Марица - скобар?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Марица - скобар?

Мнение от Local »

Колеги, ето че и на мен ми дойде ред да питам :) . Прибирам се в неделя
та чак то 5-ти януари ще съм си в Асеновград. Въпроса ми е следния,малко банален, които места бихте ми препоръчали за риболов на скобар, около Пловдив , бента на Садово или около Бента на Скобелево. Риболова ще е само на болонезе :wink: . Въобще всяка информация ще ми е от полза. Разбира се, информацията от моя страна след излетите също ще е изчерпателна и евентуално подкрепена със снимки. Благодаря предварително на отзовалите се!!!

Весели празници!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Local,риба има и във Пловдив и под него и над него.Много риба държи под бенто на циганската махала.Но е хубаво да минеш срещу циганската махала,местата са по дълбоки.Всичката риба се качва нагоре и пасажите от Манолето - / садовския бент/ се групирват и се качват до бента на циганската махала /Столипиново/.Може да се качиш и над Пловдив.Там също държи много скобар.Успех и приятно прекарване на празниците !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

В момента Виница е добър вариант,Садовския-Манолския бент не държи риба в момента,ако падне водата да,по удачни са бента който Кроки ти препоръчва и местата около захарната и руската гимназия.За утре ако идваш към Пловдив ми пиши да те водя по моите бойни пътеки.Сега се стягам за риба пак за Марица.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

butnik написа:В момента Виница е добър вариант,Садовския-Манолския бент не държи риба в момента,ако падне водата да,по удачни са бента който Кроки ти препоръчва и местата около захарната и руската гимназия.За утре ако идваш към Пловдив ми пиши да те водя по моите бойни пътеки.Сега се стягам за риба пак за Марица.
Благодаря Ви приятели за информацията, излетите ги планирам след 25 декември, на 26-ти мисля да е първия и от далече събирам информация, а колкото по актуална е тя, толкова по-добре. Butnik, ще обмисля предложението ти :wink: и след 25-ти може да направим един излет за "топеда" :) .

Весели празници колеги!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Така... направих 2 излета на р. Марица близо до с. Виница (Първомайско) , първия път си беше само разузнаване, за да видим какво е мястото, на какво се лови, а бе въобще да се ориентираме в ситуацията. Всички ловяха масово на троха и в последствие това се оказа най-добрата стръв, а на 2-ро място жълъдовия червей. Днес отидохме в 4:00 ч. сутринта, за да си хванем добри места и едвам успяхме да се вредим :shock: :shock: . Някои колеги направо си спят там да си пазят местата. Та... съмна се , 1.5гр плувка групирано утежнение с 1 малък дропер на повода. 0.11 мм повод с 16-ка кука.

Захранка кус-кус и Tubertini Cavedano Barbo с малко черна боя. Дълбочината около 2 метра, но нивото постоянно варира +/- 15-20см.

2-мата с баща ми завършихме с около 50 скобара и 4-5 морунажа. Скобарите обратно, морунажите за котката. В общи линии това е, доволен съм как завърших годината! :wink: :)
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

http://images22.snimka.bg/004809243.jpg

http://images22.snimka.bg/004809244.jpg
Първата снимка е от Столипиново,а втората от моста на ВИХВП,вчера ,около обяд.
На първото место вадеха по едри скобари.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Като цяло май по Марица дава само на изброените досега места.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Верно Локале -дава си само на определени места..
Та на едно таквоз место в Свиленград вече 3 дена правим опити с един авер да почешем крастата,но от ПЛОВДИВЧАНИ не моем да се вредим с место .... :evil:
Тая сутрин в 7,30часа вече беха обсадили де що местенце има-в тъмно са тука и до тъмно мощно скубане на скобари-пълнят едни торби не ти е работа.
Мисля да им заведа местния представител на ИАРА да ги поконтролира малко,че аман от тех-секи ден са тука и сичко прибират-за кво им са тез игларници,не мога да се сетя... :roll:
Може пък да продават,знам ли... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Между другото бях очарован как на Виница нямаше нито един парашутист или тройкаджия ама нито един или поне не видях. Местните съвсем културно си скубеха скобарите на троха и малките риби си ги пускаха обратно. Дано така е навсякъде и занапред.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”