Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от GODzillata »

Жореееееееееее, давай Айфеловата кула. :D

И разказвай повечко де, тъкмо да ми спестиш ходенето до там. :wink: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Кире,
Утре ще има и кула и снимки :D !
Че сега съм вече уморен!

Малко го обърнахме на "Пътеводител на пътешественика" :lol: !
Ама важи !

"Движението е всичко,
Крайната цел - нищо"
Е.Бернщайн

:lol: :lol: :lol:

А,
Дъщерята каза, че имала към 400 снимки, зетя -500, а аз само 220, щото жена ми "пипна" "съпунерката" още първия ден и я "оправи" :lol: !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

G.Petkov написа:Малко го обърнахме на "Пътеводител на пътешественика" :lol: !
Ама важи !
Вярно е, темата се поизроди от първоначалната идея още преди година и затова някой добитъци се поотдръпнахме от нея... Сещам се... за Инкубуса..... Сега като си видя профила, гледам съм бил най активен в тая тема, бах мааму, кВо толкоз съм писал?
Но няма лошо- всичко тече и всичко се променя. Въпреки всичко темата е хубава и я чета с удоволствие. Ако при все излети си носех фотото, и аз щях да споделям тук...

п.п. Герги, давай още репортажи от франсето, че не съм бил още там, а имам желание да отида..., и ми се ще да видя нещо повече от крадените шедьоври в лувъра....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Vid написа:...Герги, давай още репортажи от франсето...
Сега остава и Жорето да отговори "Кой си ти, Vid, че да ми казваш к'во да давам". :mrgreen: :lol: :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:Ае, Павлето некФо се изгуби...? :roll: ...
Да съм се загубил , колко да съм се загубил :roll: Бях малце на късна почивка и ако и да притежавам неограничен мобилен нет с прилична скорост през два мобилни оператора + фрии Wi-Fi в хотела хич не ми беше зор да ви чета , еле па да пиша , щот на почивка човек почива , а нета не е в приоритетите ми тогава :mrgreen: Инак черният Джим Бийм е най-читавото американско уиски според самите американци :D
Та набързо да ви разправя в какво чудо се видях тая почивка и да ходя до "Аванти" та и аз да си взема едно такова ДжимБиймче , че Кире ми отвори глътка с тоя си пост :oops:
Та тъй , бало си е бабата начи !!! Тая година за кеф на буля и мое разочарование , бяхме на почивка с едно семейство от типа "активни" . Още от самото тръгване ми дойде нанагорно . Палене на МПСто в неприлично ранен за мен час с цел да сме в Несебър преди отварянето на аквапарка та да апнем и беж по пързалките . Е бяхме там рано , рано , първи първенци :? Средна скорост на придвижване 160 - 180 км. в час , съчетано с новата магистрала и две спирания за по кафе дадоха три часа и четиридесет минути път . Пързаляхме се що се пързаляхме , цел ден , по всички пързалки + похапвания + некоя и друга бира и безалкохолен коктейл щот пак требваше да се кара и тамън на затваряне отпрашихме към Нестинарка с цел настаняване . Хотела четири звезди имаше претенцията като си е сменил собствениците да е станал по-по-по- , ама баш обратното , преди четири години като ходих пак там беше в пъти по-добре . Сега какво направили ? Преебали инклузива до ниво стола в Китен през 1984г. :? Аз лично , примерно на вечеря , се задоволявам и с прости нещица как пържола с гарнитура три пилешки бутчета , ако ме е избило на здравословна храна ми стига един паниран карфиол с пет - шест флейки омазани уеко в картофено пюре , ама буля си има претенции за разнообразие , при това читаво , особено когато иде реч за инклузиви четири и нагоре звезди . От към фрии алкохолец мъка , мъъъъъъъъъъъъъъка :cry: "Безплатните" чедър и два шезлонга бяха сведени до ниво една трета от легловата база на хотела та добре че буля и образите ставаха рано , рано да тичат и дишат йодни пари та успявахме да се класираме за такива , инак след седем вече места нанай си и требваше да се посещават такива с допълнително заплащане . Е тва със ставането рано на морето с цел дишане на йодни пари не мога да го разбера :roll: Аз лично дишането на такива си представям единствено на дебела софра , под орехова сянка обедно време :) Нищо де , всичките ми събрани негативи ще ги излея в негативният ми фийтбек за хотела , през агенцията :twisted:
