Селяния не ами селяния /МИКРОТО/

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Селяния не ами селяния /МИКРОТО/

Мнение от dimmitov »

Тая тема май стана за КЛЮЧ !!!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

dimmitov написа:Тая тема май стана за КЛЮЧ !!!
Защо бе Митов,не ти ли харесва истината ???
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.
Аз ходя основно по платени водоеми около Пловдив и на мен също са ми ясни много неща, естествено не колкото на теб ,но и аз виждам какво става.И риболовци цакат арендатори и арендатори цакат риболовци.Медала има две страни.И въпреки всичко продължавам да ходя, без да са ме канили.
Изображение
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Колега Кроки тоя филм и аз съм го гледал ... Аз не съм арендатор , но и мен ме е яд на селянията по платените язовири ... до сега само на един язовир съм имал проблем с арендатор и то по скоро със сина му на 12г :) който ми идваше да го науча да плува ... аз ловя риба , а това животно хвърля камъни на 5м от мен и баща му не му се кара , ами се хили ... от тогава не съм стъпил на този водоем пък арендатора го направих за 2 пари и той няма какво да ми каже само вдига рамене и гледа тъпо :)
А за 90-те процента всъщност може и да са малко повече :) От такива "колеги" да пази господ ...
п.п. Колега прав си за медала , но аз лично виждам много повече кофти рибари от кофти арендатори ... аз също обичам арендованите водоеми , хода без да ме канят , но като си тръгвам никой не ми е казал да не стъпил повече тука , всеки вика пак заповядай ... но аз си спазвам правилата и риба не вземам (инцидентно някой хищник или шаран по никулден) и не крия ...
Изображение
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Ако погледнете реално на нещата, със сиренето в магазина Ви лъжат в 100% от случаите, ама не се жалвате и 1%! :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

dimmitov написа:Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.
Аз ходя основно по платени водоеми около Пловдив и на мен също са ми ясни много неща, естествено не колкото на теб ,но и аз виждам какво става.И риболовци цакат арендатори и арендатори цакат риболовци.Медала има две страни.И въпреки всичко продължавам да ходя, без да са ме канили.
А,дойдохме си на думата .......ЛИЦЕМЕРИЕ :idea: На мене истината никога не ми е харесвала,защото е ужасяваща.Ако се върнеш на зад,ще видиш че все пак съм дал 10% на хора които са за спорта,спазват си правилата и никога не бих казал лоша дума за такива риболовци.Но останалата част са лицемери :idea: :idea: :idea: Ако има чалъм,за това че са ми дали 10 лв,искат и аз да им пусна,ако може и жена ми да мине през тях,също няма да откажат,а ако може и всичко да вземат и да го закарат в тях,не биха се посвенили да го направят.Имат обаче усти и лице тук да плюят по арендаторите.И аз като тебе,може да съм в малкия процент,но не ми харесва ма ме слагат под общ знаменател със всички,но какво да се прави и аз съм в купа,въпреки че не нося вина за некадърността на някои риболовци,дето не знаят и не могат риба да си хванат,но арендатора им виновен.Имам бяла риба,не позволявам да се взима,обаче идват и целенасочено я търсят,кога ли ще превъртя и ще направя беля,достатъчно е само да пожелая.И сомове са удряли,прибират ги и бягат,докато не хвана някои и да му се ебе майката.Еыдавам за 10лв един шаран до 3кг и колкото плевел хванат,това правила ли са ??? Защо не си хване един шаран и да започне да лови каракуда а,да гони кустур ??? Да ама не,иска им се сом по 7-9лв килото,яде им се и бяла риба :axe: :axe: :axe: Е,честито,и без това ще ловя рибата след дни че трябва да махам толстолоб,ще спра да пускам риболовци и никога повече никои няма да спи на водоема,ще ги гоня още в 8 часа да са се изнесли по светло и от другата година ще си плащат на въдица по 5лв,ако искат,по добре да имам двама човека на язовира,отколкото да се занимавам с идиоти и да се гоним по водоема.Така че,още няколко дни и приключва риболова при мене,че ми писна :idea: Даже се замислям дали изобщо да не спра рибарите и да го гледат Езерово през крив макарон :idea: :idea: :idea:

Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

И твоята не е лесна :drinkers:
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

krokibg написа:
dimmitov написа:Не Любо ,не ми харесва истината.На теб харесва ли ти? Не ми харесва и лицемерието на много от колегите.Много неща не ми харесват.
А,дойдохме си на думата .......ЛИЦЕМЕРИЕ :idea: На мене истината никога не ми е харесвала,защото е ужасяваща.Ако се върнеш на зад,ще видиш че все пак съм дал 10% на хора които са за спорта,спазват си правилата и никога не бих казал лоша дума за такива риболовци.Но останалата част са лицемери :idea: :idea: :idea: Ако има чалъм,за това че са ми дали 10 лв,искат и аз да им пусна,ако може и жена ми да мине през тях,също няма да откажат,а ако може и всичко да вземат и да го закарат в тях,не биха се посвенили да го направят.Имат обаче усти и лице тук да плюят по арендаторите.И аз като тебе,може да съм в малкия процент,но не ми харесва ма ме слагат под общ знаменател със всички,но какво да се прави и аз съм в купа,въпреки че не нося вина за некадърността на някои риболовци,дето не знаят и не могат риба да си хванат,но арендатора им виновен.Имам бяла риба,не позволявам да се взима,обаче идват и целенасочено я търсят,кога ли ще превъртя и ще направя беля,достатъчно е само да пожелая.И сомове са удряли,прибират ги и бягат,докато не хвана някои и да му се ебе майката.Еыдавам за 10лв един шаран до 3кг и колкото плевел хванат,това правила ли са ??? Защо не си хване един шаран и да започне да лови каракуда а,да гони кустур ??? Да ама не,иска им се сом по 7-9лв килото,яде им се и бяла риба :axe: :axe: :axe: Е,честито,и без това ще ловя рибата след дни че трябва да махам толстолоб,ще спра да пускам риболовци и никога повече никои няма да спи на водоема,ще ги гоня още в 8 часа да са се изнесли по светло и от другата година ще си плащат на въдица по 5лв,ако искат,по добре да имам двама човека на язовира,отколкото да се занимавам с идиоти и да се гоним по водоема.Така че,още няколко дни и приключва риболова при мене,че ми писна :idea: Даже се замислям дали изобщо да не спра рибарите и да го гледат Езерово през крив макарон :idea: :idea: :idea:
Бат'Любо, що им връзваш дикиш на всички ?
Всички знаят, че няма кой да ти се сърди за истинските думи !
Заеби тия глупави историии за туристите - плащат си, хитруват си ако искат,пък пак ще одят на платеното ;) Дай да одим за сомове по Марица с теб и Пламен :D Не мое да се промени мисленето на хората към единомислие, без самите им закърнели мозъци да го осъзнаят :mrgreen:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: Малееее,ако арендаеторите спрат да пускат риболовци по водоемите си,70% от "рибохващачите" ще са постоянно валат.Много малко хора ловят майсторски на свободни водоеми-язовири и реки,другите са наистина туристи намерили въдиците на пътя и пробващи се да хванат нещо,помежду другото,докато се пекат на слънце :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

krokibg написа::lol: :lol: :lol: Малееее,ако арендаеторите спрат да пускат риболовци по водоемите си,70% от "рибохващачите" ще са постоянно валат.Много малко хора ловят майсторски на свободни водоеми-язовири и реки,другите са наистина туристи намерили въдиците на пътя и пробващи се да хванат нещо,помежду другото,докато се пекат на слънце ...
Като чета - доста ти се е насъбрало,
Доста постове пусна!

Ама наистина ли вярваш,
Че риболова е започнал от "арендаторите" ???

И преди тях не е имало риболов или риболовци ???

И ако, "...Малееее,ако арендаеторите спрат да пускат риболовци по водоемите си..."
О кого ще изкарат парите за арендата ?
О марсианците ли ?

