Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Monev67 »

ivailovd написа:
Monev67 написа:
Пак ни качи на черешата.Просто не мога да си го представя-има един вирбел,после един воблер дето се мендзахерца отзад и хоп без напрежение вирбела се счупи.После воблера сигурно тръгна да плава ,един сом около 15+ го налапа както си плаваше пък момчето така и така беше скочило да спасява воблера взе ,че хвана сома за опашката.Всичко е истина само дето нямахме фото..............някой да не си помисли ,че го габаркаме.............
Ееее,аман от толкова Петко неверници,този воблер не се е просто счупил,извади му се телчето от въртящата част на карабинката при замятането!Добре,че беше човека до мен,та видя воблера и ми каза-ето го,скачай и го взимай!Така и направих,съблякох дрехите и влязох във водата,но на днешния си излет го оставих на дъното на дунав,как е станало ще разбереш от горния пост.А пък и аз съм риболовец а не рибар.Ако не знаеш разликата между тях казвай.[/quote]

То беше вирбела се счупил......После някаква тел се откачила....Уж на теб се случи пък пишеш в трето лице.....Аз пиша на Къци- ти подскачяш... появи преди няколко дни и е редно малко да се ориентираш в дискусията.Ще се опитам да ти дам съвет-не е прието да пишеш поредни постове-затова си има редакция..........но си извинен ,защото от години те е нямало.

РИБОЛОВЕЦ за мен е човека който хваща риба на всяка цена и със всякакви средства.

РИБАРЯ има душа ,морал, достойнство-качества които все повече осезаемо липстват на маймунярника наречен БЪЛГАРИЯ.РИБАРЯ не се притеснява от валати нито от това ,че не е напълнил торбето.......

Считам себе си за рибар.
Ако съм обидил някого моля за извинение.Казвам се Мариан Монев стоя зад думите си и не се крия с разни измислени профили .........................имам си достойнство-качество което напоследък е дефицит..........
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Стега бе Монев. Остай човека да си праи фофлерите. Последните верно изглеждат много добре.

Имам един въпрос към Къцата: Винаги съм се чудил как човек като теб, който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? Съдя го не по ония "обесени" на сезал риби миналата година, а от презентацията на кефалските воблери със сомския такъм на клипчето... Защо ги правиш, това бизнес ли е? Или просто обичаш да моделираш? И доколко има автоматизация и механизация при самото производство, т.е. всички воблери абсолютно идентични ли са?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Бахти очищата - браус! :D Къца, нагласил съм ти фофлерите за Тунджа през почивните дни...

Колегата искаше злобни очи та се постарах.Да ги убиеш на Тунджа :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Имам един въпрос към Къцата: Винаги съм се чудил как човек като теб, който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? http://www.youtube.com/watch?v=7yCFigPDtbw" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

На това ли казваш далеч от спининговия риболов? :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Монев , все повече започвам да си мисля че имаш проблем с комуникацията . Това поне форумно е поправимо , та ако приемаш съвети - давай го по-лежерно , акомеразбираш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Ееее,аман от толкова Петко неверници,този воблер не се е просто счупил,извади му се телчето от въртящата част на карабинката при замятането!Добре,че беше човека до мен,та видя воблера и ми каза-ето го,скачай и го взимай!Така и направих,съблякох дрехите и влязох във водата,но на днешния си излет го оставих на дъното на дунав,как е станало ще разбереш от горния пост.А пък и аз съм риболовец а не рибар.Ако не знаеш разликата между тях казвай.[/quote]

Налага се да обясня.
Воблера е плаващ,но е дълбоко газещ.Тялото му е естествено продължение на лопатката и въпреки,че тежи 12гр.може да достигне дълбочина над 3 м.Когато се счупи карабинката при замятането воблера просто цопна във водата и течението го понесе.Сега разбирам,че колегата е загубил воблера.Държал е пръчката ниско до водата и е свалил воблера до дъното където се е закачил за нещо и си е останал там.Хареса ми клипчето дето пускаш щуклето.Обади ми се да ти подаря един воблер на мястото на загубения пък ти ще направиш клипче на уловеното с него все пак темата е "КЪЦА - КЪЛВЕ"Воблери БГ не е за блесни.Този път дръж пръчката високо два метра са достатъчни за успех.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

къца - кълве написа: който е много далеч от спининговия риболов е решил да произвежда воблери?? http://www.youtube.com/watch?v=7yCFigPDtbw" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=-JklV22p ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
На това ли казваш далеч от спининговия риболов? :D
Къца въобще нямам в предвид тези клипчета правени само преди няколко месеца, а ония от миналата или по миналата година. Да не оДя ся да ги гледам от кога бяха..
Нищо не отговори на моите въпроси? Просто ми е любопитно, все съм си мислел, че човек ако реши да произвежда воблери е нужно да има завиден опит. т.е. да е ползвал повечето от известните марки воблери, ведно с правилните такъми свързани с ползването им.