Та да карам натам . Още на първият плаж , докът дечурята се возеха на банан и на нещо друго където на мен ми приличаше на диван дърпан от моторница , се започнаха едни планове как сме щели всяка вечер да обикаляме по околните села и паланки с цел разходки и натрупване на впечатления :? С ужас отърчех до барчето да си взема един голям облак и да го консумирам с мъка пред неизвестното бъдеще , на шезлонга , под слънцепредпазващата ме сянка на чадъра .
И като се почна ....
Царево . Нищо особено освен че някои люде не знаят на кой свет се намират като правят разни ценообразувания . Те например в едно место имащо претенции за луксозен ресторант а иначе представляващо набързо скован навес на пристанището в Царево , цените бяха как на свободно в Дюни .
Ахтопол . Там не бях стъпвал от едно петнайсет , шеснайсет години и правилно съм правил :D Интересното там беше че на "главната" се продаваха два вида китайски фенери от ония където като ги палнеш и после ги пускаш да летят . Та едните бяха оригинални китайски , а другите просто произведени в Китай :lol: :lol: :lol: Без да си слагам грех мога да похваля една палачинко продавница която ме изненада с музика дЪ бЕст сумер 88 - 91г. и с кеф омаах некоя и друга палачинка под звуците на доктор Албан , Майкъл Джексън , Сабрина и пр. :D
Созопол . Тук мога да направя коментар към снимките на Люско . Демек да допълня фото разказа му :D Те примерно на оня джелезният кей , с асансьора за инвалиди , финансиран с двеста и кусур хиляди евра от ЕС , дет се е снимал , да ви препоръчам никогиш да не стъпвате в сладкарницата която е над него . Едно че се обслужва от некви с уеви наклонности , второ и те как в Царево сигур си мислят че са на Елисейските Полета дет Кире иска да ги види снимани и цените им са уеко неприятни . За три парчета торта , добре изглеждащи на витрината но силно посредствени като кулинария и на вкус + фреш портокал , три в едно с кола и бяло фрапе , ме изненадаха със скромните 55лв. :evil: Друго , по друга снимка на Люс . Значи съжалявам че ще те разочаровам , но хотел Селена никога не е бил четири звезден , ако и да е на плажа и да си го класифицирал като такъв . Преди пет години когато пребивавах на почивка в Созопол , нунах в него и въпреки че е доста спретнат за трите си звезди , си остава тризвезден . Друго в Созопол се возихме с детенце на парашут дърпан от моторница което последствие класифицирах в папката с големите грешки . Горе на високото дуаше здраво и ми измръзна ньоскъта отсекъде :? Добре че поне детенце предвидливо го бяхме опаковали със суичър .
Китен . Шаренийка , циганийка и яко чалга . Там също не бях стъпвал от петнайсетина години и наново се уверих че добре съм направил , особено имайки предвид големите дози чалга бумтящи от бая кръчми .
Разходка с корабче по Ропотамо . Видех една дива свинкя как си е извела челядта , която си беше направо юноши , на водопой . Освен това ми направи впечатление доволната бройка скачащ толстолоб , което ме навява на мисълта че ако човек се разходи нощно време с лодка с фенер по реката , ще се почувства как в ония клипчета дет рибите го прескачат и му се хвърлят в лодката .
Та тъй , направо ми се разказа играта на тая почивка и сега отивам за бърбънче да си угодя :oops: :oops: :oops:

пп - Георге , как се оправи със снимането в Лувъра ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

