Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от къца - кълве »

Тоест единствените, които предлагаш и човек може да си купи, са моделите, известни като "жабката" и "рибката", така ли?
Това ще се промени скоро.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Малко по-назад бях написал :
JettroniX написа:
къца - кълве написа:Ще го направя с..... син гръб и бял корем...
Kъца, разцветка само за Бяла риба и Кефал в нормална вода :idea: Ако ти позволяват възможностите направи един такъв за кефал до 5 см и един такъв на 7-9 см за бяла с 3-но по-дълга лопата - да гребе до 3-5 метра :) Само идея ти давам и пробвай, стига са ограничава с тия кефали, видяхме всички, че можеш да ги сложиш както на сезал, така и да им подариш живота :D
Развивай себе си и марката :smt023
Гледам баш т'ва си направил :D

Изображение

Ако ми покажеш каква е играта на новия воблер - 9см, с който си хванал бялата риба и ми го боядисаш светло син гръб, бял корем, със злобни жълти или червени оченца и добре оформена злобна мутра отпред, а също така и
на коремчето отдолу напишеш "За JettroniX" :mrgreen: - мое да стигнем до сделка ;)
Колко грама ти излезе м/у другото воблера и плуващ ли е или потъващ ?
Опитай се да показваш снимки на уловената риба на самия водоем, докато е още жива, па после и тегли ножа зад кадър. :|
Стига сме гледали умрели риби на снимки :wink: Ще ме откажеш да ти давам съвети, ако продължаваш така :D
Изображение
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Ако ми покажеш каква е играта на новия воблер - 9см, с който си хванал бялата риба и ми го боядисаш светло син гръб, бял корем, със злобни жълти или червени оченца и добре оформена злобна мутра отпред, а също така и
на коремчето отдолу напишеш "За JettroniX" :mrgreen: - мое да стигнем до сделка ;)
Колко грама ти излезе м/у другото воблера и плуващ ли е или потъващ ?
Опитай се да показваш снимки на уловената риба на самия водоем, докато е още жива, па после и тегли ножа зад кадър. :|
Стига сме гледали умрели риби на снимки :wink: Ще ме откажеш да ти давам съвети, ако продължаваш така :D

Извинявам се,но аз отидох до Дунава да пробвам играта на воблера не да ловя.Не бях подготвен за снимки."За JettroniX" :mrgreen:Това ще ми бъде трудно другото ще опитам да направя. :D Бих показал играта,но не ми стига времето.Знаеш ли какво е да имаш такива воблери и да не можеш да идеш за риба. :mrgreen: Не съм го мерил още плавщ е и слиза доста дълбоко.Мога да го направя по-тежък и да слиза още повече,но мисля,че няма нужда сега добре се представя пред рибите и това е водещо за мен.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Така, като те гледам, май си имал и улов :D освен, ако не ни гъбаркаш :o Снимките в днешно време са лесни
и дават нотка на достоверност към улова, ако са на водоема :wink:
къца - кълве написа:"За JettroniX" :mrgreen:Това ще ми бъде трудно другото ще опитам да направя...
Взимаш един черен тънко писец и се получава работата. След, като боядисаш, пишеш и след това лакираш или засмоляваш.
Накрая преди да ми ги пратиш, ги освещаваш за добра Слука :idea:
Пък ако ползваш аерограф мое и да ти е по-лесно :D
За 9 см. ,трябва да е тежък поне 14-15 грама за да има свестен кастинг при риболов на спининг от брега ;)
Иначе, ако е по-лек, забрави - ще става само за тролинг ;) или за "корда" 0,14мм :D
Има си една такава аеродинамична зависимост, при кастинг, в която играят доста параметри на такъма като цяло, като теглото и формата на примамката имат по-голяма тежест ;)
Оставям те да проектираш :D
Накрая резултатите - без обесени и мъртви риби на снимки ;)
Снимаш самият себе си с живата риба на водоема, лапнала твоето творение, непосредствено след
изваждането й, па после я прави каквото щеш без да се хвалиш - с тая задача предполагам ще се справиш лесно (доста рибари го правят това упражнение без затруднение) :D
Изображение
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Абе всичко хубаво , ама да пазим поведение за форума е малко тъпо :) Аз лично пускам 99% от рибата (тоест мн рядко вземам някоя бяла или щука , може и сом да взема , ако хвана :) ) Няма смисъл да се правим на светци . Вярно е че мъртвите рибета не са много приятна къртинка , но да се правя на луд , че съм я пуснал пък аз да съм я изял няма как да стане ... Сега очаквам да ми скочат 1000 души че съм месар , пък те сигорно не са пуснали и 1/8 от рибите на който аз съм дал свободата :)
п.п. Къца завършвай го този воблер , че ми изглежда интересен и ако има синьо и бяло и аз се нареждам на опашката :) ... може и някой дръг цвят де , но ще видим , какво ще сътвориш :)
Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Хайде и аз да се включа в темата.
Препоръката ми е да не давате зор на Кръстьо да прибързва с новите воблери. Нека да ги изпипа докрай, защото знаете, че това става с мнооого проби. Когато сметне, че е готов, със самочувствие ще ни ги представи.
Скоро взех от неговите рибки и жабки. За съжаление на реката при нас нивото на водата е твърде ниско и риба няма. На места водата е широка едва метър. Та само можах да констатирам играта на воблерите. Добра е. В сравнение с някои воблери на Salmo е по-ясно изразена.
Колегата по-горе Jetronix е прав за препоръчителното тегло на новия 9 см. воблер.
Нека да помогнем на Кръстьо с правилните съвети да изработи перфектния воблер.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Нека да помогнем на Кръстьо с правилните съвети да изработи перфектния воблер.

