Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG
Тоест единствените, които предлагаш и човек може да си купи, са моделите, известни като "жабката" и "рибката", така ли?
Това ще се промени скоро.
Това ще се промени скоро.
Малко по-назад бях написал :

Ако ми покажеш каква е играта на новия воблер - 9см, с който си хванал бялата риба и ми го боядисаш светло син гръб, бял корем, със злобни жълти или червени оченца и добре оформена злобна мутра отпред, а също така и
на коремчето отдолу напишеш "За JettroniX"
- мое да стигнем до сделка 
Колко грама ти излезе м/у другото воблера и плуващ ли е или потъващ ?
Опитай се да показваш снимки на уловената риба на самия водоем, докато е още жива, па после и тегли ножа зад кадър.
Стига сме гледали умрели риби на снимки
Ще ме откажеш да ти давам съвети, ако продължаваш така 
Гледам баш т'ва си направилJettroniX написа:Kъца, разцветка само за Бяла риба и Кефал в нормална водакъца - кълве написа:Ще го направя с..... син гръб и бял корем...Ако ти позволяват възможностите направи един такъв за кефал до 5 см и един такъв на 7-9 см за бяла с 3-но по-дълга лопата - да гребе до 3-5 метра
Само идея ти давам и пробвай, стига са ограничава с тия кефали, видяхме всички, че можеш да ги сложиш както на сезал, така и да им подариш живота
Развивай себе си и марката

Ако ми покажеш каква е играта на новия воблер - 9см, с който си хванал бялата риба и ми го боядисаш светло син гръб, бял корем, със злобни жълти или червени оченца и добре оформена злобна мутра отпред, а също така и

Опитай се да показваш снимки на уловената риба на самия водоем, докато е още жива, па после и тегли ножа зад кадър.

- къца - кълве
- сериозен играч
Ще ме откажеш да ти давам съвети, ако продължаваш така 
Извинявам се,но аз отидох до Дунава да пробвам играта на воблера не да ловя.Не бях подготвен за снимки."За JettroniX"
Това ще ми бъде трудно другото ще опитам да направя.
Бих показал играта,но не ми стига времето.Знаеш ли какво е да имаш такива воблери и да не можеш да идеш за риба.
Не съм го мерил още плавщ е и слиза доста дълбоко.Мога да го направя по-тежък и да слиза още повече,но мисля,че няма нужда сега добре се представя пред рибите и това е водещо за мен.

Извинявам се,но аз отидох до Дунава да пробвам играта на воблера не да ловя.Не бях подготвен за снимки."За JettroniX"

Така, като те гледам, май си имал и улов
освен, ако не ни гъбаркаш
Снимките в днешно време са лесни
и дават нотка на достоверност към улова, ако са на водоема
Накрая преди да ми ги пратиш, ги освещаваш за добра Слука
Пък ако ползваш аерограф мое и да ти е по-лесно
За 9 см. ,трябва да е тежък поне 14-15 грама за да има свестен кастинг при риболов на спининг от брега
Иначе, ако е по-лек, забрави - ще става само за тролинг
или за "корда" 0,14мм
Има си една такава аеродинамична зависимост, при кастинг, в която играят доста параметри на такъма като цяло, като теглото и формата на примамката имат по-голяма тежест
Оставям те да проектираш
Накрая резултатите - без обесени и мъртви риби на снимки
Снимаш самият себе си с живата риба на водоема, лапнала твоето творение, непосредствено след
изваждането й, па после я прави каквото щеш без да се хвалиш - с тая задача предполагам ще се справиш лесно (доста рибари го правят това упражнение без затруднение)

и дават нотка на достоверност към улова, ако са на водоема

Взимаш един черен тънко писец и се получава работата. След, като боядисаш, пишеш и след това лакираш или засмоляваш.къца - кълве написа:"За JettroniX"Това ще ми бъде трудно другото ще опитам да направя...
Накрая преди да ми ги пратиш, ги освещаваш за добра Слука

Пък ако ползваш аерограф мое и да ти е по-лесно

За 9 см. ,трябва да е тежък поне 14-15 грама за да има свестен кастинг при риболов на спининг от брега

Иначе, ако е по-лек, забрави - ще става само за тролинг

Има си една такава аеродинамична зависимост, при кастинг, в която играят доста параметри на такъма като цяло, като теглото и формата на примамката имат по-голяма тежест