Здрасти на всички.Е да сипем малко храна от вчера.Значи слизам си на северния плаж от това място-2 пост.Изображение Времето перфе-само за плаж.Изображение Тука е още сутринта та затова няма още хора.И си ходя по брега,посока перла до мойто място-спасителен пост номер 7-Изображение Малкото се кефи Изображение Времето много добро,като за месец септември.На 100 метра от нас е мероприятието.Изображение Тука вечер е дискотека на открито,през деня спортна площадка-алпинизъм,парашутизъм и други.На тая стена показват майсторство момчетатаИзображение Това е водещата и тя е от спортистите.Изображение Тука номера е без осигуровка да се изкачиш за време,по стената-която е крива.Изображение Човека паяк.Изображение Изображение Трудничко си е-но момчетата тренират,и успяват.Изображение Изображение Изображение На 100 метра от стената,картинката беше такаваИзображение Изображение Риби никой не вадеше,та загубих интерес и заведох детето на стената,да тренира Изображение Тука се включиха много децаИзображение http://prikachi.com/images/904/6538904S.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; [/img] Водещата и тя се изкатери на стената Изображение Даде добър пример,и други момичета се включиха в катеренето на стената,с осигурително въже.Изображение По това време на другата стена,се включиха други момичета от професионалистките по алпинизъм.Изображение Не им запомних имената,но се представиха на ниво.Изображение Спирам за сега с репортажа,че котката ми е избегала и детето е разтроено от загубата-търсиме я.Обаче,както винаги Павката ме изпревари за секунди.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Очаквайте репортаж със звездните асове,една снимка от вчераИзображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:... Бях малце на късна почивка ...

пп - Георге , как се оправи със снимането в Лувъра ?
Аааааааа,
Павел ме разби с тази повест ... :lol: !
Много живописно и откъртено от сърцето и душата описание :lol: !

Толкова дълъг пост не бях чел от първата година на "Прехода" :D !

Снимането в Лувър /а и на други места/ е разрешено, но без светкавица, и тъй като жената все още не беше докосвала "съпунерката" - апаратчето си работеше в рамките на възможностите си :D !

Ама днес ще започна с кръчмите, пък после малко култура, да го ева :D !
Не знам как е в Париж като цяло, но в района на хотела - Лувър - Халите - Културен център Помпиду, беше като града да се състои само от кръчми, и то пълни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
От сутрин до вечер имаше местни, туристи и просто негри да ядат и поркат по кръчмите.
Сутрин аз пиех кафе, ама някой от местните, и то бели хора - винце, бира и други високоалкохолни напитки.
Дори и дъщерята бе много изненадана от броя на заведенията и тяхната запълненост.
И това при техните цени !!!!!!!!!
Явно у Франция има много кинти !!!!!!!!!!!
Поне аз и дъщерята останахме с това усещане!

Изображение

Изображение

Изображение

Е в тази, с "оркестъра" влязохме и ние.
Дадоха много хубаво ядене,

Изображение

Като всичко на запад от България, нещата са опростени, но рационални,
Четири-пет предястия, пет-шест основни, читири- пет десерта и всякакви питиета, вкл. безалкохолни коктейли, каквото и да означава това :roll: !
Поръчваш, носят ти питиетата и след 5-6 минути и току що приготвените яденета !
На снимката - пиле, агнешко, риба, свинско.
Просто, лесно, вкусно !

Ще помоля и Вид да сподели профисионалното си мнение,
Ама това което е у нас, меню - 30 салати, всичките увехнали или остарели, 58 основни ястия, всичките замразени във фризера, щото няма заведение в света да готви едновременно толкова ядене и 20 десерта - нещо не ми изглежда да е много читаво.
Като имаме предвид, че тук за лукс ресторанти не става дума !

Тук съм избъзикал нещо жената и дъщерята, които имат чувство за хумор и носят на майтап, само зетя е с крива усмивка, щото не иска да научи български. Иначе, разбира като си говорим, нищо че не дава вид, ама бъзиците засега едва ги хваща :D !

Изображение

Изображение

И тук нещо съм пуснал, дъщерята е наострила уши,

Изображение

И вече майтапа е приет!

Изображение

Пред камерата се сдържат малко, ама понякога "събираме очите", особено на германците, когато някой пусне бъзик и всички се превиват от смях и ни текат сълзи от очите и се удряме по гърбовете :lol: .
За северните народи това е много странно и непривично поведение - да се заливаш от смях :D .

Ще продължа със следващ пост.