Благодаря ! Приятели !
Вече хванах бяла риба с девет сантиметровия воблер.НИКОГА не ми е минавало през ума да ви гъбосвам с разни монтажи.Воблера на снимката е същия като този с който хванах,но не е той защото го продадох още на Дунава.Ще помоля момчетата които купиха воблера да потвърдят.Този също замина кьорав :D .Това не му пречи да лови.Вече съм ви казвал и пак повтарям.Не искам да оскъпявам воблера с външен вид.Сега трябва да работя.Живот и здраве в понеделник ще покажа движението и цветово разнообразие.Моето нетърпение е по-голямо от вашето. :D
ivailovd
новобранец
новобранец

Мнение от ivailovd »

Привет и от мен,много отдавна не бях посещавал форума и се радвам че си спомних потребителското име и паролата.Вчера следобяд ми остана малко време и реших да изляза малко на разходка по брега.Случайно се запознах с Кръсто,който настройваше някакви воблери.Застанах до него и започнах да мятам.От дума на дума разбрах ,че той ги произвежда.Както си настройваше един и започна да се смее.Извади Щука около 2 кг.Тъй че видях как работят воблерите,попитах дали продава и си купих два,дори взех този с които хвана щуката.Кръсто направи и видеоклипче,надявам се ,че ще го качи.Това е за сега от мен.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

ivailovd написа:Привет и от мен,много отдавна не бях посещавал форума и се радвам че си спомних потребителското име и паролата.Вчера следобяд ми остана малко време и реших да изляза малко на разходка по брега.Случайно се запознах с Кръсто,който настройваше някакви воблери.Застанах до него и започнах да мятам.От дума на дума разбрах ,че той ги произвежда.Както си настройваше един и започна да се смее.Извади Щука около 2 кг.Тъй че видях как работят воблерите,попитах дали продава и си купих два,дори взех този с които хвана щуката.Кръсто направи и видеоклипче,надявам се ,че ще го качи.Това е за сега от мен.
Добре дошъл отново.Браво на теб колега,че си успял да си спомниш името и паролата.Бих те помолил ако може като хванеш някоя риба да пуснеш малко снимки ,че таз година форума е много беден на репортажи. :( :( :(
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

дори взех този с които хвана щуката

Така стана и с воблера с който хванах бялата риба,но тогава нямах камера.Искам да кажа,че момчето хвърли няколко пъти воблера и вирбела се счупи.Така воблера заплава към морето.Посъветвах го да се изкъпе и да си вземе воблера.Той се оказа добър плувец и за няколко минути си върна воблера пък аз намерих добър приятел.Онези момчета също обещаха да пишат,но до сега не са го направили.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; Направил съм надписа на воблера.Не се гордея с краснописа,но е от сърце.Ако решиш да поръчаш воблера ще те моля да не се подиграваш.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

къца - кълве написа:дори взех този с които хвана щуката

Така стана и с воблера с който хванах бялата риба,но тогава нямах камера.Искам да кажа,че момчето хвърли няколко пъти воблера и вирбела се счупи.Така воблера заплава към морето.Посъветвах го да се изкъпе и да си вземе воблера.Той се оказа добър плувец и за няколко минути си върна воблера пък аз намерих добър приятел.Онези момчета също обещаха да пишат,но до сега не са го направили.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; Направил съм надписа на воблера.Не се гордея с краснописа,но е от сърце.Ако решиш да поръчаш воблера ще те моля да не се подиграваш.
Вирбела се счупи.........да ги е.а и некадърниците :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:-тез дето ги правят.Време е да започнеш да правиш и вирбели,защото виждаш ли какво се получава :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Monev67 написа:
къца - кълве написа:дори взех този с които хвана щуката

Вирбела се счупи.........да ги е.а и некадърниците :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:-тез дето ги правят.Време е да започнеш да правиш и вирбели,защото виждаш ли какво се получава :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Най вероятно се е счупил защото дълго време е използван с блесна.Съвета ми е да ги сменяте по-често.
ivailovd
новобранец
новобранец

Мнение от ivailovd »

Добре дошъл отново.Браво на теб колега,че си успял да си спомниш името и паролата.Бих те помолил ако може като хванеш някоя риба да пуснеш малко снимки ,че таз година форума е много беден на репортажи. :( :( :

Да си призная,това лято нямах никакво време за риболов,да се надявам ,че като приключа с домашните ремонти ще имам време за излети :D .Със сигурност ще снимам и ще качвам снимки.
ivailovd
новобранец
новобранец

Мнение от ivailovd »

Така е като продават китайски боклуци!Има китайски стоки малко по скъпички ,но и по качествени. :wink:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Направих каквото можах.Искам да знам искаш ли го?Или да го джиткам?Ето играта и резултата от нея.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”