Оставям те да проектираш

Накрая резултатите - без обесени и мъртви риби на снимки

Снимаш самият себе си с живата риба на водоема, лапнала твоето творение, непосредствено след
изваждането й, па после я прави каквото щеш без да се хвалиш - с тая задача предполагам ще се справиш лесно (доста рибари го правят това упражнение без затруднение)

- SammY
- фен клуб-скобар
Абе всичко хубаво , ама да пазим поведение за форума е малко тъпо
Аз лично пускам 99% от рибата (тоест мн рядко вземам някоя бяла или щука , може и сом да взема , ако хвана
) Няма смисъл да се правим на светци . Вярно е че мъртвите рибета не са много приятна къртинка , но да се правя на луд , че съм я пуснал пък аз да съм я изял няма как да стане ... Сега очаквам да ми скочат 1000 души че съм месар , пък те сигорно не са пуснали и 1/8 от рибите на който аз съм дал свободата 
п.п. Къца завършвай го този воблер , че ми изглежда интересен и ако има синьо и бяло и аз се нареждам на опашката
... може и някой дръг цвят де , но ще видим , какво ще сътвориш 

п.п. Къца завършвай го този воблер , че ми изглежда интересен и ако има синьо и бяло и аз се нареждам на опашката

-
- Модератор
Хайде и аз да се включа в темата.
Препоръката ми е да не давате зор на Кръстьо да прибързва с новите воблери. Нека да ги изпипа докрай, защото знаете, че това става с мнооого проби. Когато сметне, че е готов, със самочувствие ще ни ги представи.
Скоро взех от неговите рибки и жабки. За съжаление на реката при нас нивото на водата е твърде ниско и риба няма. На места водата е широка едва метър. Та само можах да констатирам играта на воблерите. Добра е. В сравнение с някои воблери на Salmo е по-ясно изразена.
Колегата по-горе Jetronix е прав за препоръчителното тегло на новия 9 см. воблер.
Нека да помогнем на Кръстьо с правилните съвети да изработи перфектния воблер.
Препоръката ми е да не давате зор на Кръстьо да прибързва с новите воблери. Нека да ги изпипа докрай, защото знаете, че това става с мнооого проби. Когато сметне, че е готов, със самочувствие ще ни ги представи.
Скоро взех от неговите рибки и жабки. За съжаление на реката при нас нивото на водата е твърде ниско и риба няма. На места водата е широка едва метър. Та само можах да констатирам играта на воблерите. Добра е. В сравнение с някои воблери на Salmo е по-ясно изразена.
Колегата по-горе Jetronix е прав за препоръчителното тегло на новия 9 см. воблер.
- къца - кълве
- сериозен играч
Благодаря ! Приятели !
Вече хванах бяла риба с девет сантиметровия воблер.НИКОГА не ми е минавало през ума да ви гъбосвам с разни монтажи.Воблера на снимката е същия като този с който хванах,но не е той защото го продадох още на Дунава.Ще помоля момчетата които купиха воблера да потвърдят.Този също замина кьорав
.Това не му пречи да лови.Вече съм ви казвал и пак повтарям.Не искам да оскъпявам воблера с външен вид.Сега трябва да работя.Живот и здраве в понеделник ще покажа движението и цветово разнообразие.Моето нетърпение е по-голямо от вашето. 
Благодаря ! Приятели !
Вече хванах бяла риба с девет сантиметровия воблер.НИКОГА не ми е минавало през ума да ви гъбосвам с разни монтажи.Воблера на снимката е същия като този с който хванах,но не е той защото го продадох още на Дунава.Ще помоля момчетата които купиха воблера да потвърдят.Този също замина кьорав