Ама ако жената беше видяла, че девойката от афиша е по цици, нямаше да се навие да се снима с мен :lol: ,

Изображение

Ама не вижда всичко,
И е добре така :D !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

G.Petkov написа:

А,
Дъщерята каза, че имала към 400 снимки, зетя -500.............
Баце,имам един кашон снимки от пътешествията ми по Ивропътъ и света.Ша зема да ги наместя в темата и ша стигнем заветната илядна страница.Най си харесвам тез от Сицилия през 2002 септември - после изригна гадината.Беше ма хванала една мания да се увековечавам във фотоси,ма ми премина.Най впечатлен бях от Индия - Факултето умножен по хиляда. :lol: Сестрата и зетя шваб се снимат непрекъснато - на семафорите това им е хоби.Дедо Тигър обича дискретноста - и в папкането и с девойките. :wink: Тез дни ша посетя швабско.Дабруджата остава за октомври ,па да си зема и рентичката - нали съм от едно голямо "семейство" едни "роднини" посетиха арендаторите и ги направиха по сговорчиви :mrgreen:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Teo 62 написа:.....Дедо Тигър обича дискретноста - и в папкането и с девойките. :wink:..........
:D :D :D
[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/CevxZvSJLk8?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/CevxZvSJLk8?version=3&hl=bg_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Телескоп написа:.....Дедо Тигър обича дискретноста - и в папкането.....
Тъй,тъй :D Не видях от Париж само Бульонскийо лес и каките :wink:
132134371994815.jpg
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Уеуе, драги зрители, кво фключване напраи тоз Павката, не е истина, баси фермана изписа! :D
Пофално е да му идва се така музата! :smt023 :wink: :drinkers:

Вчера рекохме да използваме един от последните хубави летни дни:
Изображение

Идилия - лодката, жената, децата и кучето: :D
Изображение

Кучето се хвърли във водата и хвана една щука: :lol:
Изображение

Специално за Пав съм направил клип с резила на щуката! :mrgreen: Като го кача, ще го метна и него тук.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Докторе,
Ако всички сме дискретни като теб,
Нямаше да стигнем и 500-те страници :D !
Ама нали не мислиш, че ще пусна повече от 20-30 снимки ????
Нито имам време, нито ръце.
Въпреки, че може и да е прозвучало заплашително - 220 снимки, а :lol: !
Плюс тия на родата ............. :roll: !!!!!
Трябва да си взема отпуска, че да ги вкарам в Прехода, пък и с коментари ......... :D !
Дори и тези постове са жесток чанч, питай Вид, ама пуста графомания,
Мъчи ме яко :lol: !

Пък и ти пусни нещо,
Кво се стискаш, и отбрана аудитория имаш :D !
Ще те похвалим, няма да допуснем критика по твой адрес !!!!!!!

А като се ходи със семейството, е малко неудобно да се посещава тази гора !
Преди години, ама само пичове, ходихме в Булонския лес и като не знаем езици, и налетяхме на едни яки травестити, едва се отървахме :lol: !

А вчера някакъв general error, или главна грешка, както го изписа сайта ми пре.ба втория пост с културата и риболова, та довечера може да го повторя, ако съм все още свеж :D !
И утре - последен пост за Киро с Кулата и рибите под нея и край !!! :D ,
Ще спра да пиша за Парижа !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:...Специално за Пав съм направил клип с резила на щуката! :mrgreen: Като го кача, ще го метна и него тук.
Кире,
Ти беше последния мохикан,
Но и ти премина на брега на резилистите :D !
Като мен :D !
Но не винаги, де,
Да не си помисли някой, че съм станал "краен екстремист" :lol: !
Съвсем не съм пълен праведник !

Иначе,
Щуката е колкото кучето,
Можеше да влезе в тигана, а :D ?????????
Ама щом е за Павел, може, нека е доволен и той от нас :D !

Абе не работи нашия сайт като хората,
Запецва нещо, да не стане довечера пак - главна грешка, че ми загуби 1 /един/ час усърден труд, да го ева :mrgreen: !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ае ся ще ме изкарате че ям всички които ядат риба , която са си фанали :lol: :lol: :lol:
Ям само тия които се гордеят че са избракониерствали :twisted:
Инак и аз на мерна рибка не отказвам , стига да не съм много далеч от в къщи и да я зяносам докато я транспортирам до тигана . В такива случаи съм тотален релийзист :mrgreen:

пп - къф готин негативен фийтбек пуснах за хотела :twisted: гледам в пощата си вече имам някакви извинителни писма с обещания за бъдещи отстъпки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”