Те нещата са свързани, помежду си, а ???
harko77
новобранец
новобранец

Мнение от harko77 »

Любо ли си бат любо чичо любо дядо любо не те знам кой си но много силни приказки и обиди явно ти е време за пенсия постоянно повтаряш че от 20г си в бизнеса ами вземи се пенсионирай вече да си почиваш и тия къде ги пращаш по болници явно не си случил на хора или където мине се правиш на тарикат а където не става като мишок си се прибираш в дупчицата айде със здраве си гледай язовирчето и не се изказвай неподготвен с толкова силни думи карай го по айляк че си стар вече :partyman: 20г стаж имаш :lol:
teh
новобранец
новобранец

Мнение от teh »

90-те процента как сами се издават ... :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

teh написа:
anton jambol написа:Следя темата и мислех да не пиша но.\Селяния не ами селяния\ Може и да си навлича гнева на някой от вас колеги но и аз искам да изразя моето мнение .Защо някой от вас като платят 10 кинта и си мислят че трябва да изловят цялата риба от въпросният водоем и да сия приберат в фризера .Малко е смешно първо прочетете правилно темата и тогава изказвайте мнение . п.п Не защитавам никой и съответно не оправдавам :D
Т.е. сблъскали са се 2 селянии :-)
:D :smt023
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Bethoven написа:
delio-haidutin написа:.
един въпрос до кроки:до колкото разбирам ,регламента ти е 10 лв,ограничен улов и три въдици.та питам ,защо като е ограничен улова ,се ограничава броя и на въдиците????сега ,не ми тръгвайте с израза "100 ли искаш да хвърляш"
5-6 са си напълно достатъчни,е ако изобилства от шаран даже ще са много.а , ако е заради място,то по-добре да се определи дадено разтояние ,в което да се побере всеки.защото ,някои така се разпростират с 3 въдици ,че на тяхното място,могат да се хвърлят 10 :idea:
delio-haidutin въпроса ти е смешен.....5-6 въдици.....баси наглостта.
Това да не ти е Ол инклузив.....да папкаш всичко на корем? Дори и там вносните питиета се плащат отделно. Има си регламент, има си закони

1. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични или двойни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;

(2) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв - жива или мъртва рибка.
за арендовани язовири какви правила ми цитирате от закона :?: пише ли там че е позволено ,арендатора преди никулден да излови повечето риба??????пише ли ,че на язовир се изисква карп сак ,една кукичка на косъм със сеифти монтаж.пише ли че трябва да се плаща допълнително такса??????
когато правилата са във полза на арендатора -спазвайте закона,а когато не са -той има право да ги определя :!:ТОВА Е ДВОЕН СТАНДАРТ :idea: :idea: :idea: :idea:
ЩОМ СИ НА АРЕНДОВАН ЯЗОВИР -СПАЗВАШ ИЗИСКВАНИЯТА НА АРЕНДАТОРА :idea: :idea: :idea:
просто въпроса ми беше , - че каква е логиката ,щом има норма на улова ,да има и определен брой въдици.не е тайна че искат и те да е..ат дявола във въздуха.както казах и в по-горен пост,най-ще са доволни да си хвърляме на поляната и да им плащаме такса. :idea:
на въпроса за кирливите 10 лв-като са кирливи защо ги събираш :?: :?: :?: а по същество-по моя преценка -2-2,5 кг шаран,а когато се плаша рибата ,за килограм НЕ ТРЯБВА да надвишава 4 лв.
п.п.трябва в новия закон да се упомене ИЗРИШНО ,че наредбата НЕ Е ВАЛИДНА за арендовани язовири.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Коце © написа:Колеги, стегнете се малко! Ще преядете от далавера! :lol:
Никой, никого не кара, да ходи по платени! Но "платеното" е частна собственост! Каквото казал арендатора/ собственика - това ще е! Който не му харесва - у дома.
Ако толкова ви се яде риба на "далавера" - не ходете изобщо! Така спестявате: такса, гориво, храна, цигари, други екстри. Ще Ви останат едни 40-50 лв, с които ще си купите каквато искате риба или морски дарове. И ще Ви е чиста съвестта! И тумбака пълен! :lol:
Колега ,и никой никого не кара да ходи по магазините,нали :idea: :idea: :idea: :idea: ама като ви излъжат ,пробутат застояла или развалена стока,или ви направят на балам ,вдигат шум до небето ,че даже и телевизиите занимавате .така ли е :?: :?: :?: :?:
едните се явяват "търговци", а другите -"потребители" -КЛИЕНТ,нали имаше нещо от сорта "всеки клиент ни е важен" или"правим всичко в полза на клиента"-ТОГАВА???????????
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”