Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Нека въобще да не копат по реката, няма вече едно место хубаво. Те тия мършляци ебаха мамата на реката.
-
- фен клуб-скобар
Така е ! По Благоевградско реката е заприличала на нива атакувана с химическо оръжие!metoo написа:Нека въобще да не копат по реката, няма вече едно место хубаво. Те тия мършляци ебаха мамата на реката.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Над вливането на мътилката водата е кристално бистра.

-
- фен клуб-скобар
Има скобар там на това място от снимките:)въпреки че не е нищо особено и бързо се плашат точно там!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- monzata
- вече хвърля и на тежко
току що се връщам от местноста под Пастух ( параклиса ) цяла сутрин хвърлям воблери , блесни и мухи в района 100-150 м всичко се е изпокрило в един дълбок вир и неще да пипне , от земетресението ли , не знам . Успях да мерна един клен , поне 2 кила само пое въздух и отиде пак в дълбокото . Хората около мен много зле ,пък се хвалеха че мястото давало преди седмица . Едрото не е хич активно , дребосък има доволно , ама кой се кефи на улкей ....
- калин кацаров
- сериозен играч
Вчера слетобяд се разходих до Струма за 2,3 ч.Не бях правил някаква подготовка, взех директен и един фидер, просто да убия малко време и на разходка. С директния хвърлих точно 2 пъти, имаше клони и ми пречеха, естествено скъсах любимата си плувка високо в клоните
, не ми се занимаваше да преправям такъм , а и не ми се ловяха мрени и скобари. Излегнах се под една сянка с телефона и във фейса
и с фидера хвърлях на грозде да потърся кефалюгите, даже не очаквах, че то и гроздето не беше най-подходящото и не много зряло. Наложи се да ги вдигам директно с пръчката, не носех и кеп .

- prodigy666
- разбира нещата
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Отдавна не съм ходил за риба поради сериозни здравословни проблеми, но сега съм настървен и смятам утре след обяд да посетя Струма. Ще бъда благодарен за малко инфо от днес или предните дни, някой да сподели какво се лови около Невестино и в дефилето след Четирци?
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
За Невестино нямам инфо, в събота имаше доста рибари, може някой да сподели. Под Четирци, където често ходеше миналата година, бях последно преди десетина дни. Масово се ловят пръскачи, кленчета по десетина см и по някоя яка кротушка.fishingman написа: Ще бъда благодарен за малко инфо от днес или предните дни, някой да сподели какво се лови около Невестино и в дефилето след Четирци?

Единствения който снимах там, повреди се фотоапарата:

Променило се е доста от миналата година, не мисля да ловя там, поне докато не се покачи нивото на реката, не го препоръчвам и на теб. Ако ти се ловят мрени, пробвай около Конявския мост. Вчера след обяд бях там, излизат прилични мрени, особено преди мръкване. Обаче пръскачите са в изобилие, два часа си дърпах предимно от тях, над 100 бр. и след това почти изчезнаха, та се получи някъкъв риболов. Незнам излових ли ги /не ми се вярва

Колеги днес мисля да пробвам кефалите на грозде какво мислите рано ли е късно ли е ако може да предложите някоя линиия ? 

-
- новобранец
Колеги дайте някаква информация за риболова около Благоевград, удрят ли щуки на воблери, блесни или клатушки.
Каква стръв използвате за лова на мирни риби.
Кажете някое место не съм ходил много само до баражите, Симитли и все не мога да хвана някаква хубава риба ..
Каква стръв използвате за лова на мирни риби.
Кажете някое место не съм ходил много само до баражите, Симитли и все не мога да хвана някаква хубава риба ..
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Мерсе ЦЕКА за инфото, тъкмо за там се бе справил брат ми за утре и ще то предупредя! Аз вчера бях над барището в Невестино и скубнах 1 скобар, 10-на кленчета над педя, 11-мрени хубави, такива като на твайте снимки и много ама много на брой дребни кленчета колкото пръста. Тези малките налитаха на всичко на хляб, на бял и на кус-кус нямаше отърване , но помежду тях и някоя прилична риба. Привечер малките изчезнаха и почнаха да се ловят хубавите мрени, виждаха се скобари да блескат но нямаше пипане. Реката беше леко сура може би се оттичаше това мътното от вадата на мината, а аз бях там към 16ч. и колегите които бяха там споделиха, че към 12ч. е била много мътна. А тези колеги до към 18ч. ловиха и видях в живарника им не повече от 20-на риби, което е твърде малко за трима рибари за това време на ловене, може би и мястото не държи вече достатъчно риба.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой лови ли скобар или кефал на манисто по реката.
-
- разбира нещата
Пич, ти да не си друсан.