Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Здравейте,искам да попитам някой знае ли какво е нивото на водата около крапешкия мост и става ли за риболов и какъв.
Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.
Става за дъно, за плувка. Бяхме хвърлили и 2 тапи на 1.5 - 2м, няма проблем.
Улова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...), няколко костурчета около 100-на грама парчето и много бастуни(Бебани).
Улова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...), няколко костурчета около 100-на грама парчето и много бастуни(Бебани).
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нивото е доста високо за това време на годината ,вода има ,риба рядко,ама дребна...ge6a7a7a написа:Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.
Тея писалки,мисалки не са за живарник извъобщеУлова... 1 щука около половин кило(която избяга от живарника...)

Аз там съм пораснал...
Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Около половин кило на око е + - 100/200гр или 300гр или 700гр,което пак е малко...онъче има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценяваpanter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
Аз там съм пораснал...
- maranzika
- сериозен играч
Точно тук е разковничето...Щука под кило(около 50см.) е смешно да бъде прибирана за ядене.Замислете се колеги над тия цифри....bobo_33333 написа:иначе има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценяваpanter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
ge6a7a7a написа:Миналата седмица бях на палатка там, нивото е ниско, а на втората сутрин беше паднало с още половин метър, но се вадеше спокойно, без инциденти.
Благодаря ти колега и аз мисля да я търся на дъно.....
Напълно съм съгласен с теб maranzika. Да не говорим, че по Дунава съм се нагледал на какви ли не престъпления. А именно да се взимат щуклета нямащи и една педя дължина.maranzika написа:Точно тук е разковничето...Щука под кило(около 50см.) е смешно да бъде прибирана за ядене.Замислете се колеги над тия цифри....bobo_33333 написа:иначе има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценяваpanter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?

Mai bine în satul tău fruntaș, decât codaș la oraș !!!
-
- вече хвърля и на тежко
panter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (113.84 KiB) Преглеждано 1185 пъти
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Напълно съм съгласен с това, ако някой е решил да яде щука. Лично аз съм за пускането и, независимо от размера.maranzika написа:Точно тук е разковничето...Щука под кило(около 50см.) е смешно да бъде прибирана за ядене.Замислете се колеги над тия цифри....bobo_33333 написа:иначе има допустими размери в сантиметри,всеки сам си преценяваpanter написа:Колега над колко грама (килограма) щука не е писалка за да ги пускам ?
Странно, че тая година по Стамболийски, поне при мен така, само бебета се ловят, сигурно може да се хванат и над 30 на ден, ама и една около килото даже може да няма. Най-голямата ми това лято е 49.
П.С. Във връзка с минимално допустимите размери, винаги съм се чудил :
Уклей - 20см...
Морунаш - 25см...
Щука - 35, че какво има в тая рибка, освен една голяма глава ...
Благодаря колега . Знам минимално допустимите размери за улов на риба . Въпроса ми бе по-скоро риторичен , защото за мен 500 гр. щука си е все пак улов , която не бих пуснал , особено ако "торбичката" ми е празна . Бих пуснал не 35 , а 40 см. , но това е около 200 гр. по-лека . Трябва да се уважават и слабите (посредствени) риболовци като мен - и ние сме хора , а не бракониери , и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси . На кука !
- begleca_sv
- кандидат преподавател
така е те неискат да хванат бракониерите с бомбите и тока които онищожават хиледи малки рибета а обират само едрото и бягат..
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- maranzika
- сериозен играч
Това не е баш така мисля.Не трябва да търсим полза от хобито си.Риболовът си е хоби за разтоварване и не бива да търсим "файда" от него.Иначе и аз ям риба понякога,но по ми е вкусна морската...panter написа:и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси .

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колега,ако вложим парите за такъми ,данъци и такси в риба,то трябва само филе сьомга и риба тон да си хапваме...panter написа:Благодаря колега . Знам минимално допустимите размери за улов на риба . Въпроса ми бе по-скоро риторичен ... Трябва да се уважават и слабите (посредствени) риболовци като мен - и ние сме хора , а не бракониери , и ние и семействата ни искаме да опитаме хубава прясна риба . Нали затова влагаме пари в такъми , данъци и такси ... !
Просто няма смисъл да съпоставяме средствата и такъмите и захранките,билети и др за един излет и сумата на 1 кг риба

Харчовете за удоволствието от риболова ,са доста,освен за тези дето мислят само за изгода от риболова и си копуват от магазина една кутийка бял червей за 20 ст и после -да има да хапнем

Дет се вика-Кеф цена няма

Темата е за язовира ,доста се отплеснахме.
Наистина се хващат доста щуклета ,рядко някоя по едра,около кг.
Аз там съм пораснал...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз лично 2 нощи на язовира нищо не хванах а пробвах на всичко пълно с палатки навсякъде никой не лови нищо......
Обичам природата, но не само на картинка !!!