Привет и от мен,много отдавна не бях посещавал форума и се радвам че си спомних потребителското име и паролата.Вчера следобяд ми остана малко време и реших да изляза малко на разходка по брега.Случайно се запознах с Кръсто,който настройваше някакви воблери.Застанах до него и започнах да мятам.От дума на дума разбрах ,че той ги произвежда.Както си настройваше един и започна да се смее.Извади Щука около 2 кг.Тъй че видях как работят воблерите,попитах дали продава и си купих два,дори взех този с които хвана щуката.Кръсто направи и видеоклипче,надявам се ,че ще го качи.Това е за сега от мен.
-
- вече хвърля и на тежко
Добре дошъл отново.Браво на теб колега,че си успял да си спомниш името и паролата.Бих те помолил ако може като хванеш някоя риба да пуснеш малко снимки ,че таз година форума е много беден на репортажи.ivailovd написа:Привет и от мен,много отдавна не бях посещавал форума и се радвам че си спомних потребителското име и паролата.Вчера следобяд ми остана малко време и реших да изляза малко на разходка по брега.Случайно се запознах с Кръсто,който настройваше някакви воблери.Застанах до него и започнах да мятам.От дума на дума разбрах ,че той ги произвежда.Както си настройваше един и започна да се смее.Извади Щука около 2 кг.Тъй че видях как работят воблерите,попитах дали продава и си купих два,дори взех този с които хвана щуката.Кръсто направи и видеоклипче,надявам се ,че ще го качи.Това е за сега от мен.

- къца - кълве
- сериозен играч
дори взех този с които хвана щуката
Така стана и с воблера с който хванах бялата риба,но тогава нямах камера.Искам да кажа,че момчето хвърли няколко пъти воблера и вирбела се счупи.Така воблера заплава към морето.Посъветвах го да се изкъпе и да си вземе воблера.Той се оказа добър плувец и за няколко минути си върна воблера пък аз намерих добър приятел.Онези момчета също обещаха да пишат,но до сега не са го направили.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; Направил съм надписа на воблера.Не се гордея с краснописа,но е от сърце.Ако решиш да поръчаш воблера ще те моля да не се подиграваш.
Така стана и с воблера с който хванах бялата риба,но тогава нямах камера.Искам да кажа,че момчето хвърли няколко пъти воблера и вирбела се счупи.Така воблера заплава към морето.Посъветвах го да се изкъпе и да си вземе воблера.Той се оказа добър плувец и за няколко минути си върна воблера пък аз намерих добър приятел.Онези момчета също обещаха да пишат,но до сега не са го направили.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; Направил съм надписа на воблера.Не се гордея с краснописа,но е от сърце.Ако решиш да поръчаш воблера ще те моля да не се подиграваш.
-
- вече хвърля и на тежко
Вирбела се счупи.........да ги е.а и некадърницитекъца - кълве написа:дори взех този с които хвана щуката

- къца - кълве
- сериозен играч
Най вероятно се е счупил защото дълго време е използван с блесна.Съвета ми е да ги сменяте по-често.Monev67 написа:Вирбела се счупи.........да ги е.а и некадърницитекъца - кълве написа:дори взех този с които хвана щуката
Така стана и с воблера с който хванах бялата риба,но тогава нямах камера.Искам да кажа,че момчето хвърли няколко пъти воблера и вирбела се счупи.Така воблера заплава към морето.Посъветвах го да се изкъпе и да си вземе воблера.Той се оказа добър плувец и за няколко минути си върна воблера пък аз намерих добър приятел.Онези момчета също обещаха да пишат,но до сега не са го направили.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; Направил съм надписа на воблера.Не се гордея с краснописа,но е от сърце.Ако решиш да поръчаш воблера ще те моля да не се подиграваш.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-тез дето ги правят.Време е да започнеш да правиш и вирбели,защото виждаш ли какво се получава
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Добре дошъл отново.Браво на теб колега,че си успял да си спомниш името и паролата.Бих те помолил ако може като хванеш някоя риба да пуснеш малко снимки ,че таз година форума е много беден на репортажи.![]()
:
Да си призная,това лято нямах никакво време за риболов,да се надявам ,че като приключа с домашните ремонти ще имам време за излети

Така е като продават китайски боклуци!Има китайски стоки малко по скъпички ,но и по качествени.Вирбела се счупи.........да ги е.а и некадърниците![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-тез дето ги правят.Време е да започнеш да правиш и вирбели,защото виждаш ли какво се получава
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- къца - кълве
- сериозен играч
Направих каквото можах.Искам да знам искаш ли го?Или да го джиткам?Ето играта и резултата от нея.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Направих каквото можах.Искам да знам искаш ли го?Или да го джиткам?Ето играта и резултата от нея.http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;