Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Къца- кълве воблери BG
Ееее,аман от толкова Петко неверници,този воблер не се е просто счупил,извади му се телчето от въртящата част на карабинката при замятането!Добре,че беше човека до мен,та видя воблера и ми каза-ето го,скачай и го взимай!Така и направих,съблякох дрехите и влязох във водата,но на днешния си излет го оставих на дъното на дунав,как е станало ще разбереш от горния пост.А пък и аз съм риболовец а не рибар.Ако не знаеш разликата между тях казвай.[/quote]ivailovd написа:Monev67 написа:
Пак ни качи на черешата.Просто не мога да си го представя-има един вирбел,после един воблер дето се мендзахерца отзад и хоп без напрежение вирбела се счупи.После воблера сигурно тръгна да плава ,един сом около 15+ го налапа както си плаваше пък момчето така и така беше скочило да спасява воблера взе ,че хвана сома за опашката.Всичко е истина само дето нямахме фото..............някой да не си помисли ,че го габаркаме.............
То беше вирбела се счупил......После някаква тел се откачила....Уж на теб се случи пък пишеш в трето лице.....Аз пиша на Къци- ти подскачяш... появи преди няколко дни и е редно малко да се ориентираш в дискусията.Ще се опитам да ти дам съвет-не е прието да пишеш поредни постове-затова си има редакция..........но си извинен ,защото от години те е нямало.
РИБОЛОВЕЦ за мен е човека който хваща риба на всяка цена и със всякакви средства.
РИБАРЯ има душа ,морал, достойнство-качества които все повече осезаемо липстват на маймунярника наречен БЪЛГАРИЯ.РИБАРЯ не се притеснява от валати нито от това ,че не е напълнил торбето.......
Считам себе си за рибар.
Ако съм обидил някого моля за извинение.Казвам се Мариан Монев стоя зад думите си и не се крия с разни измислени профили .........................имам си достойнство-качество което напоследък е дефицит..........
- Vid
- кандидат преподавател
Стега бе Монев. Остай човека да си праи фофлерите. Последните верно изглеждат много добре.
Имам един въпрос към Къцата: Винаги съм се чудил как човек като теб, който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? Съдя го не по ония "обесени" на сезал риби миналата година, а от презентацията на кефалските воблери със сомския такъм на клипчето... Защо ги правиш, това бизнес ли е? Или просто обичаш да моделираш? И доколко има автоматизация и механизация при самото производство, т.е. всички воблери абсолютно идентични ли са?
Имам един въпрос към Къцата: Винаги съм се чудил как човек като теб, който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? Съдя го не по ония "обесени" на сезал риби миналата година, а от презентацията на кефалските воблери със сомския такъм на клипчето... Защо ги правиш, това бизнес ли е? Или просто обичаш да моделираш? И доколко има автоматизация и механизация при самото производство, т.е. всички воблери абсолютно идентични ли са?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Бахти очищата - браус!
Къца, нагласил съм ти фофлерите за Тунджа през почивните дни...
Колегата искаше злобни очи та се постарах.Да ги убиеш на Тунджа

