Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

Нека въобще да не копат по реката, няма вече едно место хубаво. Те тия мършляци ебаха мамата на реката.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Нека въобще да не копат по реката, няма вече едно место хубаво. Те тия мършляци ебаха мамата на реката.
Така е ! По Благоевградско реката е заприличала на нива атакувана с химическо оръжие!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

В невестино реката е кална пуснали са смотаната вада на мината :oops: :oops: :oops:
Изображение

The Best
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Над вливането на мътилката водата е кристално бистра.

Изображение

Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Има скобар там на това място от снимките:)въпреки че не е нищо особено и бързо се плашат точно там!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

току що се връщам от местноста под Пастух ( параклиса ) цяла сутрин хвърлям воблери , блесни и мухи в района 100-150 м всичко се е изпокрило в един дълбок вир и неще да пипне , от земетресението ли , не знам . Успях да мерна един клен , поне 2 кила само пое въздух и отиде пак в дълбокото . Хората около мен много зле ,пък се хвалеха че мястото давало преди седмица . Едрото не е хич активно , дребосък има доволно , ама кой се кефи на улкей ....
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Вчера слетобяд се разходих до Струма за 2,3 ч.Не бях правил някаква подготовка, взех директен и един фидер, просто да убия малко време и на разходка. С директния хвърлих точно 2 пъти, имаше клони и ми пречеха, естествено скъсах любимата си плувка високо в клоните :) , не ми се занимаваше да преправям такъм , а и не ми се ловяха мрени и скобари. Излегнах се под една сянка с телефона и във фейса :lol: и с фидера хвърлях на грозде да потърся кефалюгите, даже не очаквах, че то и гроздето не беше най-подходящото и не много зряло. Наложи се да ги вдигам директно с пръчката, не носех и кеп .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Изображение
Изображение
+ мрени бол на троха с болото ... 3 зверски скъсваня ... има риби около 2те кила :finga:
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Отдавна не съм ходил за риба поради сериозни здравословни проблеми, но сега съм настървен и смятам утре след обяд да посетя Струма. Ще бъда благодарен за малко инфо от днес или предните дни, някой да сподели какво се лови около Невестино и в дефилето след Четирци?
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

fishingman написа: Ще бъда благодарен за малко инфо от днес или предните дни, някой да сподели какво се лови около Невестино и в дефилето след Четирци?
За Невестино нямам инфо, в събота имаше доста рибари, може някой да сподели. Под Четирци, където често ходеше миналата година, бях последно преди десетина дни. Масово се ловят пръскачи, кленчета по десетина см и по някоя яка кротушка. :lol: При по сериозно захранване излизат инцидентно и добри морунажи - 30- 35 см, а мрените са си направо "шестица от тотото". Скобарите кълват на моменти, много е слабо течението и не се задържат там, вадиш един-два и час-два антракт, но излизат предимно едри, над кило.
Единствения който снимах там, повреди се фотоапарата:
Изображение

Променило се е доста от миналата година, не мисля да ловя там, поне докато не се покачи нивото на реката, не го препоръчвам и на теб. Ако ти се ловят мрени, пробвай около Конявския мост. Вчера след обяд бях там, излизат прилични мрени, особено преди мръкване. Обаче пръскачите са в изобилие, два часа си дърпах предимно от тях, над 100 бр. и след това почти изчезнаха, та се получи някъкъв риболов. Незнам излових ли ги /не ми се вярва :lol: / или ги нахраних, но до вечерта извадих не повече от десетина. Кълвяха основно мрени /дребните почти ги нямаше, бяха по бързеите/, и от време на време, като хвърля захранка по някое кленче 15 - 25 см. Водата е кристално бистра и си трябват по финни тъкъми и по-малко движение. Стръв - бял червей: линия 0,12/0,09 : директен 5м: плувка 0,75гр. : захранка + бял червей. Като хвърля захранка, десетина минути нема никой :lol: , но после ... :smt079 Щрапнах някоя снимка в началото, но като тръгнаха "бабите" забравих за фотото. Някои от тях направо си бяха достоен противник на скобите. И некоя снимка за цвят:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Колеги днес мисля да пробвам кефалите на грозде какво мислите рано ли е късно ли е ако може да предложите някоя линиия ? :wink:
greengartel
новобранец
новобранец

Мнение от greengartel »

Колеги дайте някаква информация за риболова около Благоевград, удрят ли щуки на воблери, блесни или клатушки.
Каква стръв използвате за лова на мирни риби.
Кажете някое место не съм ходил много само до баражите, Симитли и все не мога да хвана някаква хубава риба ..
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Мерсе ЦЕКА за инфото, тъкмо за там се бе справил брат ми за утре и ще то предупредя! Аз вчера бях над барището в Невестино и скубнах 1 скобар, 10-на кленчета над педя, 11-мрени хубави, такива като на твайте снимки и много ама много на брой дребни кленчета колкото пръста. Тези малките налитаха на всичко на хляб, на бял и на кус-кус нямаше отърване , но помежду тях и някоя прилична риба. Привечер малките изчезнаха и почнаха да се ловят хубавите мрени, виждаха се скобари да блескат но нямаше пипане. Реката беше леко сура може би се оттичаше това мътното от вадата на мината, а аз бях там към 16ч. и колегите които бяха там споделиха, че към 12ч. е била много мътна. А тези колеги до към 18ч. ловиха и видях в живарника им не повече от 20-на риби, което е твърде малко за трима рибари за това време на ловене, може би и мястото не държи вече достатъчно риба.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги някой лови ли скобар или кефал на манисто по реката.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Пич, ти да не си друсан. :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”