със здраве си гледай язовирчето и не се изказвай неподготвен с толкова силни думи карай го по айляк че си стар вече
20г стаж имаш 

90-те процента как сами се издават ... 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
teh написа:Т.е. сблъскали са се 2 селянииanton jambol написа:Следя темата и мислех да не пиша но.\Селяния не ами селяния\ Може и да си навлича гнева на някой от вас колеги но и аз искам да изразя моето мнение .Защо някой от вас като платят 10 кинта и си мислят че трябва да изловят цялата риба от въпросният водоем и да сия приберат в фризера .Малко е смешно първо прочетете правилно темата и тогава изказвайте мнение . п.п Не защитавам никой и съответно не оправдавам

-
- разбира нещата
за арендовани язовири какви правила ми цитирате от законаBethoven написа:delio-haidutin въпроса ти е смешен.....5-6 въдици.....баси наглостта.delio-haidutin написа:.
един въпрос до кроки:до колкото разбирам ,регламента ти е 10 лв,ограничен улов и три въдици.та питам ,защо като е ограничен улова ,се ограничава броя и на въдиците????сега ,не ми тръгвайте с израза "100 ли искаш да хвърляш"
5-6 са си напълно достатъчни,е ако изобилства от шаран даже ще са много.а , ако е заради място,то по-добре да се определи дадено разтояние ,в което да се побере всеки.защото ,някои така се разпростират с 3 въдици ,че на тяхното място,могат да се хвърлят 10
Това да не ти е Ол инклузив.....да папкаш всичко на корем? Дори и там вносните питиета се плащат отделно. Има си регламент, има си закони
1. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични или двойни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв - жива или мъртва рибка.

когато правилата са във полза на арендатора -спазвайте закона,а когато не са -той има право да ги определя

ЩОМ СИ НА АРЕНДОВАН ЯЗОВИР -СПАЗВАШ ИЗИСКВАНИЯТА НА АРЕНДАТОРА

просто въпроса ми беше , - че каква е логиката ,щом има норма на улова ,да има и определен брой въдици.не е тайна че искат и те да е..ат дявола във въздуха.както казах и в по-горен пост,най-ще са доволни да си хвърляме на поляната и да им плащаме такса.

на въпроса за кирливите 10 лв-като са кирливи защо ги събираш

п.п.трябва в новия закон да се упомене ИЗРИШНО ,че наредбата НЕ Е ВАЛИДНА за арендовани язовири.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- разбира нещата
Колега ,и никой никого не кара да ходи по магазините,налиКоце © написа:Колеги, стегнете се малко! Ще преядете от далавера!![]()
Никой, никого не кара, да ходи по платени! Но "платеното" е частна собственост! Каквото казал арендатора/ собственика - това ще е! Който не му харесва - у дома.
Ако толкова ви се яде риба на "далавера" - не ходете изобщо! Така спестявате: такса, гориво, храна, цигари, други екстри. Ще Ви останат едни 40-50 лв, с които ще си купите каквато искате риба или морски дарове. И ще Ви е чиста съвестта! И тумбака пълен!

едните се явяват "търговци", а другите -"потребители" -КЛИЕНТ,нали имаше нещо от сорта "всеки клиент ни е важен" или"правим всичко в полза на клиента"-ТОГАВА???????????
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."