Колегата искаше злобни очи та се постарах.Да ги убиеш на Тунджа

- къца - кълве
- сериозен играч
Имам един въпрос към Къцата: Винаги съм се чудил как човек като теб, който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? http://www.youtube.com/watch?v=7yCFigPDtbw" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
На това ли казваш далеч от спининговия риболов?
http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Монев , все повече започвам да си мисля че имаш проблем с комуникацията . Това поне форумно е поправимо , та ако приемаш съвети - давай го по-лежерно , акомеразбираш 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- къца - кълве
- сериозен играч
Ееее,аман от толкова Петко неверници,този воблер не се е просто счупил,извади му се телчето от въртящата част на карабинката при замятането!Добре,че беше човека до мен,та видя воблера и ми каза-ето го,скачай и го взимай!Така и направих,съблякох дрехите и влязох във водата,но на днешния си излет го оставих на дъното на дунав,как е станало ще разбереш от горния пост.А пък и аз съм риболовец а не рибар.Ако не знаеш разликата между тях казвай.[/quote]
Налага се да обясня.
Воблера е плаващ,но е дълбоко газещ.Тялото му е естествено продължение на лопатката и въпреки,че тежи 12гр.може да достигне дълбочина над 3 м.Когато се счупи карабинката при замятането воблера просто цопна във водата и течението го понесе.Сега разбирам,че колегата е загубил воблера.Държал е пръчката ниско до водата и е свалил воблера до дъното където се е закачил за нещо и си е останал там.Хареса ми клипчето дето пускаш щуклето.Обади ми се да ти подаря един воблер на мястото на загубения пък ти ще направиш клипче на уловеното с него все пак темата е "КЪЦА - КЪЛВЕ"Воблери БГ не е за блесни.Този път дръж пръчката високо два метра са достатъчни за успех.
Налага се да обясня.
Воблера е плаващ,но е дълбоко газещ.Тялото му е естествено продължение на лопатката и въпреки,че тежи 12гр.може да достигне дълбочина над 3 м.Когато се счупи карабинката при замятането воблера просто цопна във водата и течението го понесе.Сега разбирам,че колегата е загубил воблера.Държал е пръчката ниско до водата и е свалил воблера до дъното където се е закачил за нещо и си е останал там.Хареса ми клипчето дето пускаш щуклето.Обади ми се да ти подаря един воблер на мястото на загубения пък ти ще направиш клипче на уловеното с него все пак темата е "КЪЦА - КЪЛВЕ"Воблери БГ не е за блесни.Този път дръж пръчката високо два метра са достатъчни за успех.
- Vid
- кандидат преподавател
Къца въобще нямам в предвид тези клипчета правени само преди няколко месеца, а ония от миналата или по миналата година. Да не оДя ся да ги гледам от кога бяха..къца - кълве написа: който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? http://www.youtube.com/watch?v=7yCFigPDtbw" onclick="window.open(this.href);return false;
Нищо не отговори на моите въпроси? Просто ми е любопитно, все съм си мислел, че човек ако реши да произвежда воблери е нужно да има завиден опит. т.е. да е ползвал повечето от известните марки воблери, ведно с правилните такъми свързани с ползването им.
п.п. Въпросът ми не свързан с никакво заяждане, или няКва идея да ти откраднем бизнеса, просто е любопитство- как се правят уловисти воблери в български условия от човек който не е съвсем на "ти" с как да го кажа? - Типа риболов за който ще се ползват. Или поне не беше, когато си започнал да ги правиш. Поне с такова впечатление Я съм останал?
Тук въобще не искам да кажа, че воблерите не са уловисти, даже напротив, много колеги ги възхваляват (я ще ги пробвам, ако ми позволиш догодина и като ги усъвършенстваш с още нови модели, че вече сега ми иде джиговия сезон), просто ми е чудно все това??
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Точно така е станало,там където бях онзи ден има и много водорасли и съжалявам,че не си навих плетеното влакно още като отидох,това е на "топлия" канал,малко по-надолу по течението,където е ямата.След като скъсах големия воблер,сложих плетенеото влакно и закачих блесната,коато много трудно извадих от устата на щуклето.По-малкия воблер все още го пазя,дори привечер имах още един удар на него,но се откачи.Предполагам не е било нещо голямо,защото не дърпаше много,удари два пъти и се откачи.За клипчето дето съм направил,то аз винаги пускам такива малки,просто не си заслужават да ги прибереш,то няма нищо в тях.Ще ти се обадя,когато съм свободен,и да не ми подариш воблер,просто на обмана на опит,да дадеш някои и друг съвет,пък и да ти дам онзи стар воблер от сръбските,дето ти казах за него,без човката.къца - кълве написа: Налага се да обясня.
Сега да отговоря и на колегата,без да ми се обижда,всичко е на майтап.

На света има три вида рибари:
1.Риболовци-тези дето ловят с всичко и навсякъде
2.Рибари-тези,които ловят,но не с всичко и навсякъде
3.Климбари-тези,които нищо не ловят а пречат на първите двама.

воблерчето явно си го бива ама не езле къцата да каже как може да си го закупим.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
И аз искам да разбера,макар че до колкото разбирам все още няма кой знае колко направени бройки.wobler4o написа:воблерчето явно си го бива ама не езле къцата да каже как може да си го закупим.

- къца - кълве
- сериозен играч
просто е любопитство- как се правят уловисти воблери в български условия от човек който не е съвсем на "ти" с как да го кажа?
С мнооого любов !
С мнооого любов !
- къца - кълве
- сериозен играч
И аз искам да разбера,макар че до колкото разбирам все още няма кой знае колко направени бройки.
Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя. Времето не стига.Днес разбрах,че са хванали 4 кг. бяла риба и две щуки по 2,5 кг. след това са взели останалите воблери.Надявам се да има здраве и да работя упорито през зимата та на пролет живот и здраве да има за всички.
Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя. Времето не стига.Днес разбрах,че са хванали 4 кг. бяла риба и две щуки по 2,5 кг. след това са взели останалите воблери.Надявам се да има здраве и да работя упорито през зимата та на пролет живот и здраве да има за всички.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ама все пак каква е цената на новите модели воблери?И двата размера.къца - кълве написа:........Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя.........

- hiper tunkvan
- новобранец
И мен ме вълнува този въпросВуйчо-Ваньо написа:Ама все пак каква е цената на новите модели воблери?И двата размера.къца - кълве написа:........Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя.........
- къца - кълве
- сериозен играч
5лв за 1бр. и за старите и новите при поръчка на 4бр. доставката е безплатна.В момента нямам от новите надявам се до края на седмицата да имам.hiper tunkvan написа:И мен ме вълнува този въпросВуйчо-Ваньо написа:Ама все пак каква е цената на новите модели воблери?И двата размера.къца - кълве написа:........Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя.........