п.п. Въпросът ми не свързан с никакво заяждане, или няКва идея да ти откраднем бизнеса, просто е любопитство- как се правят уловисти воблери в български условия от човек който не е съвсем на "ти" с как да го кажа? - Типа риболов за който ще се ползват. Или поне не беше, когато си започнал да ги правиш. Поне с такова впечатление Я съм останал?
Тук въобще не искам да кажа, че воблерите не са уловисти, даже напротив, много колеги ги възхваляват (я ще ги пробвам, ако ми позволиш догодина и като ги усъвършенстваш с още нови модели, че вече сега ми иде джиговия сезон), просто ми е чудно все това??
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
ivailovd
новобранец
новобранец

Мнение от ivailovd »

къца - кълве написа: Налага се да обясня.
Воблера е плаващ,но е дълбоко газещ.Тялото му е естествено продължение на лопатката и въпреки,че тежи 12гр.може да достигне дълбочина над 3 м.Когато се счупи карабинката при замятането воблера просто цопна във водата и течението го понесе.Сега разбирам,че колегата е загубил воблера.Държал е пръчката ниско до водата и е свалил воблера до дъното където се е закачил за нещо и си е останал там.Хареса ми клипчето дето пускаш щуклето.Обади ми се да ти подаря един воблер на мястото на загубения пък ти ще направиш клипче на уловеното с него все пак темата е "КЪЦА - КЪЛВЕ"Воблери БГ не е за блесни.Този път дръж пръчката високо два метра са достатъчни за успех.
Точно така е станало,там където бях онзи ден има и много водорасли и съжалявам,че не си навих плетеното влакно още като отидох,това е на "топлия" канал,малко по-надолу по течението,където е ямата.След като скъсах големия воблер,сложих плетенеото влакно и закачих блесната,коато много трудно извадих от устата на щуклето.По-малкия воблер все още го пазя,дори привечер имах още един удар на него,но се откачи.Предполагам не е било нещо голямо,защото не дърпаше много,удари два пъти и се откачи.За клипчето дето съм направил,то аз винаги пускам такива малки,просто не си заслужават да ги прибереш,то няма нищо в тях.Ще ти се обадя,когато съм свободен,и да не ми подариш воблер,просто на обмана на опит,да дадеш някои и друг съвет,пък и да ти дам онзи стар воблер от сръбските,дето ти казах за него,без човката.
Сега да отговоря и на колегата,без да ми се обижда,всичко е на майтап. :D
На света има три вида рибари:
1.Риболовци-тези дето ловят с всичко и навсякъде
2.Рибари-тези,които ловят,но не с всичко и навсякъде
3.Климбари-тези,които нищо не ловят а пречат на първите двама. :lol: :lol: :lol:
wobler4o
новобранец
новобранец

Мнение от wobler4o »

воблерчето явно си го бива ама не езле къцата да каже как може да си го закупим.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

wobler4o написа:воблерчето явно си го бива ама не езле къцата да каже как може да си го закупим.
И аз искам да разбера,макар че до колкото разбирам все още няма кой знае колко направени бройки.
Изображение
Изображение
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

просто е любопитство- как се правят уловисти воблери в български условия от човек който не е съвсем на "ти" с как да го кажа?

С мнооого любов !
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

И аз искам да разбера,макар че до колкото разбирам все още няма кой знае колко направени бройки.

Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя. Времето не стига.Днес разбрах,че са хванали 4 кг. бяла риба и две щуки по 2,5 кг. след това са взели останалите воблери.Надявам се да има здраве и да работя упорито през зимата та на пролет живот и здраве да има за всички.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

къца - кълве написа:........Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя.........
Ама все пак каква е цената на новите модели воблери?И двата размера.
Изображение
Изображение
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Мнение от hiper tunkvan »

Вуйчо-Ваньо написа:
къца - кълве написа:........Воблерите са уловисти,цената е ниска и няма да се променя.........
И мен ме вълнува този въпрос
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

hiper tunkvan написа:
Вуйчо-Ваньо написа:
И мен ме вълнува този въпрос
5лв за 1бр. и за старите и новите при поръчка на 4бр. доставката е безплатна.В момента нямам от новите надявам се до края на седмицата да имам.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”