Какво кълве на яз. Александър Стамболийски

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
krasio22
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз. Александър Стамболийски

Мнение от krasio22 »

Здравейте,искам да попитам някой знае ли какво е нивото на водата около крапешкия мост и става ли за риболов и какъв.
ge6a7a7a
новобранец
новобранец

Мнение от ge6a7a7a »

Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.

Става за дъно, за плувка. Бяхме хвърлили и 2 тапи на 1.5 - 2м, няма проблем.

Улова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...), няколко костурчета около 100-на грама парчето и много бастуни(Бебани).
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

ge6a7a7a написа:Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.

Улова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...), няколко костурчета около 100-на грама парчето и много бастуни(Бебани).
Нивото е доста високо за това време на годината ,вода има ,риба рядко,ама дребна...
Улова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...)
Тея писалки,мисалки не са за живарник извъобще :)
Аз там съм пораснал...
panter
новобранец
новобранец

Мнение от panter »

Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

panter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
Около половин кило на око е + - 100/200гр или 300гр или 700гр,което пак е малко...онъче има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценява
Аз там съм пораснал...
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

bobo_33333 написа:
panter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
иначе има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценява
Точно тук е разковничето...Щука под кило(около 50см.) е смешно да бъде прибирана за ядене.Замислете се колеги над тия цифри....
krasio22
новобранец
новобранец

Мнение от krasio22 »

ge6a7a7a написа:Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.

Благодаря ти колега и аз мисля да я търся на дъно.....
Аватар
Kaloyan N
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan N »

maranzika написа:
bobo_33333 написа:
Точно тук е разковничето...Щука под кило(около 50см.) е смешно да бъде прибирана за ядене.Замислете се колеги над тия цифри....
Напълно съм съгласен с теб maranzika. Да не говорим, че по Дунава съм се нагледал на какви ли не престъпления. А именно да се взимат щуклета нямащи и една педя дължина. :evil: Не сме хора и т'ва си е и така ще си бъде и занапред!
Mai bine în satul tău fruntaș, decât codaș la oraș !!!
rokooo76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rokooo76 »

Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (113.84 KiB) Преглеждано 1186 пъти
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

maranzika написа:
bobo_33333 написа:
Напълно съм съгласен с това, ако някой е решил да яде щука. Лично аз съм за пускането и, независимо от размера.
Странно, че тая година по Стамболийски, поне при мен така, само бебета се ловят, сигурно може да се хванат и над 30 на ден, ама и една около килото даже може да няма. Най-голямата ми това лято е 49.

П.С. Във връзка с минимално допустимите размери, винаги съм се чудил :
Уклей - 20см...
Морунаш - 25см...

Щука - 35, че какво има в тая рибка, освен една голяма глава ...
panter
новобранец
новобранец

Мнение от panter »

Благодаря колега . Знам минимално допустимите размери за улов на риба . Въпроса ми бе по-скоро риторичен , защото за мен 500 гр. щука си е все пак улов , която не бих пуснал , особено ако "торбичката" ми е празна . Бих пуснал не 35 , а 40 см. , но това е около 200 гр. по-лека . Трябва да се уважават и слабите (посредствени) риболовци като мен - и ние сме хора , а не бракониери , и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси . На кука !
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

така е те неискат да хванат бракониерите с бомбите и тока които онищожават хиледи малки рибета а обират само едрото и бягат..
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

panter написа:и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси .
Това не е баш така мисля.Не трябва да търсим полза от хобито си.Риболовът си е хоби за разтоварване и не бива да търсим "файда" от него.Иначе и аз ям риба понякога,но по ми е вкусна морската... :D
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

panter написа:Благодаря колега . Знам минимално допустимите размери за улов на риба . Въпроса ми бе по-скоро риторичен ... Трябва да се уважават и слабите (посредствени) риболовци като мен - и ние сме хора , а не бракониери , и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси ... !
Колега,ако вложим парите за такъми ,данъци и такси в риба,то трябва само филе сьомга и риба тон да си хапваме...
Просто няма смисъл да съпоставяме средствата и такъмите и захранките,билети и др за един излет и сумата на 1 кг риба :wink:
Харчовете за удоволствието от риболова ,са доста,освен за тези дето мислят само за изгода от риболова и си копуват от магазина една кутийка бял червей за 20 ст и после -да има да хапнем :rolleyes:
Дет се вика-Кеф цена няма :wink:

Темата е за язовира ,доста се отплеснахме.
Наистина се хващат доста щуклета ,рядко някоя по едра,около кг.
Аз там съм пораснал...
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

аз лично 2 нощи на язовира нищо не хванах а пробвах на всичко пълно с палатки навсякъде никой не лови нищо......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”